Játék

Megérkezett a Dota 2 Reborn (Beta) Linuxra és OS X-re is

 ( trey | 2015. június 25., csütörtök - 13:31 )

Nem sokkal azután, hogy a Valve a múlt hét közepén kiadta a Dota 2 Source 2 motorra átültetett változatát, a Dota 2 Reborn-t (Beta) Windowsra, elérhetővé tette a Linux és OS X alatt játszók számára is.

Elérhető (free to play) a Steam-en.

CRYENGINE 3.8.1 - megérkezett a Linux platform támogatás

 ( trey | 2015. június 20., szombat - 15:22 )

A Crytek bejelentette népszerű játékmotorjának, a CRYENGINE-nek 3.8.1-es kiadását. Az újdonságok közt megtalálható az Oculus Rift támogatás, viszont ami ennél sokkal fontosabb az, hogy megérkezett Linux platform támogatás:

Idézet:
New platform: Linux

As previously announced, we are adding Linux support for your Game.exe. While you will still need Windows to use the Sandbox Editor, you can now release your commercial games on Linux as well as on PC- and of course, there are still no royalties whatsoever!

A teljes bejelentés elolvasható itt.

Érkezik Linuxra és OS X-re is a Batman™: Arkham Knight

 ( trey | 2015. június 7., vasárnap - 9:48 )

A sokak által várva várt Batman™: Arkham Knight Windowsra június 23-án érkezik. Jó hír a más platformmal rendelkezőknek, hogy ősszel megérkezik Linuxra, SteamOS-re és OS X-re is. További részletek a játék Steam oldalán.

Bemutatkozik a Steam Controller

 ( trey | 2015. június 4., csütörtök - 19:59 )

A Valve bejelentette a Steam Controller elérhetőségét. Korlátozott darabszámú rendelést októbertől 16-tól - a hivatalos elrajtolás előtt néhány héttel - teljesít a vállalat. Az előrendelés most indul. Részletek itt és itt.

Bejelentették az XCOM2-t - Linuxra és OS X-re is érkezik majd

 ( trey | 2015. június 2., kedd - 14:06 )

A 2K és Firaxis Games tegnap bejelentette a év játéka címet is elnyerő XCOM: Enemy Unknown folytatásaként érkező XCOM2-t. A játék a tervek szerint novemberben érkezik. A bejelentéssel egy időben kiadták a fenti trailert, amellyel abból kaphatunk ízelítőt, hogy a játék hol veszi fel újra a sztori fonalát. A bejelentés szerint a játék Linuxra és OS X-re kijön.

SOMA - új horror játék az Amnesia fejlesztőjétől Linuxra és OS X-re is

 ( trey | 2015. május 30., szombat - 16:21 )

Új horror játékkal jelentkezik az Amnesia fejlesztője, a Frictional Games. A játék neve SOMA és a tervek szerint szeptemberben lát majd napvilágot. A fejlesztők megerősítették, hogy hacsak valami váratlan közbe nem jön, a játék a kiadás első napjától kezdve elérhető lesz Linuxra és OS X-re is.

Spec Ops: The Line - elérhető Linuxra is

 ( trey | 2015. május 17., vasárnap - 19:55 )


Spec Ops: The Line - Linux játékmenet

Újabb játék vált játszhatóvá Linux alatt a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldása segítségével.

Linux minimális rendszerkövetelmény:

Az Oculus Rift szerintem ...

 ( trey | 2015. május 17., vasárnap - 10:39 )
vaporware.
8% (23 szavazat)
drága, szükségtelen kacat.
14% (41 szavazat)
technikai érdekesség, de nem több.
59% (178 szavazat)
az elmúlt pár évtized legnagyobb újítása.
8% (23 szavazat)
must have cucc!!!
12% (35 szavazat)
Összes szavazat: 300

Érkezik a CRYENGINE linuxos támogatása

 ( trey | 2015. május 10., vasárnap - 11:11 )

CryEngine Linux

Aki követi a linuxos játékhíreket, annak nem túl nagy meglepetés, hogy a CRYENGINE támogatni fogja a Linuxot. Korábban már volt ugyan erről szó, de újabb hírek eddig nem érkeztek. Most viszont a Crytek / CRYENGINE csapat megerősítette, hogy egy OpenGL implementációt adnak a játékmotorhoz, így a várva várt linuxos támogatás megérkezhet. Pontos dátumot nem közöltek, de mindenképpen szerettek volna egy előzetes tájékoztatást adni, hogy a játékfejlesztők elkezdhessék tervezni linuxos játékportjaikat.

