( uid_194 | 2012. 04. 19., cs – 10:35 )

(az alabbiak gnome 3.2-re vonatkoznak, debian sid alatt; 3.0 az .0 volt, olyan is volt, 3.4-et meg nem probaltam, majd ha fullosan megerkezik sidbe akkor upgradelek)

> shutdown, billentyurol megy?

Igen. Van shutdown gomb a billentyuzetemen, tokeletesen mukodik. (Ha nem lenne, akkor meg be tudnek kotni valami mast, vagy alt+f2 shutdown/akarmi szinten opcio :)

> Esetleg valaszthatoan, hogy poweroff, reboot, vagy suspend/hybernate?

poweroff/reboot -ot altalaban alt+f2 -vel oldom meg, mert evek ota berogzult. suspendeleshez meg lecsukom a laptopot. De ha netan a user menut akarnam elerni, sacperkb ~10 perc talalni extensiont ra, hogy az is keybindelheto legyen.

> Alapertelmezetten kivuli tetszoleges programinditas?

Ez mit jelent? Alt+f2
?

> Ha radugsz egy kulso egeret, akkor a touchpad automatikusan letiltodjon, lerantas eseten megint menjen?

Nalam mukodik, de ez szvsz nem gnome-shell dolga, hanem inkabb udev-koruli szint.

> gnome-terminalban eltunnek a karakterek, nem megy at a vezerlo esc karakter

o.O The problem is in your computer.

> totem full-screen valtas kb 20 masodperc, amig a lejatszas persze megy /bar ezek nvidia hibanak tunnek, de elozo verzional nem volt gond, ugyanazon a vason/.

Nalam (szinten nvidia) jo regi vason instant valtas. Cserebe az ATI-s laptopomon voltak ilyen problemak, driver downgrade megoldotta.

> Es mindennek a hasznossagarol gyozd meg Giziket, akinek mar a win nelkuli elet is frusztraciot okoz, de elfogadta nagy nehezen, mert vegulis dolgozni tud.

Anyamnak nem okozott gondot a gnome3, sot.

Nyilvan nem jon be mindenkinek a gnome3, de hat ez van, nem lehet mindenkit egyszerre kielegiteni. Szerencsere a gnome3 sokkal jobban es konnyebben testreszabhato extensionokkel, mint gnome2, igy van ra lehetoseg, hogy gnome2-szeru dolgot varazsoljon belole az ember, ha nem tud megbaratkozni a gnome3 alap mukodesevel es kinezetevel. Gnome2-bol nem tudsz gnome3-szerut csinalni.

Persze eteren is van meg teendo, de ez sajna a dolog velejaroja, es 3.2 mar egesz korrekt lett, amennyire latom, 3.4 pedig megkozelebb jutott ahhoz, hogy az extensionokkel kb barmit meg lehessen ertelmesen csinalni.

--
|8]