( kmARC | 2013. 03. 14., cs – 18:53 )

> A video kártya driver meg csak a megfelelő Xorg/mesa kombinációval működik megfelelően, nem gondolhatod, hogy lehetséges ész nélkül frissíteni.
Ha az Ubuntu vállalja, hogy a 2012 áprilisában kiadott rendszerét 2017-ig támogatja, akkor nem annyira buta dolog egy gyártónak azt mondani, hogy akkor jólvan srácok, én támogatom ezt a rendszert rendszeres driverfrissítésekkel. Ebben hol a hiba?

> Azt ugye érzed, hogy ez egy rolling release vs nem rolling release típusú vita.
Nem, ez egész más. Rollingnál akár az is előfordulhat (pl. Archon tapasztaltam ilyent), hogy a libpng csomag éppen olyan verziót hozott, hogy semmilyen gtk-s app nem indult el. Szóval az ilyenek miatt használ az ember szívesebben mondjuk egy LTS-t; itt viszont, jó ha van újabb verziójú IDE, amivel dolgozhat.

A lényeg, hogy szerintem mindennek az alapja a tényleg stabil, tényleg támogatott, tényleg LTS rendszer lenne; így érdekébe állna a gyártónak is 5 éves ciklusokban tényleg csak az adott kernelhez hozzáigazítania a driverét.

És azért valljuk be, a nagy elterjedtségű platformok ilyenek, nem holmi rolling elvet követők: Ubuntu (LTS), Android, OSX, Windows (Stabil, ritkán felboruló API-k).