Játék

"Megérkeztek a Steam hardverek"

 ( trey | 2015. november 16., hétfő - 14:28 )

"Mindeközben a SteamOS felől továbbra is rossz hírek érkeztek. Az talán nem akkora meglepetés, hogy a Linux-alapú rendszer szolgáltatás és stabilitás szempontjából elmarad a Windows 10 (vagy akár a 7 és 8) mögött. A közelmúltban például beszámoltunk arról, hogy egy probléma miatt végül az alacsony fogyasztású alvó üzemmódot is kénytelenek voltak letiltani a fejlesztők, ami lassabb rendszerindulást eredményez. Emellett a rendszer által nyújtott sebesség is hagy némi kívánnivalót maga után. Az Ars Technica tesztje szerint ugyanis a SteamOS az esetek döntő többségében jelentősen kisebb tempót képes kihozni az adott hardverből mint a Windows 10."

Hogyan vásárolsz digitálisan terjesztett játékot (Steam, Origin, Uplay)?

 ( Takaya | 2015. november 15., vasárnap - 8:05 )
Preorder
2% (6 szavazat)
Megjelenés napján
0% (1 szavazat)
Megjelenés után pár nappal
0% (1 szavazat)
Megvárom az első kisebb leárazást (0-25%)
3% (12 szavazat)
Megvárom amíg megjelenik a GOTY verzió
0% (1 szavazat)
Megvárom az első nagyobb leárazást (26-50%)
17% (60 szavazat)
Várok a nagy, rendszeres akcióra (pl. Summer Sale)
17% (60 szavazat)
Megvárom amíg bekerül egy Bundle-ba valahol
7% (24 szavazat)
Nem vásárolok digitálisan terjesztett játékot
40% (140 szavazat)
Egyéb, leírom
12% (42 szavazat)
Összes szavazat: 347

Óriási vásárt indított a Valve a Steam-en a Steam Machine premierje alkalmából

 ( trey | 2015. november 10., kedd - 21:37 )

Steam Machine Launch Sale

A Valve mára időzítette a Steam Machine premierjét. Az alkalomból óriási árengedményt ad a Steam-en számos SteamOS-en (Linuxon) futó játékból a "Steam Machine Launch Sale" keretében. Erre tessék...

Több mint 1600-ra nőtt a Steam linuxos játékkínálata

 ( trey | 2015. november 8., vasárnap - 15:23 )

Több mint 1600 linuxos játék @ 2015 november

A Phoronix - ami már a kezdetektől figyelemmel kíséri a Valve linuxos tevékenységeit - most arról írt, hogy ezen a héten a Steam linuxos játékkínálata átlépte az 1600-as határt. Tegnap a Steam Store egészen pontosan 1607 linuxon (is) futó játékot kínált a játékosok számára. Három évvel ezelőtt sokan csak kacagva legyintettek, amikor a Phoronix a Valve linuxos terveiről exkluzív beszámolókat tett közzé. Szerencsére nem lett igazuk...

Megérkezett az Alien: Isolation Linuxra; 50%-kal olcsóbb most

 ( trey | 2015. október 28., szerda - 10:33 )

Alien: Isolation Linuxra

Elérhető Steam-en keresztül immár Linuxra is a rendkívül jó kritikát kapott ("The game the Alien series has always deserved" 93% – PCGAMER, "Terrifying" 5/5 – The Guardian, "An absolute triumph in every department" 9/10 – Games TM, Steam User reviews: Very Positive) Alien: Isolation. A játék most 50%-kal olcsóbban, 24,99 euróért vásárolható meg.

SuperTuxKart 0.9.1

 ( trey | 2015. október 26., hétfő - 12:33 )

Az STK Dev Team bejelentette a szabad, nyílt forrású (GPL v3.0) SuperTuxKart (STK) 0.9.1-es kiadását. A projekt támogatóinak felajánlott Gift Package (fenti videó) is frissült.

Részletek a bejelentésben.

Érkezik az Alien: Isolation Linuxra és OS X-re

 ( trey | 2015. szeptember 22., kedd - 14:02 )

A Feral Interactive Games közölte, hogy 2015. szeptember 29-én kiadja Linuxra és OS X-re a sokak által várva várt Alien: Isolation játékot. \o/

Megérkezett Linuxra és OS X-re a KOTOR2

 ( trey | 2015. július 23., csütörtök - 10:00 )

KOTOR2 elérhető Linuxra, OS X-re

Egy régi klasszikus (és az egyik személyes kedvencem), a Star Wars univerzumban játszódó Star Wars: KOTOR2 (Star Wars: Knights of the Old Republic II) RPG megérkezett Linuxra és OS X-re. Mint kiderült, a KOTOR2 eme verziója nem csak egy egyszerű átültetés (aka. port) Linuxra és OS X-re, hanem komoly mértékű frissítéseket hozó változat.

