( hrgy84 | 2013. 04. 17., sze – 21:43 )

Oszinten szolva en ertem - vagy erteni velem -, hogy mire gondolt. Lehet, hogy a lovaskocsi hajtasa ad egy biztos KRESZ tudast, csak az meg messze nem eleg es foleg baromira nem hasznos tudas a mai vilagban.
Az, hogy valaki megtanul Pascalban programozni, attol lehet, hogy remek algoritmizalo kepessegekre tesz szert, de ez meg rohadtul keves ahhoz, hogy kenyeret csinaljon a tudasabol.

Elso nyelvnek azert is celszeru valami elo - legalabbis a Pascalnal elobb - nyelvet tanulni, mert ez a tudas kesobb minimalis erofeszitessel kamatoztathato.

Es egyaltalan nem igaz mindenkire az a mondas, hogy ha egy nyelvet tudsz, akkor mindet ismered. Lehet, hogy utana valamivel konnyebb lesz egy masik nyelvet megtanulni, de ez erosen alkatfuggo. En pl. a VisualBasic utan nagyon nehezen valtottam PHP-ra, egesz egyszeruen azert, mert totalisan idegen volt mind a szintaxis, mind pedig maganak a nyelvnek a logikaja. Pedig eleg jol ismertem a VisualBasicet.
Maga ez a "konnyu valtas" ez igazabol kb. a 3-4. ismert nyelv utan jon elo. Addig viszont minden valtassal megkuzd a delikvens.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.