( knzoltan | 2014. 01. 13., h – 18:20 )

Újre feltettem a Zentyal 3.3 mast, a groupware, mail, webmail, users stb modulokkal, de nem működik a webmail még local hoston sem. Másik gépről pedig autentikációs hiba van. megintcsak az a baja, hogy az imap szerver nem endeg be, mert nem tagja a Kerberos/GSSAPI realm nak.
Tűvé tettem a Zentyal beállításait, de sehol nem találok erre utaló helyet, ahol a "realm" részévé tehetném a usert, de még csak Kerberos szal kapcsolatos beállításokat sem találtam. Ez a Zentyal nagyon out-of-the box nak tűnik, de nem az, legalábbis számomra, és az az 1 alkalom, amikor sikerült megcsinálnom a webmailt, akkor nem virtualizálva volt, hanem rendesen feltettem egy teszt laptopra. Van egy olyan gyanúm, hogy nem szereti, ha virtualizálják. Brigde módban szoktam neki hálózati interface-t adni egyébként, de próbáltam vboxnet0 án keresztül is a host gépről megszólítani thunderbird levelezővel. Nem ment.
Googliztam a témában, de nem találtam semmi konkrétumot, olyanokat írnak a userek, hogy nekik a 3.0 ással ment minden gond nélkül. Eddig a 3.3 mast és a 3.2 est próbáltam. Azt hiszem ki fogom próbálni a 3.0 ás verziót is.

Egyéb hasonló tapasztalat valakinek?

Ti alkalmaztátok már a Zentyalt?

Összefoglalom mégegyszer, hogy nekem mire kellene:

Saját belső hálón leveleznénk, thunderbirddel, ha fellépünk a mobiltelefonokkal a belső hálóra, akkor pedig a mobil saját levelező programjával működjön a levelezés, és plusz bónusz, hogyha OpenVPN nel is be tudnánk csatlakozni a saját hálónkra. Az még egy újabb bónusz, hogyha tudnánk egyszerre több címzettnek, címzett listának küldeni.

Elvileg, ha jól értelmezem a dolgokat, a Zentyal ezt ígéri out-of-the box, minimális linux tudóknak is. Nekem eddig nem nagyon jött össze, csak 1x, akkor a webes mail működött, de az mobil telefonnal használhatatlan.

ActiveSyn re utaló állítási lehetőséget megintcsak nem találtam a Zentyal 3.3 masban.

-- Zoli