Hivatalos: jön Linuxra az XCOM: Enemy Unknown

Címkék

Az XCOM Enemy Unknown jön Linuxra

A Feral tegnap egy, a működésében történelminek számító eseményt jelentett be: kiadja első linuxos játékát. Ez a játék az XCOM: Enemy Unknown lesz. A játék nyáron érkezik SteamPlay címként Ubuntu 14.04-re.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Most nosztalgiából eszembe jutott az eredeti, dos-os játék :)

Ez is nagyon jó játék. Én megjelenéskor vettem meg Steamre, és nagyon tetszett a sok RPG-FPS után.

Zsír.

A régi céges gépen Linux alatt Steamen szinte semmi nincs telepítve (főleg, mert kicsi a linuxos partíció és jól teli van).

Az új gépre meg Linux alá felment a Steam és a legtöbb játék, amivel időnként játszom. Van pár még, ami nem megy Linuxon, de Win alá csak azt teszem fel, amit Linux alatt nem tudok játszani.

Így most már eggyel kevesebb van ezen a listán.

Ha a Rocksmith2014, a Fallout3 és New Vegas meg a Source Filmmaker menne Linux alatt, talán hónapokig el se indítanám a Windows alatti Steam klienst.

Sok a csicsa, hol a játék?
Azt hittem, felpimpelt UFO lesz.
De sajnos nem.

Pedig az. Az alapokon nem változtattak, körökre osztott stratégia, 45°-os felülnézetes térképen. Új a sztori meg a kutatási fa, meg kapott néhány szemcukorka effektet (pl. hogy néha átvált váll feletti kamera állásba, amikor az egységed mozog, de nyilván ilyenkor is az előre megadott utat járja be, csak mozizol közben)

Vagy mire gondoltál, hogy nem olyan, mint az eredeti?

Például az eredetiben lehetett 8 bázisod, egy rakat csapatszállító járműved és vadászgéped szétszórva közöttük. Már a legelső küldetésedre is vihettél több, mint 2x6 embert és szükség is volt rájuk =)

Szerencsére (x) az eredeti játék adataihoz (openTTD-hez hasonlóan) elkészítették az OpenXcomot, ami egy naprakész, folyamatosan fejlesztett, nyílt forráskódú alternatíva, ráadásul működik ezernyi platformon, nem kell dosbox-szal szórakozni. Már egy éve is hozta ugyanazt a játékélményt, mint az eredeti, mostanra pedig már bőven túl is lépett rajta.

Hát valóban, nem a régi játékot adták ki változatlanul.
Az újban már nem emlékszem pontosan mennyi, de kb. 4-6 bázisod lehet, amik között szétszórhatod a vadászokat és csapatszállítókat.

Itt már nem emlékszem, hogy max 6 vagy max 8 embert vihetsz. Ugyanannyira van szükség rájuk, mint a régiben. Nagyon. Lehet kevesebbet is vinni, de akkor jóval nehezebb lesz.

Én úgy emlékszem, hogy az újban csak vadászrepülőket lehet szétosztani a kontinensek között, a csapatod fix helyen van, amit az elején választasz. Elején 4 embert vihetsz, fejlesztések után hatot. A régiben a végén már 26 embert vihetsz egy gépen =)

Teljesen rendben van az új is, nem szidni akarom. De szerintem a régi is nagyon jól megállja a helyét röpke 20 év után.