( strogg | 2012. 07. 31., k – 13:10 )

A sofőr figyelmén keresztül. Teljesen mindegy a menettulajdonság, amig a sofőr bekapcsolt TV-vel vezet, és -adott esetben- egyenest a betonfalnak. Nagyságrendekkel jobb hatásfokkal veszi el a sofőrök figyelmét.
De láttam már újságot olvasó taxist utassal. A tétel súlya sokkal nagyobb mint a vita tárgyát képező átalakitás, egyszerűen csak nincsen szabályozva.
Ennek egyértelmű oka, hogy nem tömeges méretű a jelenség, ezért ezzel nem éri meg foglalkozni. Én jóhiszeműen (tudom rosszul teszem) feltételezem ,hogy a jelenség a sofőrök józan belátásán is múlik, bár sokat nyomhat latban, hogy a beszerelt cuccost kiszedik a sziúk, mint a bent felejtett rádiót :)

A kapzsi balkáni népeknek elég régóta mondják, hogy majd jobb lesz csak dolgozz többet, aztán valahogy mindig nyomorog, és ott spórol ahol tud.
Cserébe túlszabályzott. Az USA felemelkedését teljesen kizárnám egy magyar jogrenddel/jogalkotói szemlélettel. Megkockáztatom az indiánok lennének a domináns népesség még most is. Egyszerűen van amikor azt kell mondani, hogy old meg te, mint állampolgár.
Szélsőséges példával: az USA úgy tudott felépülni, hogy volt egy vadnyugati időszaka, amikor meg mindent a polgár oldott meg, ahogyan akarta. Ez nyilván a másik véglet, ami egy idő után már terhes a további épitkezésben.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a kk-európai országok, igy mi is rettentő sokáig volt kitéve az atyáskodó politikának, főleg a vörös időkben. A párt majd kitalálja, a párt majd gondoskodik róla, a párt majd megoldja, a vezetőitek tudják mi a jó neked, stb... Neked nem kell gondolkodni, felelősséggel élni, majd megmondják mit tégy, és megizélnek ha nem teszed.
Túlszabályzás ennek a vége. Ez is rettentő káros, és életidegen egy idő után, mert megöl minden kezdeményezést, az ötletesség meg sunyiskodássá silányul.
A népesség olyan egyszerű gondolkodás befogadására sem képes már, mint az öngondoskodás fogalma. Az "ott az állam oldja meg!" ez a vezérelv. Már tisztán látjuk, hogy 5-10 éven belül ez gazdasági katasztrófát okoz, boritékolhatóan, ha addig nem sikerül felépiteni egy öngondokodással kiegészülő nyugdijrendszert. Márpedig erről már lekéstünk, nagyon úgy néz ki.
Megint felnőtt eg generáció, amelyikből kiölik a kezdeményezést, és inkább lelép.
Rohadtul el kéne már felejteni ez a túlszabályzott fűnyiráshoz is 3 példányos engedélykérős droid társadalom épitést, és pont a felelőségteljes/előrelátásra alapuló gondolkodás hiányát büntetném vasszigorral. (pl: nem költenék közúti ellenőrzésre. De ha balesetben olyan jármű szerepel ahol lejárt a forgalmi, akkor bizony sitt, mérlegelés nélkül) Droid néppel nem lehet előrehaladni, mert képtelen lesz alkalmazkodni új helyzethez, és képtelen lesz új dolgokat épiteni. (ezt is tisztán látjuk)
Egyébként bármekkora összegben mernék fogadni, hogy nem lenne több baleset/halálos sérült. De fenntartható társadalmi szellem lenne az eredménye, ami ebben a struktúrában biztosan nem várható.

"Van egy mondás: Minden ország olyan, mint amilyenek a lakói." Erről van szó.
Ha droid lakosságt termelsz ne várd a fellendülést, és 22 évvel a rendszerváltás után azt láthatjuk, hogy a nagyon durván széteső kontrol után az összes ökör szanaszét kolbászol, majdhogynem öntudatlan állapotban.
Ha ekkor elkezdték volna azt csinálni amit vázoltam, már felnőtt volna egy öngondoskodó, felkészült generáció, amelyik éppen fiatal, és éppen megszülni készül a követező ilyent. Ehelyett balfék fakabátok fakormányt keresnek az úton,és azon vitáznuk hogy kell e a rendőrre azonosoitó, és ha igen miért nem, de lövése sincsen senkinek, hogy anyám generációja miből kap majd nyugdijjat. (már látjuk a választ: semmiből. Mi meg pláne nem)
A birka nevelés ugyanis csak addig működött amig van vasfüggyöny, és a birkákat karámban lehet tartani. Amint van ésszerűbb karám oda viszi a bömbit vizsgáztatni. (a társadalmi felkészültségünk már minden szinten alul marad egy ilyen versenyhelyzetben.) Ennek az a vége, hogy aki akar valamit, és el is érhet valamit az megpattan. És ezértn me állok le barom bürökraákkal vitázni, mert sem lehetősége, sem joga, de még csak esze sincsen mindezt felfogni, hanem baxogatni fog, hogy oda az van irva hogy, fizess vagy kapd be. Ezért mondtam, ha fakormányra vágyok majd, meg ilyesmkre egyszerűen meg sem fogom próbálni, hanem viszem oda, ahol ráütik a pecsétet, és hagynak élni. Droidokkal nem vitázok, mert nem éri meg. Viszont van ahol nem is kell.
Ezért zavar engem ez az egész NKH-s droidkodás.
--