Sam Lantinga a Valve-nél

Címkék

Azt már tudjuk, hogy a Valve-nak titkos linuxos tervei vannak. Egyrészt a Phoronix főszerkesztője járt náluk és beszélt velük a tervekről. Másrészt Gabe Newell maga erősítette meg egy rövid videóinterjúban az E3-on.

A Valve folyamatosan keres linuxos játékgurukat. Gabe Newell állítólag felkérte a Phoronix-os Michael Larabel-t, hogy közvetítse hozzá a tehetséges kódereket. Larabel több fejlesztőt is a Valve-hoz irányított, ahol elmondása szerint már egy egész csinos kis linuxos gárda található. Ehhez a csapathoz csatlakozott a héten Sam Lantinga.

Sam Lantinga

Sam Lantinga egyike volt az hajdani Loki Software csapatának. Talán vannak, akik emlékeznek a Loki-ra. A cég viszonylag rövid működése alatt (1998-2001) jó néhány windowsos játékot portolt és adott ki Linuxra. Lantinga vezető programozóként tevékenykedett a Loki-nál.

Lantinga nevéhez fűződik a Simple DirectMedia Layer (SDL) létrehozása. Miután a Loki csődbe ment, Lantinga a Blizzard-hoz szerződött és ott töltött tíz évet. A Blizzard után előbb rövid látogatást tett két kisebb stúdiónál és most csatlakozott a Valve-hoz. Ezt személyesen jelentette be az SDL levelezési listán.

Hogy a Valve mit kezd ezekkel az emberekkel és mi a pontos linuxos terve, az egyelőre még ismeretlen.

További részletek itt.

Hozzászólások

Igazán fordíthatnának ekkora erőbefektetést arra is, hogy a Half-Life 2 Episode 3 is megjelenjen végre, hat évvel a bejelentés után... Pfeff.
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 13.37 | 2.6.39.3-janos

azert nem fogadnek ra nagy osszegbe hogy lesz "episode 3" legalabbis ezen a neven, mar nyilatkozott ugy a valve hogy hulyeseg volt ez az episode-os elnevezesek..

mindenesetre remelem lesz tf2 linuxra ha lesz valami ebbol az egeszbol.. ha nem akkor nem sok ertelme van (szamomra) a dolognak

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek