Játék

Linuxra is megérkezne a Descent: Underground

 ( trey | 2015. március 22., vasárnap - 10:47 )

Ki ne emlékezne a '90-es évek űrhajós FPS akciójáték-sorozatára, a Descent-re (1-2-3)? Úgy tűnik, hogy jön a folytatás a Descent: Underground képében. A játék Unreal Engine 4 motorra épülne. Ebből kifolyólag a Linux támogatás is lehetséges és a csapat tervezi is a játékot Windows és OS X mellett Linuxra is kihozni.

Részletek a Kickstarter kampányoldalon.

Megérkezett a BioShock Infinite Linuxra

 ( trey | 2015. március 18., szerda - 12:25 )

Decemberben volt szó arról, hogy érkezhet a BioShock Infinite Linuxra. Megérkezett. A játék nem natívan fut Linux alatt, hanem a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldását használja a windowsos verzió Linuxra való átültetéséhez. Az első visszajelzések szerint a portolás kiválóan sikerült.

A játék elérhető a Steam-ről innen.

NVIDIA SHIELD - androidos játékkonzolt jelentett be az NVIDIA

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 18:12 )

Javában folyik a Game Developers Conference (GDC) San Francisco-ban. A rendezvény alatt az NVIDIA egy új, ultravékony hardvert jelentett be. Ahogy a cég vezérigazgatója, Jen Hsun Huang jellemezte, a SHIELD egy TV streamer, játékkonzol és "szuperszámítógép". Utóbbival a nemrég bejelentett, felhő-alapú GRID szolgáltatásra utalt, amelyről előfizetés (free és premium) mellett játékok streamelhetők majd a készülék segítségével. A SHIELD Androidot futtat.

Benne:

Új Unreal Tournament Pre Alpha játszható build

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 11:50 )


DM-Outpost23

Készül az új Unreal Tournament. A fejlesztők újabb játszható build-et tettek elérhetővé. A regisztrált fórumtagok letölthetik Windows (Win64) client, Mac client, Windows (Win32) client, Linux client, Windows server, Linux server csomagokban.

(Gyk: pre alpha = bugos, korai, félkész, tele placeholder textúrákkal és díszítőelemekkel stb.)

Source 2 engine, Vulkan API támogatás, Steam Link

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 9:37 )

Steam Link

Folyik a Game Developers Conference (GDC) 2015-ös rendezvénye San Francisco-ban, a Moscone Center-ben. Folyamatosan fognak érkezni a bejelentések. A játékpiac meghatározó szereplője, a Valve már több bejelentést is tesz/tett:

Ingyenesen letölthető és használható az Unreal Engine 4 bárki számára

 ( trey | 2015. március 2., hétfő - 20:25 )

Az Epic Games ma nagy horderejű bejelentést tett: az Unreal Engine 4 (és a későbbiekben kiadott frissítései) mostantól bárki számára ingyenesen elérhető és letölthető. A játékmotort bárki felhasználhatja bármilyen céllal: játékfejlesztésre, oktatásra, film és animáció készítésére stb.

Az Epic csak annyi kikötést tett, hogy ha valaki UE-re épülő játékot vagy alkalmazást dob piacra, akkor 5 százaléknyi jogdíjat kell fizetnie az első 3000 dollár bruttó bevétel elérése után negyedévenként. Vagyis, csak akkor keres a motoron az Epic, ha a fejlesztő is keres rajta.

Részletek a bejelentésben.

HTC RE Vive

 ( trey | 2015. március 1., vasárnap - 20:11 )

A Valve összeállt a HTC-vel, hogy saját VR szemüveget dobjanak piacra. A HTC RE Vive (alias "SteamVR") szemüveg fejlesztői változata tavasszal, maga a termék a 2015-ös karácsonyi szezonra kerül az üzletek polcaira. A cucc SteamOS (vagyis Linux) támogatást is kap. Bővebb infót róla a GDC2015 (San Francisco, 2015. március 2-6.) rendezvény alatt kapunk majd.

Komoly teljesítménybeli javulást hozott Linuxon a Witcher 2 új bétája

 ( trey | 2015. február 1., vasárnap - 9:23 )

A hírek szerint komoly teljesítménybeli javulást hozott a Witcher 2 új bétája. A játék nem natívan fut Linux alatt, hanem a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldását használja a windowsos verzió Linuxra való átültetéséhez.

