Humble Indie Bundle - 5 multiplatform játék "fizess érte amennyit akarsz" akcióban

Címkék

Korábban a World of Goo születésnapi meglepetéseként annyiért vehettük meg a Linuxon is futó játékot, amennyit mi gondoltunk. Most itt a Humble Indie Bundle akció, amely során május 10-ig hasonló akcióban 5db multiplatform indie játékra tehetünk szert:

  • Aquaria
  • Gish
  • Lugaru HD
  • Penumbra Overture
  • World of Goo

A honlapon egy egyszerű űrlap fogad minket, kérve a játékokra szánt összeget, a fizetés módját (PayPal, Amazon.com, Google Checkout), kinek szeretnénk a támogatásunkat nyújtani (a játék készítői vagy az akcióban támogatott Child's Play Charity és Electronic Frontier Foundation), e-mail címünk, amire a fizetés után megérkezik a letöltési link, valamint hogy másnak szeretnénk-e ajándékozni a csomagot. Mind az 5 játék használható Mac OSX, Linux és Windows rendszeren. Egyedül a World of Goo esetében van lehetőségünk .deb és .rpm csomag letöltésére, de a többi játék is különösebb nehézség nélkül telepíthető.

Hozzászólások

Javasolom a következő témát a következő szavazásra: mennyit nem ciki ilyenkor adni, hogy sok se legyen meg kevés se? Egyébként nagyon érdekes a linux részaránya...
--
j@j-r61:~$ man me
No manual entry for me

Részemről egy kicsit többet adtam. Részben azért az alapítványok miatt, részben pedig azért, mert a játékok egy részénél a saját weboldalukon nem látok Linux verziót, míg a bundle-ben meg ott van. Tehát a magasabb összegett egy jelzésnek szántam, hogy igen, kell játék Linuxra is :D

Igazán boldoggá már csak az tenne, ha a Source engine-es játékok elérhetővé válnának Linuxon.

Hat jo de egy ember aki keres ... (Sok diak van HUPon, en se tudok sokat fizetni ertuk, bar most nem is veszem meg oket mert nem jonnek be. Valami FPS latnek szivesen multiplatformost. (Vagy barmi hiresebb RTS/FPS keverek, etc. Jo lenne Source tenyleg, van par jatekom mar a stema accountomban))

Macen már ott a Steam beta és állítólag nem muzsikál rosszul. Igaz még csak a Portal játszható, de hamarosan elérhetnek több játékot is a tesztelők.

Ez meg mondjuk nem tudom mennyire reális gondolat, de én úgy gondolnám, hogy ha Macen működik, akkor onnan már Linuxra nem olyan nagy ugrás a portolás.

Már itt is és több helyen is lehetett olvasni, hogy valószínű lesz Linuxos steam kliens. Többen le is töltöttek egy nagyon korai fejlesztői verziót (melyet a Valve később törölt is) itt és itt egy képernyőkép róla.

--------------------
http://somloirichard.hu --- http://fullcircle.hu

Azért jó lenne erről a Valve hivatalos álláspontját hallani valahol. De mindenképpen örülnék neki. Van egy pár játék (pl Orange Box) az acc-omon amikkel nem tudok játszani mióta végképp elborult az agyam és kikukáztam a Windowst :D Oké, tudom, hogy ott a Wine, de az kb olyan, mintha minden indításnál dobnom kéne két kockával és ha dupla hatos, akkor dobhatok újra, egyébként meg elszáll valami hibával. :D (Mondjuk hogy jót is mondjak róla, a jó öreg Diablo 2 teljesen simán megy rajta :D )

Az adózást is lehet így csinálni. Mindenki annyi adót fizet, amennyit akar. Viszont az alsó 10% szöges lóra ül.
--
CCC3

imho lehetne csinálni vmi hasonlót egy országon belül. nem pont annyit.adózol.amennyit.akarsz alapon, de úgy hogy lenne két adóopció. 1 minimáladózás, de akkor nincsenek utazási kedvezméynek nincs ingyenes egészségügyi ellátásod és ingyenes oktatás a gyerekeidnek. 2 nagyobb adók, de utazási kedvezmények, ingyenes egészségügyi ellátás és oktatás.
a két rendszer között lehetne váltani, de a váltás után legalább 8 évig maradnod kell a választott adórendszerben.

Ha megveszem akkor vajon az osszes platformra letolthetem mindegyiket?

/sza2

Nagyon jó. Meg is veszem. Egyébként a Penumbraból a honlapon csak az Overture rész van feltüntetve. Ellenben a játék honlapján ez a szöveg áll:

"Dontate any amount you want to the Humble Indie Bundle and you can get the Penumbra Collection for only $5! Coupon comes with game and is valid in the FG store only."

Akkor most csak az Overture vagy mindhárom rész?
(Tudom, hogy úgyis meg tudom miután megvettem, de hátha másokat is érdekel a válasz)

--------------------
http://somloirichard.hu --- http://fullcircle.hu

Vajon ha valaki, pl én, felteszi ide a generált linkjét, és ezáltal mindenkinek elérheto"vé teszi, annak lesz hátulüto"je? :)

Ez a te "érdemeiden" nem változtat semmit. Természetesen az sem jobb, aki warezol, de az igazi szemétládák, akik terjesztik (néha komoly haszonnal) mások kemény munkájának az eredményét.

