Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2012, Budapest

Címkék

Időpont: 2012. december 8., szombat
Helyszín: Budapest, Óbudai Egyetem
A részvétel a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a konferencia honlapján lehet.

Az FSF.hu Alapítvány idén ismét megrendezi a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítást Budapesten. Az egy napos eseményre 2012. december 8-án, szombaton kerül sor. A nap folyamán az előadói szekciók és a kiállítás párhuzamosan zajlanak, így minden látogató találhat számára érdekes előadásokat, megfelelő elfoglaltságot. Reményeink szerint az eseményen a látogatók hasznos információkkal bővíthetik tudásukat, és egyben arra is jó alkalmat nyújt majd, hogy az érdeklődők találkozzanak a hazai szabad szoftveres közösség ismert képviselőivel.

A konferenciára 2012. november 6-a éjfélig várjuk előadók jelentkezését. A jelentkezők közül a kiemelt előadók fogják kiválasztani azokat az előadásokat, melyek bekerülnek a konferencia programjába. Amint a program véglegessé válik, az kikerül a honlapra, és a regisztráltak értesítést kapnak róla.

A konferencia helyszínét az Óbudai Egyetem biztosítja, amely már a Linux az Oktatásban Konferencia helyszínéül is szolgált 2012-ben. Az Egyetem a Budapesti Műszaki Főiskola jogutódjaként jött létre, és a hazai mérnökképzés egyik fellegvárát jelenti. Az Óbudai Egyetem magas színvonalú műszaki és informatikai képzéseket nyújt, így különösen örömünkre szolgál, hogy itt kerülhet sor az eseményre.

A konferencia kiemelt előadói
Kadlecsik József, a Linux kernel csomagszűrő alrendszerének, a Netfilter-nek egyik vezető fejlesztője, Tímár András, LibreOffice fejlesztő és a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint Czakó Krisztián (Slapic), a hazai Linux közösség egyik ős-alapítója, az előző évi konferencia látogatók által megválasztott legjobb előadója. Ők választják ki a jelentkező előadók közül azokat, akik várhatóan érdekes és hasznos előadásokat fognak tartani.

A konferenciára Magyarország legjobb előadóit, kiállítóként pedig minél több szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezetet, valamint céget hívunk meg. Az előadások anyagából konferenciakiadvány készül, amelynek ISBN számot is fogunk kérni.

A potenciális kiállítók és támogatók az egyszerűség kedvéért küldhetnek azonnal levelet a konf2012 at fsf.hu címre, és megkezdjük velük az egyeztetést.

Üdvözlettel:
Konferencia szervező csapat, FSF.hu Alapítvány

Hozzászólások

Gondolom Bécsi úton lesz, de lehet nem ártana feltüntetni valahol. :)

-- Helyszín: Budapest, Óbudai Egyetem
++ Helyszín: Budapest, Óbudai Egyetem és Rendezvénycentrum

:)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

< troll>

Szabad Szoftver Konferencia, 2012, előzetes regisztráció

már itt is ? :D
< /troll>

Tavaly voltam először, idén sem hagyom ki :)