A részletek itt olvashatók.

Age of Wonders III: Eternal Lords

 ( trey | 2015. április 15., szerda - 21:04 )

A Triumph Studios bejelentette, hogy az Age of Wonders III: Eternal Lords kiegészítő megjelentésével a játék immár nem csak Windows-on, hanem OS X-en is Linuxon is játszható.

[ bejelentés | Steam - Age of Wonders III (66% engedmény) | Age of Wonders III - Eternal Lords Expansion ]

Humble Indie Bundle 14 - benne az Outlast-tel

 ( trey | 2015. április 1., szerda - 18:49 )

Megérkezett a tizennegyedik Humble Indie Bundle! Az alapcsomagban szereplő játékok: Super Splatters, UnEpic és Pixel Piracy.

A "fizess amennyit akarsz" konstrukcióban az első három játék kapható meg. Aki az átlagnál (jelenleg 5,86 dollár) többet fizet, az megkapja a La-Mulana-t, a Torchlight II-t és az Outlast-et is. Aki 10 dollárnál többet fizet, az megkapja a Shadow Warrior Special Edition-t is. Aki 40 dollárnál többet fizet, az pólót és zsebkendőt is kap!

Ma érkezik Linuxra és OS X-re a Outlast

 ( trey | 2015. március 31., kedd - 20:06 )

Outlast

Ma érkezik meg Linuxra és OS X-re a Windowsra 2013. őszén kiadott első szám, első személyben játszható, túlélő horrorjáték, az Outlast:

Linuxra és OS X-re is érkezik a Shadow Warrior 2013-as remake-je

 ( trey | 2015. március 30., hétfő - 12:14 )

A lengyel Flying Wild Hog stúdió 2013-ban elkészítette a legendás, 3D Realms-féle Shadow Warrior remake-jét. A cég bejelentette, hogy hamarosan érkezik a játék Linuxra és OS X-re is.

Linuxra is megérkezne a Descent: Underground

 ( trey | 2015. március 22., vasárnap - 11:47 )

Ki ne emlékezne a '90-es évek űrhajós FPS akciójáték-sorozatára, a Descent-re (1-2-3)? Úgy tűnik, hogy jön a folytatás a Descent: Underground képében. A játék Unreal Engine 4 motorra épülne. Ebből kifolyólag a Linux támogatás is lehetséges és a csapat tervezi is a játékot Windows és OS X mellett Linuxra is kihozni.

Részletek a Kickstarter kampányoldalon.

Megérkezett a BioShock Infinite Linuxra

 ( trey | 2015. március 18., szerda - 13:25 )

Decemberben volt szó arról, hogy érkezhet a BioShock Infinite Linuxra. Megérkezett. A játék nem natívan fut Linux alatt, hanem a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldását használja a windowsos verzió Linuxra való átültetéséhez. Az első visszajelzések szerint a portolás kiválóan sikerült.

A játék elérhető a Steam-ről innen.

NVIDIA SHIELD - androidos játékkonzolt jelentett be az NVIDIA

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 19:12 )

Javában folyik a Game Developers Conference (GDC) San Francisco-ban. A rendezvény alatt az NVIDIA egy új, ultravékony hardvert jelentett be. Ahogy a cég vezérigazgatója, Jen Hsun Huang jellemezte, a SHIELD egy TV streamer, játékkonzol és "szuperszámítógép". Utóbbival a nemrég bejelentett, felhő-alapú GRID szolgáltatásra utalt, amelyről előfizetés (free és premium) mellett játékok streamelhetők majd a készülék segítségével. A SHIELD Androidot futtat.

Benne:

Új Unreal Tournament Pre Alpha játszható build

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 12:50 )


DM-Outpost23

Készül az új Unreal Tournament. A fejlesztők újabb játszható build-et tettek elérhetővé. A regisztrált fórumtagok letölthetik Windows (Win64) client, Mac client, Windows (Win32) client, Linux client, Windows server, Linux server csomagokban.

(Gyk: pre alpha = bugos, korai, félkész, tele placeholder textúrákkal és díszítőelemekkel stb.)