Néhány nappal ezelőtt kijött a játék linuxos verziójának legújabb bétája (BuildID 503099), ami a visszajelzések szerint komoly, akár 20 FPS-os teljesítménynövekedést is hozhat az előző verziókhoz képest ugyanazon felbontás/beállítás mellett.

Linuxra is elérhető a Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered

 ( trey | 2015. január 30., péntek - 19:08 )

Az Aspyr az egyik kedvencemet, a 2005-ben kiadott Fahrenheit: Indigo Prophecy-t remasterelte. A játék elérhető Windows és OS X mellett Linuxra is. A bejelentés elolvasható itt.

Steam kliens frissítés

 ( trey | 2015. január 20., kedd - 20:18 )

A Valve kiadta digitális tartalomterjesztő és -kezelő platformjának, a Steam-nek legfrissebb kliensét. Az új kliens számos új funkció - in-game FPS számláló a Steam Overlay-ben, Steam Broadcasting - mellett teljesítménybeli javulást, hibajavításokat hoz. A hibajavítások közt javítás érkezett arra csúnya bugra, amely Linux platformon ritka esetekben a felhasználók adatainak törlését okozhatja.

A bejelentés elolvasható itt.

Steam kliens béta - 2015. január 2.

 ( trey | 2015. január 4., vasárnap - 19:34 )

A Valve részéről Chris Boyd (cboyd) bejelentette a Steam kliens legújabb béta kiadását. Benne javítás, amelynek köszönhetően csökkent a CPU használat animált képek és videók megjelenítésekor. Ezen kívül javításra került egy videolejátszással kapcsolatos regresszió OS X-en és Linuxon. Valamit egy régóta várt funkció: bekerült az FPS számláló a Steam Overlay-be.

Részletek a bejelentésben.

Holnap érkezik Linuxra a Civilization: Beyond Earth

 ( trey | 2014. december 17., szerda - 18:35 )

A The GameAgent Blog weboldalon Russ Looney, az Aspyr Media közösségi igazgatója bejelentette, hogy holnap, helyi idő szerint este 7-kor válik elérhetővé Linuxra a Civilization: Beyond Earth játék.

A bejelentés itt olvasható.

Érkezhet a Final Fantasy XIII-2 Linuxra is

 ( trey | 2014. december 17., szerda - 17:01 )

Nem sokkal azután, hogy Windowsra megjelent (2014. december 11.) a Final Fantasy XIII-2, úgy fest, hogy hamarosan a linuxos játékosok hozzájuthatnak. A SteamDB friss változásai arról tanúskodnak, hogy kiadásra készül a játék linuxos verziója is.

Steam PC-BSD-n - 3D játékok futtatása Wine segítségével

 ( trey | 2014. december 14., vasárnap - 14:59 )

A PC-BSD projekt videót és blogbejegyzést tett közzé arról, hogy a PC-BSD felhasználók hogyan tudnak Steam-et és 3D játékokat futtatni Wine segítségével. Az értékelhető eredményhez NVIDIA kártyára lesz szükség.

[ Steam on PC-BSD — How to Get Wine Running 3D Games ]

Elérhető Linuxra is a Metro Redux pakk; hétvégi deal keretében 66% engedménnyel zsákolható

 ( trey | 2014. december 12., péntek - 12:22 )

Elérhetővé vált Linuxra is a Metro Redux csomag (Metro 2033 Redux, Metro: Last Light Redux). December 15-ig komoly, 66%-os árengedménnyel - az eredeti 40 eurós ár helyett most 13,59 euróért - beszerezhető a Steam-en.

Érkezhet a BioShock Infinite Linuxra

 ( trey | 2014. december 5., péntek - 17:14 )

A Steam adatbázisának friss változásai arra engednek következtetni, hogy újabb AAA kategóriájú játék érkezhet Linuxra.

Steam Weeklong Deals - linuxos játékok 25-85%-os kedvezménnyel

 ( trey | 2014. november 18., kedd - 10:13 )

A Steam egy Weeklong Deals keretében számos, Linuxon is futó játékot kínál most 25-85%-os kedvezménnyel. Például:

  • Postal -85%
  • Postal 2 -75%
  • Avadon: The Black Fortress - 80%
  • stb.

A játékok listája itt.

Jön a Postal: Redux - UE4, Linux, OS X megerősítve

 ( trey | 2014. november 17., hétfő - 10:43 )

A Running With Scissors játékfejlesztő stúdió bejelentette, hogy felújítja klasszikusát, a Postal-t. A játék a "Postal: Redux" cím alatt érkezik vissza. Alatta Unreal Engine 4 fog dolgozni. Linux és OS X verzió is érkezik majd a szokásos Windows verzió mellett.