[ részletek | FAQ | OS X verzió | Linux verzió ]

Új Linux / OS X játékport kedvcsinálóját tette közzé a Feral Interactive

 ( trey | 2015. július 22., szerda - 16:15 )

Feral Interactive új Linux / OS X port teaser

A Feral Interactive rákapott a játékok Linuxra, OS X-re való portolására. Portolta az XCOM: Enemy Unknown és Empire Total War játékokat, illetve dolgozik a Batman Arkham Knight portján. Most egy titokzatos kedvcsinálót (lásd: fenti kép) dobott fel a Twitter-re. Azt várja, hogy a rajongók fejtsék meg, hogy mi lesz a következő érkező játékport. Aki megfejtette, szóljon!

Visszatér Linuxra az America's Army

 ( trey | 2015. július 12., vasárnap - 9:50 )

A régebbi játékok hangulatát kedvelőknek jó hír lehet, hogy visszatér Linuxra az America's Army. Az FPS fejlesztői ezt saját fórumukon említették. A linuxos verzió mellett OS X-es is várható az AA:PG-ből.

Megérkezett a Dota 2 Reborn (Beta) Linuxra és OS X-re is

 ( trey | 2015. június 25., csütörtök - 12:31 )

Nem sokkal azután, hogy a Valve a múlt hét közepén kiadta a Dota 2 Source 2 motorra átültetett változatát, a Dota 2 Reborn-t (Beta) Windowsra, elérhetővé tette a Linux és OS X alatt játszók számára is.

Elérhető (free to play) a Steam-en.

CRYENGINE 3.8.1 - megérkezett a Linux platform támogatás

 ( trey | 2015. június 20., szombat - 14:22 )

A Crytek bejelentette népszerű játékmotorjának, a CRYENGINE-nek 3.8.1-es kiadását. Az újdonságok közt megtalálható az Oculus Rift támogatás, viszont ami ennél sokkal fontosabb az, hogy megérkezett Linux platform támogatás:

Idézet:
New platform: Linux

As previously announced, we are adding Linux support for your Game.exe. While you will still need Windows to use the Sandbox Editor, you can now release your commercial games on Linux as well as on PC- and of course, there are still no royalties whatsoever!

A teljes bejelentés elolvasható itt.

Érkezik Linuxra és OS X-re is a Batman™: Arkham Knight

 ( trey | 2015. június 7., vasárnap - 8:48 )

A sokak által várva várt Batman™: Arkham Knight Windowsra június 23-án érkezik. Jó hír a más platformmal rendelkezőknek, hogy ősszel megérkezik Linuxra, SteamOS-re és OS X-re is. További részletek a játék Steam oldalán.

Bemutatkozik a Steam Controller

 ( trey | 2015. június 4., csütörtök - 18:59 )

A Valve bejelentette a Steam Controller elérhetőségét. Korlátozott darabszámú rendelést októbertől 16-tól - a hivatalos elrajtolás előtt néhány héttel - teljesít a vállalat. Az előrendelés most indul. Részletek itt és itt.

Bejelentették az XCOM2-t - Linuxra és OS X-re is érkezik majd

 ( trey | 2015. június 2., kedd - 13:06 )

A 2K és Firaxis Games tegnap bejelentette a év játéka címet is elnyerő XCOM: Enemy Unknown folytatásaként érkező XCOM2-t. A játék a tervek szerint novemberben érkezik. A bejelentéssel egy időben kiadták a fenti trailert, amellyel abból kaphatunk ízelítőt, hogy a játék hol veszi fel újra a sztori fonalát. A bejelentés szerint a játék Linuxra és OS X-re kijön.

SOMA - új horror játék az Amnesia fejlesztőjétől Linuxra és OS X-re is

 ( trey | 2015. május 30., szombat - 15:21 )

Új horror játékkal jelentkezik az Amnesia fejlesztője, a Frictional Games. A játék neve SOMA és a tervek szerint szeptemberben lát majd napvilágot. A fejlesztők megerősítették, hogy hacsak valami váratlan közbe nem jön, a játék a kiadás első napjától kezdve elérhető lesz Linuxra és OS X-re is.