Source 2 engine, Vulkan API támogatás, Steam Link

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 10:37 )

Steam Link

Folyik a Game Developers Conference (GDC) 2015-ös rendezvénye San Francisco-ban, a Moscone Center-ben. Folyamatosan fognak érkezni a bejelentések. A játékpiac meghatározó szereplője, a Valve már több bejelentést is tesz/tett:

Ingyenesen letölthető és használható az Unreal Engine 4 bárki számára

 ( trey | 2015. március 2., hétfő - 21:25 )

Az Epic Games ma nagy horderejű bejelentést tett: az Unreal Engine 4 (és a későbbiekben kiadott frissítései) mostantól bárki számára ingyenesen elérhető és letölthető. A játékmotort bárki felhasználhatja bármilyen céllal: játékfejlesztésre, oktatásra, film és animáció készítésére stb.

Az Epic csak annyi kikötést tett, hogy ha valaki UE-re épülő játékot vagy alkalmazást dob piacra, akkor 5 százaléknyi jogdíjat kell fizetnie az első 3000 dollár bruttó bevétel elérése után negyedévenként. Vagyis, csak akkor keres a motoron az Epic, ha a fejlesztő is keres rajta.

Részletek a bejelentésben.

HTC RE Vive

 ( trey | 2015. március 1., vasárnap - 21:11 )

A Valve összeállt a HTC-vel, hogy saját VR szemüveget dobjanak piacra. A HTC RE Vive (alias "SteamVR") szemüveg fejlesztői változata tavasszal, maga a termék a 2015-ös karácsonyi szezonra kerül az üzletek polcaira. A cucc SteamOS (vagyis Linux) támogatást is kap. Bővebb infót róla a GDC2015 (San Francisco, 2015. március 2-6.) rendezvény alatt kapunk majd.

Komoly teljesítménybeli javulást hozott Linuxon a Witcher 2 új bétája

 ( trey | 2015. február 1., vasárnap - 10:23 )

A hírek szerint komoly teljesítménybeli javulást hozott a Witcher 2 új bétája. A játék nem natívan fut Linux alatt, hanem a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldását használja a windowsos verzió Linuxra való átültetéséhez.

Néhány nappal ezelőtt kijött a játék linuxos verziójának legújabb bétája (BuildID 503099), ami a visszajelzések szerint komoly, akár 20 FPS-os teljesítménynövekedést is hozhat az előző verziókhoz képest ugyanazon felbontás/beállítás mellett.

Linuxra is elérhető a Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered

 ( trey | 2015. január 30., péntek - 20:08 )

Az Aspyr az egyik kedvencemet, a 2005-ben kiadott Fahrenheit: Indigo Prophecy-t remasterelte. A játék elérhető Windows és OS X mellett Linuxra is. A bejelentés elolvasható itt.

Steam kliens frissítés

 ( trey | 2015. január 20., kedd - 21:18 )

A Valve kiadta digitális tartalomterjesztő és -kezelő platformjának, a Steam-nek legfrissebb kliensét. Az új kliens számos új funkció - in-game FPS számláló a Steam Overlay-ben, Steam Broadcasting - mellett teljesítménybeli javulást, hibajavításokat hoz. A hibajavítások közt javítás érkezett arra csúnya bugra, amely Linux platformon ritka esetekben a felhasználók adatainak törlését okozhatja.

A bejelentés elolvasható itt.

Steam kliens béta - 2015. január 2.

 ( trey | 2015. január 4., vasárnap - 20:34 )

A Valve részéről Chris Boyd (cboyd) bejelentette a Steam kliens legújabb béta kiadását. Benne javítás, amelynek köszönhetően csökkent a CPU használat animált képek és videók megjelenítésekor. Ezen kívül javításra került egy videolejátszással kapcsolatos regresszió OS X-en és Linuxon. Valamit egy régóta várt funkció: bekerült az FPS számláló a Steam Overlay-be.

Részletek a bejelentésben.

Holnap érkezik Linuxra a Civilization: Beyond Earth

 ( trey | 2014. december 17., szerda - 19:35 )

A The GameAgent Blog weboldalon Russ Looney, az Aspyr Media közösségi igazgatója bejelentette, hogy holnap, helyi idő szerint este 7-kor válik elérhetővé Linuxra a Civilization: Beyond Earth játék.

A bejelentés itt olvasható.