( prygme | 2010. 06. 07., h – 01:21 )

túl sokat nézel ki a politikusokból. haszonfüggvény? ugyan már!:) még a vezető politikusok is max intuíció, rutin, és gyakran vakvéletlen alapon hozzák meg döntéseiket.
az EU pedig csak azt csinálja, mint az utóbbi fél évszázadban az összes számítástechnikában lemaradt de hivatalosan USAbarát ország. bele akar kukkolni mindenbe, amit stratégiailag fontosnak tart. kontrollt akar a "stratégiai biztonság" érdekében. a régi időkben, amikor a mainframek sokkal fontosabbak voltak, minden nagyobb európai állam "nemzeti computercége" kiharcolt magának egy egy IBM mainframe licencet. ez a játék ment egészen az S/390ig. természetesen telekommunikációs tendereken is mindig saját, vagy kisebb országok esetében együttműködő cégek szállíthattak berendezéseket.
most is ez a lemez megy. ha a Google ekkora jelentőségre tett szert a keresőjével, akkor kontrollt akarunk felette itt az EUban. miért? mert túl bénák az Eu politikusok ahhoz, hogy életben maradhasson, sőt növekedhessen egy Eu webkereső cég. a tudás pedig megvolt hozzá, a norvég FAST kb egy időben indult a Google cégével és hasonló modern szemléletű keresővel rendelkezett. Norvégia nem Eu tag, de ezer szállal kötődik és persze európai ország. ott is agyonadóztatás rendszere dívik a szent szociális biztonság érdekében. kár, hogy ezért lehetetlenné válik egy garázscég számára az, hogy világcéggé növekedhessék, legyenek bármilyen tehetséges alapítói.
szóval most is csak a szomszéd tehene kell az EUnak, ezt csomagolja hazug demagóg pedofilhisztéria köntösbe. a baj csak az, hogy itt nemcsak a Googleel, hanem a saját polgáraival is ki akar baszni.
egyébként ha bizonyos tartalmak eltűnnek a Google keresőből, akkor majd ott megjelennek az alternatív erre szakosodott keresők, a torrentkeresők mintájára. az európai gondolatrendőrséggel szembeni ellenállásnak is szép, több évszázados hagyományai vannak:)