( Hevi | 2010. 05. 31., h – 15:01 )

Gondolom nem csak a diákság használ vonatot, nyugatabbra talán üzletemberek is. Esetleg repülő, hajó, taxi stb., lényeg a hosszú utazási idő és hogy a felhasználó csak utas.

Vagy a kávéházak. Régebben inkább napilapot olvastak az emberek ilyen helyeken. Most a hotspotok elterjedésével a netről is beszerezhető az információ egy csésze kávé mellett. Akár csak híreket olvasni ül be valaki egy kávéra, akár vár egy találkozóra, egy tablet sokkal kényelmesebben használható ilyen esetben, mint egy laptop.

Nem is beszélve az üzemidőről, ami mondjuk egy ideális országban (ahol nem kell félned, hogy leütnek a kütyüért) áll mondjuk a reggeli vonatútból munkába (fél óra), kávéházból (1 óra), visszaútból (fél óra) és még csak ~80%-on áll az akksi. Meg se merem említeni, hogy ezt suspendben produkálja, tehát az üzemkész állapotba hozás 2 mp (képernyő unlockkal együtt).

Szóval nem, ez nem az az eszköz, amit leginkább otthon használ az ember. Persze lehet ott is; gyorsan, reggeli mellett híreket beszerezni, este, lefekvés előtt még egy kicsit olvasgatni tökéletes, de leginkább a hordozhatósága az előnye.