Kezdeti Optimus támogatást hozott az NVIDIA új linuxos béta drivere

Címkék

A Phoronix szerint ugyan a bejelentésben nem említik határozottan, de az NVIDIA által kiadott új, linuxos, jelenleg béta állapotban levő, 319.12 verziószámot viselő eszközmeghajtó-program régóta várt funkciót hoz: kezdeti Optimus támogatást tartalmaz. Emellett több új funkció és hibajavítás is érkezik a driverrel. Ugyan a 319.12 béta kiadással FreeBSD és Solaris csomagok is érkeztek, azokban nem található meg a kezdeti Optimus támogatást hozó "initial support for RandR 1.4 Provider" funkció.

Letöltés:

[ Linux x86 | Linux x86_64 | Solaris | FreeBSD x86 | FreeBSD x86_64 ]

Hozzászólások

Pont most vettem optimusos laptopot, remélem tényleg belerakták.

Hi

igen....NAGYON rég óta várom. ha valaki kipróbálta hogy valóban megy-e, legyen szíves ide reflektálni.

kösziii

edit:

http://www.nvidia.com/object/linux-display-amd64-319.12-driver.html

"
Note that the list of supported GPU products is provided to indicate which GPUs are supported by a particular driver version. Some designs incorporating supported GPUs may not be compatible with the NVIDIA Linux driver: in particular, notebook and all-in-one desktop designs with switchable (hybrid) or Optimus graphics will not work if means to disable the integrated graphics in hardware are not available
"

********************
tiborh,

Juhhe.Hat ennek mar nagyon ideje volt.

Akkor most ezzel a driverrel nem lenne hajszárító hangja a gépemnek amiben egy gt525m és egy hd graphics 3000 kártya van(hybrid)?
Ha valakinak van tapasztalata ezzel kapcsolatban akkor azt ossza meg legyenszives.
köszönöm

Nagyon-nagyon kellett már!

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Ugye nem azt mondod, hogy az NVidia annyira gagyi cég, hogy az összes támogatott platformra külön-külön fejleszti a vackait? Azt még csak-csak el tudom képzelni, hogy van egy wines, egy OS X-es, meg egy *x (ami nem Apple), de hogy a Linux mellett külön fejleszti a Solarist meg a FreeBSD-t, azt nagyon nehezen hiszem el. Nyilván vannak különbségek, de azt már rég el kellett volna fedni valami makro/fv-könyvtár/nemtommi eszközzel.

Ez egy kezdeti kiadás egy béta driverben. A cikkben szerepel, hogy a hivatalos bejelentés nem tartalmaz utalást arra, hogy egyáltalán benne van (gondolom okkal), pláne nem azt, hogy használható lenne akármire vagy bármire.

Valószínűleg az alapok lerakása kezdődött csak meg. Érdemes ezt szem előtt tartani.

--
trey @ gépház

3.8.6-al sem megy. Elindul, de nem kapcsolja át az nvidia gpu-ra, illetve azt mndja hogy nincs glx extension. A xorg.conf a README-ben írtaknak megfelelően beállítva. Szerintem ez még nem kerek. Maradt fent ez a driver, csak bumblebeed-vel :-)

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

Nem bírja követni a szoftverfejlesztés a túl gyors hardverfejlesztéseket.
Kb. 3 éves vason már kiforrott a támogatás.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor