Beépíthető elektromos főzőlap

Fórumok

Sziasztok!

 

20 év után úgy néz ki, cserére szorul a Teka márkájú, beépített, elektromos főzőlapunk. Érintőszenzoros vezérlésű és 4 edényhelye van.

 

Ki, milyen márkára, főzőlapra esküszik? Mire érdemes figyelni választásnál?

 

Ami egyértelmű, hogy kerámia lapra van szükség. Az indukciósnak is számos előnye van, de az edénykészletet nem annyira cserélnénk le így első körben, az adapterekről pedig, amik indukciós-kompatibilissá teszik a régi edényeket, igen csak megosztó infókat olvastam. Ugyanakkor az indukciós előnyei is elég magávalragadóak, emiatt nem tudom, az adapterezés és fokozatos edénycsere az évek alatt mennyire hatékony ötlet egy sima kerámiával szemben és főleg mennyire éri meg.

 

Nagyon jó lenne, ha esetleg mechanikus tekerőgombokkal lehetne vezérelni, de első keresésre nagyon durván kevés az olyan, ami teljesíti ezt a kritériumot.

 

Ahogy keresgéltem, rengeteg hiperszuper funkcióba botlok, például automatikus páraelszívó-vezérlés és társai. Nekem ezek teljesen lényegtelenek, egy faékegyszerű elektromos főzőlap megvásárlása a cél, de ahogy elnézem, már ez önmagában egy elég erős limitáló tényező...

 

Szinte biztos vagyok benne, hogy 20 évre már nem nagyon lehet tervezni egyikkel sem, de így is cél lenne a lehetőségekből kihozni a lehető legjobbat.

 

Köszi előre is!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 20., h – 14:47

Nekem is komoly megszokást igényelt a klasszikus "rezsógombok" elvesztése, de ha jól értem, neked már eddig is érintőszenzoros volt - akkor nincs új a nap alatt.

Pár éve "impulzus-vásároltam" egy BOSCH főzőlapot, aztán egy héten belül eladtam a Vaterán, mert rövid úton agyf*szt kaptam tőle.
Végül egy Electrolux példánynál kötöttem ki, és azóta elégedetten használom.

Ami nekem szempont volt:

  • a négy főzőlapnak (főzőzónának) saját, dedikált kezelőszervei legyenek, ne kelljen körbe-körbe váltogatni, amikor több főzőlapot használok egyszerre (a BOSCH-nak ez volt az egyik főbűne)
  • ne legyen túl sok szabályzási fokozata, mert macerássá teszi a kezelést, és tök fölösleges (a jelenlegi Electrolux-on 9 van, az említett BOSCH-on 18 fokozat volt)
  • legyen a kerámialap síkjából kiálló szegélye/pereme, hogy a kifutó lötty ne egyből a munkalapra és a szekrény mögé menjen, maradjon a főzőlapon (pont az a "divat", hogy ne legyen szegélye)
  • a különböző méretű főzőzónák elhelyezése legyen megfelelő az elképzelésemnek (pl. ne a nagy fazék mögött legyen a kis lábos)
  • banálisnak tűnik, de a kezelőszervek feliratozása jól látható legyen. A BOSCH-nak olyan volt, hogy konkrétan elemlámpával kellett néznem, hogy a fekete üvegkerámia felületen a sötétszürke feliratú kezelőszerven mi micsoda.
Szerkesztve: 2024. 05. 20., h – 14:55

Indukcios ftw!

A legjobb cucc a vilagon.

  • Ha kifut a kaja megall (szoval nem lesz raegetve semmi)
  • Idozito minden egyes lapra.
  • Nem tudod szenne egetni magad ha esetleg hozzanyulsz
  • Vizforralas kb 1 perc
  • Lehet forraskozelben tartani a vizet, szenzor figyeli
  • Gyerekzar

Engedd el a régi edényeket és vegyél indukcióst. Az se biztos, hogy mind kuka, a rég zománcos vas lábosokkal is működik.  Nálunk korábban vegyes főzőlap volt (2 indukciós, 2 hagyományos lap). Sose használtuk a hagyományost, annyival rosszabb.

 

ps: persze igazából azt veszel amit akarsz, nincs érdekeltségem az indukciós sütő iparban :)

Hat, ha mar muszaj cserelni, en tuti nem vennek mast, csak indukciosat.

Nekünk indukciós van, amit egyedül másképp vennék: van olyan, amin a fokozatokat (érintő) csuszkával tudod állítani, nem számokon iterálsz. Külföldön használtam AirBnb-ben, nem emlékszem a márkára.