Megérkezett Linuxra is az Icewind Dale: Enhanced Edition

 ( trey | 2014. november 1., szombat - 10:26 )

Augusztus végén jött a jó hír, hogy érkezhet Linuxra is az Icewind Dale: Enhanced Edition. Jelentem, megérkezett! Elérhető Linuxra a Steam-en itt.

Megérkezett Linuxra a "Dead Island - GOTY"

 ( trey | 2014. október 26., vasárnap - 12:51 )

Megérkezett Linuxra és SteamOS-re (azaz Linuxra) a "Dead Island - GOTY", azaz a Dead Island Game of The Year Edition túlélő kaland/horror/zombiirtó játék. Elérhető a Steam-en, jelenleg WEEKEND DEAL keretében 75%-os kedvezménnyel (még 29 órán át).

Kipróbáltuk: Unreal Tournament 4 Pre-Alpha Linux alatt

 ( trey | 2014. október 24., péntek - 22:54 )

Az Unreal Tournament hivatalos fórumára regisztrálva már elérhetők az UT4 pre-alpha buildjei tesztelésre azoknak, akik a fejlesztés elejétől szeretnék nyomon követni a játék fejlődését. Sokat nem érdemes tőle várni, hiszen a munka épp csak elkezdődött. Vagyis a botok AI-je nem igazán működik, illetve többször is bele lehet botlani lighting problémákba stb.

Ezektől eltekintve már egész szépen fut Linux alatt. Az alpha buildek elérhetők innen. Linuxra a csomag körübelül 800 MB-os.

Dreamfall Chapters - Book One: Reborn a Steam-en

 ( RGeri | 2014. október 22., szerda - 6:33 )

Néhány órán belül elérhetővé válik és megvásárolható a Steam-en a Dreamfall Chapters - Book One: Reborn. A játékot ugyanaz a csapat rakta össze, akiknek a The Longest Journey című alkotást köszönhetjük. A történet két világban játszódik, Stark a világ amit ismerünk, és élünk benne, banális, amit szabályok, törvények és technológia képvisel. Illetve Arcadia, a varázslat és mágia világa. E két világ párhuzamosan és egyensúlyban létezik. A shifterek a két világ között tudnak vándorolni és van aki létezni tud mind a két világban. Ők az álmodók. És itt kapcsolódunk a történetbe. Aki ismeri a korábbi részeket, annak mindenképpen javasolt ez a játék. Az ismerkedők pedig bátran vágjanak bele a játékba, mert kellemes órákat fognak eltölteni a két világ közötti kalandozásban.

Elérhető a Steam-en itt.

Számomra a legtöbb jó játékélményt nyújtó játékszoftver az alábbi években került kiadásra

 ( carlcolt | 2014. október 21., kedd - 6:51 )
1980 előtt
1% (3 szavazat)
1980 és 1985 között
2% (6 szavazat)
1985 és 1990 között
5% (18 szavazat)
1990 és 1995 között
13% (51 szavazat)
1995 és 2000 között
32% (122 szavazat)
2000 és 2005 között
17% (64 szavazat)
2005 és 2010 között
6% (24 szavazat)
2010 után
4% (16 szavazat)
Sosem tudtam egy játékot sem élvezni
3% (13 szavazat)
Egyéb, leírom
6% (23 szavazat)
Csak az eredmény érdekel
11% (44 szavazat)
Összes szavazat: 384

Ingyenes Steam hétvége öt Linux alatt is futó játékkal

 ( aga_et | 2014. október 18., szombat - 7:49 )

Hétvégén a Steam-en ingyenes kipróbálási lehetőséget kaphatunk 10 - egyébként akciósan is megvehető - játékra, amely hétfőig, azaz 48 órán keresztül tart.

Az öt Linux alatt is futtatható játék a következő:

  • Awesomenauts
  • Don't Starve
  • Killing Floor
  • Trine 2
  • XCOM: Enemy Unknown

Linuxra is jön a GOG Galaxy

 ( trey | 2014. október 16., csütörtök - 12:44 )

Hogy mi a GOG Galaxy, azt a fenti videó elárulja. A GOG pedig azt árulta el a Twitter-en tegnapelőtt, hogy Linuxra is érkezik: