( lepenyet | 2010. 05. 19., sze – 08:54 )

DirectAccess - valóban, Windows 7 Enterprise vagy Ultimate kell hozzá. Igen, IPv6 szükséges, az egyik kapcsolódási módszere az IP-HTTPS

Nincs gond a kapcsolat nélküli működéssel, amikor nincs hálózat, akkor nincs hálózat. Amikor meg létrejön egy kapcsolat, akkor a háttérben automatikusan felépül. Korábban gond volt a Network Access integrációval, de mostanában már nem tapasztalok ilyen hibákat. A T-Mobile HSDPA-n kicsit lassan épül fel a kapcsolat, nem tudom, mi lehet az oka. Egyéb kapcsolatoknál nem találkoztam ilyennel.
A stabilitásra nem tudok precíz választ adni. Rikán használok olyan alkalmazást, amely nem tűri a kapcsolat szakadását, ezért nemigen veszem észre, ha ténylegesen lebont a kapcsolat. Egyszer kétszer másoltam hosszabb VHD-ket, azok mind lejöttek, gond nélkül. Ezt azonban nem gondolnám mintavételnek. Szóval mondhatnám, hogy stabil, de valójában ezt soha nem néztem meg alaposan. Amire nekem kell, arra mindig jó volt.

Wifi jelszót nem kell használnunk, kliens tanusítványokkal működik a dolog.

Fogalmam sincs, hogy áll az Microsoft az IPv6 átállással, de mivel a DirectAccess-szel lényegében mindent el tudok érni, vélelmezem, hogy jól haladnak vele.

Üdv:
Lepenye Tamás