Természetesen csak beszélgetünk a dolgokról, így én sem neked címeztem a fenti jelzőket. Hanem azoknak, akik valóban megteszik, amiről te most teoretikusan írsz.

Sokkal-sokkal jobb! Ugyanis ez elvekről szól. Ezeknek a játékoknak az eladása már kifutott (ilyen-olyan sikerrel), leszálló ágban vannak. A készítők úgy próbálnak meg még valamennyi eladást generálni, hogy ilyen bundle-ökbe pakolják a játékaikat. Azonban ezek a cégek nem Electronic Arts vagy Activision kaliberűek, hanem "garázsfejlesztők". A World of Goo-t két ember készítette. A Gish-t három. A nagy kiadókkal szemben ezek az emberek mernek kockázatot vállalni és nem a tucatjátékokat tolják magukból, a biztos siker reményében, hanem próbálnak valami újat alkotni. Ezt pedig illene megbecsülni! Még ha ez jelen esetben $0,5-t jelent, akkor is...

Azért nem semmi ilyen projekttel összeszedni >45 millát :P És még van 5 nap. Erre befizetek.

Az oldalon már nincs kint, de a videóban 1:16-nál: "If we raise over 1000000 USD then Gish, Penumbra Overture, and Lugaru will release their source code".

Huha. Meg a vegen osszejon nekik az 1'000'000$.
Mar 920ezernel jarnak es meg van 5 ora hatra.
Eleg durva. Mostmar kezdek drukkolni neki. Remelem tartjak a szavukat.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

982ezer.

Igazabol nem is tudom, hogy minek szurkolok, amikor egyik jatek se tetszett.

A penumbraval addig jutottam el, hogy egy kis oduban voltam egy vasajto felett (masodik palya eleje).
Senkivel se harcoltam meg semmit se.

Az aquaria-nal igazabol azt se ertem, hogy mi a lenyeg. A zeneles nem vagom, hogy mire jo, azon kivul hogy gyotrelmes hallgatni.

a world of goo jopofa, de azt meg a multkor megvettem.

a gish az igazabol nagyon gyerekes, de meg ez messze a legjobb.

A lugarut meg nem probaltam, de felek tole. (hogy csalodas lenne)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

jaja, hulyek lettek volna elzarni a penzcsapot.

Szerintem ez mar nem etikus... Esetleg ugy lehetett volna, hogyha innentol kezdve csak segelyszervezetnek lehet adakozni, vagy pedig a world of goo-t is benyomtak volna a kodnyitasba.

Egyebkent nem ertem, hogy a grafikat, zenet miert nem adjak. (adjak csak nem gpl alatt, hanem non-commercial licensszel).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ugyan már, miért lenne etikátlan?
a "segélyszervezetek" azért jutottak pénzhez most, mert az akciót szervező és azokban részt vevők létrehozták ezeket a játékokat. azok nélkül csak ez sima pénzgyűjtő akció lett volna, tele van hasonlóval az internet. egyébként az EFF imho nehezen fér bele a "segélyszervezet" kategóriába.

A gyógyulás nekem sem tiszta, de úgy vettem ki, hogya fegyver sebzés állandó sebet hoz létre és a normál ütésekbő meg lehet, hogy magától gyógyul. De lehet, hogy ez nem igaz. Mivel nemrég kezdtem el, nem vagyok jó harcos a tömegverekedésben, ezért egyenként zúzom le őket. Úgy nagyobb az esély a győzelemre. És a lényeg, hogy ne találjanak el. Úgy elég nagy az esély a győzelemre. :)
===================================================
Ubuntu 8.04.4, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

És persze azt is hangoztatják páran érvként, hogy a linuxosok a pénztelen csórók. Szerintem vagyunk páran, akik nem azért használunk linuxot, mert képtelen vagyunk kifizetni Windows licencet. Most ezeknek a srácoknak fizettem, egykét hónapon belül meg az MS-nek juttatok kis pénz magot.
===================================================
Ubuntu 8.04.4, AIX, Windows XP Home, Windows XP Pro

Linux és "Linux" felhasználó közt is óriási különbség van! A saját tapasztalatunk azt mutatja, hogy míg a desktop Linux felhasználók szívesen fizetnek a kereskedelmi minőségű játékokért, addig mondjuk az Android felhasználók már messze nem annyira. Ráadásul jóval olcsóbban kapnák meg ugyanazt a terméket, mint az asztali gépek tulajdonosai ($0.99 vs. $9.99).

Szerinted miért tettem a második Linux szót idézőjelbe?! De ha már erről van szó, akkor nézd meg az Ovi Store-t. Az eladott N900-as készülékek számához képest a software eladások a béka segge alatt vannak. Pedig az azért Linux. Szóval csűrheted jóbbról, vagy balról, az semmire nem garancia, hogy az alap rendszer Linux vagy valami más...

az ovi store egy vicc. Nagyon ovis.

Egy kezemen meg tudom szamolni az onnan n900-ra telepitheto alkalmazasok szamat.

Valami fortelem. Ennek koze sincs a szoftvereladasokhoz. Magyaran nem azert nem vesznek az N900 tulajok, mert nem akarnak, hanem azert, mert nincs honnan. (es nem az ovi meg mindig nem bolt. De meg weboldalnak is gyenge)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A Samorost 2 is része lett a csomagnak az Amanita Design felajánlásával.