Frissítéssel megoldódhat az iOS 4 lassúsága az iPhone 3G-n

Címkék

Gyakorlatilag azóta szidják az iPhone 3G tulajdonosok az iOS 4-et, amióta az megjelent. Ki jobban, ki kevésbé, de abban szinte mindegyik egyetért, hogy az iOS 4 óta a készülékük lassult. A problémára paródia is született:

Ha lehet hinni azoknak a leveleknek, amelyek látszólag Steve Jobs iPhone-járól jönnek, akkor bizakodhatunk abban, hogy hamarosan megoldódik ez az áldatlan állapot. Több forrás is írt arról korábban, hogy az Apple tud a problémáról és vizsgálja azt.

Most arról ír a MacRumors, hogy az egyik ügyfél megunta a várakozást és levelet írt Jobs-nak. A levélben az iOS 4.0.x-et futtató iPhone 3G scrollozás, zoomolás és gépelés közbeni lassúságára panaszkodott.

A Jobs-tól érkező állítólagos válasz az volt, hogy hamarosan érkezik a frissítés.

Noha Jobs nem tért ki a részletekre, feltehetően az iOS 4.1-re utalt, amelynek beta verziói állítólag gyorsabban futnak 3G-n, mint a mostani verziók.

A részletek itt.

Hozzászólások

Az a baj, hogy ami a videón látszik, az nem paródia. Tényleg ennyire szar is tud lenni. Ha az ember nem kapcsolja ki a fél op. rendszer szolgáltatást, akkor van úgy, hogy egy szövegbeviteli mezőbe kattintva akár 10 sec-et is kell várni, mire az egész reagál.

--
trey @ gépház

"plusz egy 3g/gps"

Na, ja. Kinek mi a fontos. 2G-t nem vettem volna semmi pénzért sem. A 3G-t megvettem, a maga idején gyors volt. Ha a szoftvert megtartották volna azon a szinten és csak a bugfixeket tették volna bele, akkor ez most is egy jó telefon lenne. De sajnos elkúrták. Ha igazak a hírek és a 4.1-es szoftverrel gyorsabb lesz, akkor nyilvánvalóan nem a hardver a hibás, hanem azok, akik többet akartak rálőcsölni, mint amit elbír.

--
trey @ gépház

amikor a 3g megjelent, a pannonnak meg nem igazan volt 3g lefedettsege (szerintem most se sok van). nekem a 3gs-en is a mai napig ki van kapcsolva a 3g, azon kivul hogy gyorsabban merul tole semmivel se jobb.

a gps jo dolog lett volna, de amikor a 3g megjelent meg semmi navi program nem volt ra es akkoriban az apple allaspontja is az volt, hogy nem is lesz.

A'rpi

"amikor a 3g megjelent, a pannonnak meg nem igazan volt 3g lefedettsege (szerintem most se sok van)"

Nem tudom, hogy ez sok vagy kevés, mindenesetre ez van: http://www.telenor.hu/internet/tudnivalok/lefedettseg/

"a gps jo dolog lett volna, de amikor a 3g megjelent meg semmi navi program nem volt ra es akkoriban az apple allaspontja is az volt, hogy nem is lesz."

De akkor meg mégis minek? Hogy a képekhez el lehessen menteni a koordinátákat? Mert másra nemigen...

--
Don't be an Ubuntard!

autos navigaciora szerintem ma is alkalmatlan, masreszt a netforgalma miatt mondjuk autos hasznalattal pillanatok alatt elhasznalna akar a tobb gigas forgalomkorlatod is. terkepnek fasza, de mondjuk ahhoz gps nelkul is jo volt, mobiltornyokkal is 100m-en beluli hibaval mutatta nekem varosban hol vagyok, azt az 1-2 utca elterest meg gyalogosan ha megnezel egy utcatablat tudtad korrigalni 2G-vel is. erre tok folosleges a gps...

A'rpi

az apple nem a felhasznalo elmeny fokozasaval lett nagy ? :) nem ugy latszik itt

Én az iPod Touch 3G-men(igazából 2.5) is érzékelek hasonló lassulást az új szoftver óta.
Nem tudom ugyanarról a jelenségről van-e szó, de kíváncsian várom a frissítést.

Ha Steve a 4.1-re gondol itt, akkor felesleges a varakozas. Egy kicsit jobb, de meg mindig eleg gyatra. Segit meg, ha kikapcsolod a spotlight-ot es rendszeresen ujrainditgatod a telefont, de egyebkent tovabbra is szanalmas.