( csababoro | 2012. 02. 16., cs – 18:04 )

Igazad van, hogy sok állást hirdetnek meg .NET technológiára, de nem biztos, hogy tényleg ennyi projekt indul el. Londonban határozottan elkezdődött a Nyílt forráskódú termékek használata állami szinten. A Londoni tőzsde és London weboldala nyílt forráskódú megoldásokon működik.
Dolgoztam cégeknél üzemeltetőként és nagyon sok helyen örülnek annak, hogy nem kell Windows szerverért kifizetni, hanem vagy egy olcsóbb Linux alapú szervert. A Desktop gépeken csak a Multimédia szerkesztők kaptak full Windows gépeket és a Marketing manager lány is tudja kezelni az OpenOffice.org szerkesztő programot és már a Microsoft Office árát is megspórolták. Ehhez csak ész és szakértelem kell.
Nem hiszem el, hogy azok a cégek akik Microsoft termékeket használnak megvesznek minden Microsoft licencet, hanem az olcsóbb kategóriájú licencet rakják fel. Egy .NET Portál esetén meg kell venni a Microsoft adatbázis-kezelőt és a közigazgatásban látható megoldások a PHP megoldások alatt vannak. A Microsoft biztos vásárlója a Magyar Állam volt eddig. Bármilyen szar megoldások vannak is, akkor is a .NET technológián alapuló megoldásokat erőltették eddig. Remélem hamarosan változás lesz és ezzel a Hazai cégek egyre több megrendelést kapnak.
Abba is érdemes belegondolni, hogyha egy 300 fős cégnél azt hozzák ki, hogy éves szinten két-három milliót megtakarítanak a Microsoft licenszeken és közben a BSA se tudja megbüntetni a céget, akkor annak a Manager-nek éves szinten van már 300.000,- forint bónusza.