Spec Ops: The Line - elérhető Linuxra is

 ( trey | 2015. május 17., vasárnap - 18:55 )


Spec Ops: The Line - Linux játékmenet

Újabb játék vált játszhatóvá Linux alatt a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldása segítségével.

Linux minimális rendszerkövetelmény:

Az Oculus Rift szerintem ...

 ( trey | 2015. május 17., vasárnap - 9:39 )
vaporware.
8% (23 szavazat)
drága, szükségtelen kacat.
14% (41 szavazat)
technikai érdekesség, de nem több.
59% (178 szavazat)
az elmúlt pár évtized legnagyobb újítása.
8% (23 szavazat)
must have cucc!!!
12% (35 szavazat)
Összes szavazat: 300

Érkezik a CRYENGINE linuxos támogatása

 ( trey | 2015. május 10., vasárnap - 10:11 )

CryEngine Linux

Aki követi a linuxos játékhíreket, annak nem túl nagy meglepetés, hogy a CRYENGINE támogatni fogja a Linuxot. Korábban már volt ugyan erről szó, de újabb hírek eddig nem érkeztek. Most viszont a Crytek / CRYENGINE csapat megerősítette, hogy egy OpenGL implementációt adnak a játékmotorhoz, így a várva várt linuxos támogatás megérkezhet. Pontos dátumot nem közöltek, de mindenképpen szerettek volna egy előzetes tájékoztatást adni, hogy a játékfejlesztők elkezdhessék tervezni linuxos játékportjaikat.

A részletek itt olvashatók.

Age of Wonders III: Eternal Lords

 ( trey | 2015. április 15., szerda - 20:04 )

A Triumph Studios bejelentette, hogy az Age of Wonders III: Eternal Lords kiegészítő megjelentésével a játék immár nem csak Windows-on, hanem OS X-en is Linuxon is játszható.

[ bejelentés | Steam - Age of Wonders III (66% engedmény) | Age of Wonders III - Eternal Lords Expansion ]

Humble Indie Bundle 14 - benne az Outlast-tel

 ( trey | 2015. április 1., szerda - 17:49 )

Megérkezett a tizennegyedik Humble Indie Bundle! Az alapcsomagban szereplő játékok: Super Splatters, UnEpic és Pixel Piracy.

A "fizess amennyit akarsz" konstrukcióban az első három játék kapható meg. Aki az átlagnál (jelenleg 5,86 dollár) többet fizet, az megkapja a La-Mulana-t, a Torchlight II-t és az Outlast-et is. Aki 10 dollárnál többet fizet, az megkapja a Shadow Warrior Special Edition-t is. Aki 40 dollárnál többet fizet, az pólót és zsebkendőt is kap!

Ma érkezik Linuxra és OS X-re a Outlast

 ( trey | 2015. március 31., kedd - 19:06 )

Outlast

Ma érkezik meg Linuxra és OS X-re a Windowsra 2013. őszén kiadott első szám, első személyben játszható, túlélő horrorjáték, az Outlast:

Linuxra és OS X-re is érkezik a Shadow Warrior 2013-as remake-je

 ( trey | 2015. március 30., hétfő - 11:14 )

A lengyel Flying Wild Hog stúdió 2013-ban elkészítette a legendás, 3D Realms-féle Shadow Warrior remake-jét. A cég bejelentette, hogy hamarosan érkezik a játék Linuxra és OS X-re is.

Linuxra is megérkezne a Descent: Underground

 ( trey | 2015. március 22., vasárnap - 10:47 )

Ki ne emlékezne a '90-es évek űrhajós FPS akciójáték-sorozatára, a Descent-re (1-2-3)? Úgy tűnik, hogy jön a folytatás a Descent: Underground képében. A játék Unreal Engine 4 motorra épülne. Ebből kifolyólag a Linux támogatás is lehetséges és a csapat tervezi is a játékot Windows és OS X mellett Linuxra is kihozni.

Részletek a Kickstarter kampányoldalon.

Megérkezett a BioShock Infinite Linuxra

 ( trey | 2015. március 18., szerda - 12:25 )

Decemberben volt szó arról, hogy érkezhet a BioShock Infinite Linuxra. Megérkezett. A játék nem natívan fut Linux alatt, hanem a Virtual Programming által fejlesztett eON keresztplatformos megoldását használja a windowsos verzió Linuxra való átültetéséhez. Az első visszajelzések szerint a portolás kiválóan sikerült.

A játék elérhető a Steam-ről innen.