Érkezik a Street Fighter V Linuxra is

Címkék

Visszatér a legendás Street Fighter franchise az SFV-tel. A tervezett megjelenés 2016 eleje. A Capcom ma bejelentette, hogy a hivatalosan támogatott platformok közt ott lesz a SteamOS (Linux)! Ennek elérése érdekében szorosan együttműködik a Valve-val. A játék támogatni fogja a Steam kontrollert is.

Részletek a bejeletésben.

Hozzászólások

Az első fecske a legismertebb nevek közül A+++ kategóriából.
Kíváncsian várom a pályafutását.

LOAD "http://digx.hu",8,1

Első kecske lesz az! :)

Alien: Isolation
Grid: Autosport
bioshock infinite
borderlands 2
middle earth shadows of mordor
civ 5
witcher 2
Metro 2033 Redux
Metro: Last Light
Metro: Last Light Redux
Serious Sam 3
The Talos Principle
Civilization Beyond Earth
Cities: Skylines
Half-Life (all)
Counter Strike (all)
Natural Selection 2
Brütal Legend
Spec Ops: The line
Borderlands: The pre-Sequel
Portal 1 and 2
Tropico 5
Empire: Total war
Shadow Warrior
Outlast
Team Fortress 2
XCOM: Enemy Unkown and Enemy WIthin
Dead Island
Dying light
And I don't know if you count this, but I do:
Crusader Kings 2
Europa Universalis 4
Star Wars Knights of the old republic
Közeljövő linuxos játékmegjelenései:
Stellaris
Batman: Arkham Knight
Evolve
XCOM2

Nem rossz, azt kéne még elérni, hogy ne évekkel/hónapokkal később jöjjenek ezek a linuxos portok, hanem megjelenéskor már lehessen tolni. Akkor van is vonzereje. :)
Vagy mondjuk ne legyen már az, hogy a Grid Autosport nem fut intel VGA-n, holott az elején a videóban ott a(z powered by?) intel graphics logo, ehhez képest meg a minimum confignál is nvidia/ati szerepel, próbáltam indítani laptopon, de már a videónál is csak villódzás van az elején.
Tudom, tudom, sokaknak worksforme, meg lehet streamelni wines gépről, de azért ezek elég gáz dolgok. :)

A linux nem tud semmiről tenni, az csak egy program(csomag). :)

Éppen a játékgyártók/valve/intel/akárki tehetne többet, mint pénzért bevásárolja magát a játék eleji videóba.

Nem akarom részletezni, de pl:
valve engedte felrakni inteles gépre a game-t linuxon. Végülis elindul :D Csak nincs kép.
intel csinálhatna rendes vga-t, drivert...
a játék fejlesztői meg sokszor b*nak optimalizálni, mintha nekik is az lenne az érdekük, hogy évente lecseréld a géped felét.

"a játék fejlesztői meg sokszor b*nak optimalizálni, mintha nekik is az lenne az érdekük, hogy évente lecseréld a géped felét."

Inkább arról van szó, hogy optimalizálni legalább még egyszer annyiba kerül, mint optimalizálatlanul megcsinálni. És ésszerűbb optimalizálás helyett kivárni, mire a vásárlók vesznek erősebb gépet.

Ha Gaben elég kemény, akkor meg fogja csinálni. De attól tartok azért nem teszi, mert nem készült el a HL3, vagy elkészült valami de nem lett igazán ütős. A HL szerintem az a sorozat, aminek eddig minden része ütősre sikerült. Úgyhogy nagyon nagyok az elvárások a HL3-ra nézve.

Ha még keményebb, akkor az új gravity gun olyan lesz, hogy egyedül Steam kontrolleren lehet tisztességesen irányítani. Ha emellé jó lenne a játék, akkor nem is tudnék haragudni érte.

Nincs igazatok. Don't be evil!
A konzol-exkluzív játékok ronda dolgok. Az emberek nem szeretik ha forceolják őket. De természetesen itt most többről is szó van mint ez a jól hangzó szlogen.
A Steam Machine nem egy zárt doboz mint a Playstation meg a többi. Bárki telepíthet magának SteamOS-t. A dolog addig működik jól még kísérletező geekek és hozzáértők telepítgetnek maguknak otthon SteamOS-t saját PC-re. Egy SteamOS/Linux-exkluzív Half-life 3 után tömegesen kezdenének SteamOS-t vagy Linuxot telepíteni az r=1 userek. Magyarázhatnád feleslegesen, hogy AMD Radeon rossz optimalizálatlan driverei miatt nem ajánlott Linuxra, Intel ugyan jobban támogatott de gyenge mint Windowson. Bénáznának össze-vissza linuxszal és steamos-sel a zemberek, a konklúzió harag és frusztráltság lenne.
Továbbá egy játékot azért fejleszt egy józan cég, hogy minél többet eladhasson belőle. Mesterségesen korlátozni a lehetséges piacot nem jó ötlet. PS4-re és Xbox One-ra sem túl jó üzlet mostanában fejleszteni, a kevés eladott konzol miatt. A nagy fejlesztők ezért kapnak kompenzációt Sonytól, Microsofttól ha exkluzív játékot készítenek, kompenzálva az elmaradt hasznot.

Ott a Halo példának. Állítólag forradalmi játék volt, ami megváltoztatta volna játékipart. A Microsoft felvásárolta, Xbox-exkluzívvá tette. És mi lett az eredmény? A Halo ma csak átlagos vagy inkább átlag-alatti cím. Ha azt írtad volna: "Jelenjen meg a Halo 9" (vagy hol tartanak most) mi a reakció? Na és! Kit érdekel?!
De Half-life 3 valóban megmozgatja nagyon sok gamer fantáziáját.

SteamOS célja, hogy a Valve (és a józanul gondolkodó játékfejlesztők) ne legyenek kiszolgáltatva egy megőrülő Microsoftnak. Ha holnap, kedden a következő Windows frissítéssel frissül az EULA is, és onnantól kizárólag Windows boltból lehet alkalmazásokat telepíteni Windowsra, már késő alternatívát keresni.

Ez a nő vajon beteljesítette a princípiumát?

Hogy ez mekkora baromság.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Követhetetlenül gyorsak az akciók, elég is volt ennyi belőle.