( knzoltan | 2014. 01. 22., sze – 16:54 )

meg kell keresni - akár itt...

Hát ez az! Amiket írtok, az az esetek többségében érthetetlen. Teljesen másképpen kerestek hibát, mint ahogyan én az gondolnám, és biztos, hogy a sok éves tapasztalatotok miatt nektek van igazatok.

Most leültem megint a virtualbox elé és csak annyit csináltam, hogy kiadtam a
netstat -taln parancsot. Miért ezt? Mert én csak ezt ismerem, nem tudok mit kezdeni első körben azzal, amiről fogalmam sincsen, hogy micsoda, amit itt írt a golgota, arra a kapcsolat tesztelő parancsra gondolok, amit javasolt. Fölösleges vizsgálnom az authentikációt, amikor el sem jut odáig, hogy portot nyisson a szerver, mert szarul van bekonfigolva a postfix - lefogadom.

Visszatérve a netstat -taln-ra, (itt az eredménye:
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu) eleve zárva volt a port a 192.168.56.0/24 es hálózat felé, ezt a tartományt úgy írtam bele a postfix main.cf, mynetworks felsorolás mögé, mert a k.szott oktató videóban erről szó nem volt, tehát első körben ki sem tudott épülni a tcp kapcsolat a host gép felé, mert nem volt beleírva a postfix konfig fájljába.
Most azzal szenvedek, hogy hogyan tudnám rávenni a postfixet, hogy nyissa ki az összes szükséges portot a 192.168.56.0/24 es tartomány felé. Mert ha megnyitom a host gépen a thunderbirdot, és kiadom a netstat ot újra a virtuális gépen, akkor csak a 993 mas port nyílik ki a host gépnek, a többi nem, és szerintem ez így nem jó. A 465 ös portot, ami default nak van írva a kimenő smtp hez, akkor hibával elszáll a leveléküldés önmagamnak.

-- Zoli