( Som-Som | 2010. 06. 07., h – 10:35 )

"véletlen látta"

Igen, erre írtam előbb, hogy véletlenszerűen is figyelhet az algoritmus. A szúrópróba elég gyakran alkalmazott módszer a valós világban.

1. Igen, a bűnüldözőszervek lehetnek korruptak. Éppen ezért említettem egy másik hozzászólásban a közelmúlt lehallgatási botrányát.

2. Alaptalan megfigyelés megy orrba-szájba a valós és virtuális világban is. Ilyenek pl. a térfigyelő kamerák, a DoS/DDoS elhárító algoritmusok és egyéb dinamikus blokkolóalgoritmusok. Ez utóbbiak nem ritkán meg is osztják egymással az adataikat (pl. mezei torrent kliensben is).

3. Igen, lehetnek bűnözők a bűnüldözők is. Volt eddig is rabló rendőr a világon, mégsem szüntették meg a rendőrséget.

"nem veszed észre, amit már kezdenek egyre többen észrevenni: ezek az intézkedések nem azért születnek, hogy a valódi bűnözőket elkapják"

Miért, talán a rokkantigazolvánnyal parkoló BMW-st meg szokták bűntetni? A parkolóőr szereti a pénzt és félti az életét. A rendőrök is, a bírák is, minden kisember. Ettől még vannak törvények, rendeletek, szabályok és vannak büntetések is. A társadalom 90%-a kezelhető így.

"ki fogják építeni a megfelelő infrastruktúrát"

Igen, de a fogyasztónak valahogy fel kell fedeznie az odavezető utat. Papként könnyű, mert multinacionális vállalatuknál ott vannak a kollégák információforrásnak. De független perverz kisemberként - gondolom - rögös az indulás.