Önálló játék lesz a Quake Live-ból, megszűnik a Linux, OS X támogatás

Címkék

Annak ellenére, hogy egy (ugyan pimpelt, de attól még) ősrégi engine (az id Tech 3) hajtja, egy szűk közösség számára a Quake Live még mindig napi szinten játszott játék. A játék eddig böngésző pluginen keresztül letöltve és indítva probléma nélkül játszható volt Windows, Linux és OS X alatt. Az utóbbi kettő platform támogatását azonban a fejlesztő dobni fogja.

Az id Software bejelentette, hogy mivel egyre szűkül azon böngészők köre, amelyek támogatják a Quake Live-hoz hasonló plugineket, a játékot átalakítják. Ez azt jelenti, hogy a Quake Live elhagyja a böngészők világát és önállóan letölthető-futtatható játékká válik még az év vége előtt.

A tervezett változtatásokkal kapcsolatban a cég egy FAQ-t tett közzé, amiben szerepel a Linux és OS X támogatás is:

Will there be Mac/Linux support?

We will be unable to support Mac and Linux clients with this transition. While we have reports from our testers that the game works through emulation or virtualization software, we are unable to support native Mac and Linux versions. If you’re using Mac and Linux and have a paid subscription, you will only be able to access the game using emulation or virtualization software.

"Köszönjük", id Software!

Hozzászólások

"...a Quake Live elhagyja a böngészők világát és önállóan letölthető-futtatható játékká válik..."

"And so it begins..."

Vagy akár:

"All this has happened before, and all of it will happen again"

Pálfordulás van náluk. Az év negyedik legrosszabb híre. Azt hiszem még benézek utoljára, majd megírom nekik, hogy elmehetnek a...
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

" Azt hiszem még benézek utoljára, majd megírom nekik, hogy elmehetnek a..."

Rögtön meggondolják magukat. ;)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

legalább ilyenkor mikor bejelentenek hasonlót lennének tökösek és oda írnák: "sorry guys túl kevesen használjátok osx/linuxon. nélkületek és hogy az új verzió csak winre olcsóbb összeségében jobban megéri nekünk."

"egyre szűkül azon böngészők köre, amelyek támogatják a Quake Live-hoz hasonló plugineket"

Csak nem a Chrome-ra lettek pipák? Igaz az nem is érinti a Linuxos és OS X-es felhasználókat.

Hát a múltkor már nyilatkozták, hogy a steam machine egy hülyeség és főleg hogy Linux a bele, szóval ez azért várható volt...

Kivásárolták a saját cégéből. Vajon mennyi szava lehet? Kirakatembernek megtartották, elnyom egy-két keynote-ot, évente megjelenik a QuakeCon-on, aztán elmegy rakétázni.

Mondjuk én a szavait jó ideje helyén kezeléssel "hallgatom". Nem tudom, hogy meggyőződésből vagy céges érdekből mondja azt, amit.

--
trey @ gépház

"Kirakatembernek megtartották, elnyom egy-két keynote-ot, évente megjelenik a QuakeCon-on, aztán elmegy rakétázni."

"Kicsit" el vagy tévedve Carmackkal kapcsolatban. Mostanában az Occulus Rift köti le. Jelenleg éppen a VR sisak és az Android összeházasításán dolgozik. Meg tudom érteni. Óriási potenciál van az OR-ben...
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

szerintem-
ez az m$-bérenc szöveg már egy ideje lejárt: egy lentebbi (de nem ide kapcsolódó) kijelentést részben idézve a helyén kell kezelni. mind a dollárjel, mind a bérenc szöveg megillet mást is jó bőven, sőt a meister plecsnit jelenleg nem is rájuk aggatnám.

szőr mentén-
másrészről pl. az Iphone megjelenését követően mind gyakrabban lehetett hallani arról beszélni, hogy játékélmény terén és néhány lehetőségében az Apple friss kreálmánya jajjdefasza. ekkor a Linuxról már szót sem ejtett, pedig Besset még vígan náluk tengette napjait. nem gondolom, hogy pl. Apple bérenckedés lett volna a dologban.

egyébként mire gondolsz, amikor a nyitottságról írsz? milyen kihívásokra volt nyitottabb?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

>egyébként mire gondolsz, amikor a nyitottságról írsz? milyen kihívásokra volt nyitottabb?
Mondjuk egy új, eredeti játékra.
Vagy pont az ellenkezőjére: egy klasszikusra.
Továbbá, ha OpenGL-lel futott pár játéka amúgy is, portolhatta volna őket más oprendszerekre is. Ezáltal olyan tapasztalatokat szerezhetett volna kód optimalizálás terén, mint a Valve a Source enginnel: javítottak a teljesítményén, még Windows alatt is úgy, hogy "csak" a portolásnak álltak neki.
http://blogs.valvesoftware.com/linux/faster-zombies/

Ez a lemez soha nem fog lejárni. Most volt a tv-ben egy hajdan híres színész, aki mára feledésbe merült de nagy lelkesedéssel ajánlja a hátfájását megszüntető csoda-gyógy-ketyerét. Azt hiszed meggyőződésből teszi? Vagy tényleg elmulasztotta a hátfájását? :-)
Ha lemegy egy BBC stáb Egyiptomba egyből talál megfelelő helyi arcot aki lelkesen nyilatkozik arról, hogy ez a Sziszi tábornok "milyen jól megmentette az egyiptomi demokráciát azzal, hogy a megválasztott Murszi elnököt megpuccsolta és börtönbe dugta." Mindezt teljes meggyőződéssel, semmi ironikus félmosoly.

Pénzért mindenki szava megvehető. Carmack cégének nem megy jól az utóbbi időben, és hát a rakétázás eléggé drága hobbi.

számomra az egész PC-s játékipar kevéssé érdekfeszítő, mint volt 5+ éve, de leginkább kb 10+ éve (és ennél is sokkal inkább ezelőtt). emellett az egésznek a finanszírozása is annyira durván változott az elmúlt években, hogy pár százalékos részesedésű rendszer támogatását most, 2013-ban végképp nem gondolnám magától értetődőnek. kiadók, terjesztők mentek a darálóba. szóval egyre kevéssé érint a téma, de remélem a Valve tudja mit csinál és szerencséjük is lesz: ekkor talán lesz értelme ennek a felhajtásnak. bár a technikai kérdéseimet néhányszor felvázoltam, mert ezek a "portolások" nekem még mindig nem tiszták.

más, amit láttál az az Armadillo Aerospace-ről szólt.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Én eddig sem böngészőben játszottam hanem a qlprism használatával. De gondolom akkor ezután az sem fog működni.
Ennyire rosszul megy az id-nek, hogy nem tudnak megfizetni egy jómunkásembert aki gondozná a linuxos verziót?

--
maszili

"Ez azt jelenti, hogy a Quake Live elhagyja a böngészők világát és önállóan letölthető-futtatható játékká válik még az év vége előtt."

Akkor most a Quake Live-et visszacsinálják Quake 3-nak?

Az OS X-ert nem kar, amugy is egy rakas szar volt a port.

Akkor marad a HTML5+(ASM.)JS mint megoldás.

KAMI | 神
--
Firefox OS / Linux Mint / Ubuntu / LibreOffice / SeaMonkey

A Liuxos ne játsszon, hanem programozzon, fejlesszen. Minek nekik játék? A linux nem játék! :D
-------------------------
neut @ présház