Tervezel-e igényelni IPv6-os címet a következő 1 éven belül? (akár otthonra, akár szerverre)

Címkék

Már van
8% (42 szavazat)
Igen, fogok
13% (69 szavazat)
Rövid távon nem (az említett egy év)
60% (319 szavazat)
Hosszabb távon sem
19% (104 szavazat)
Összes szavazat: 534

Hozzászólások

Ez jó. :)
v4 felett mondjuk hiába tunnelezik az ember v6-ot, ha előbbiből a szolgáltató már nem tud adni az új ügyfeleinek.

egy 2001-es hírben, is ~2010-et mondtak már [csak erre válaszolva]

"A fejlesztők szerint 2010-ig mindenképp az IPv4 lesz még túlsúlyban."

Nem hinném, hogy a TP-Link routerem megenné az IPV6-ot. Ha már router, akkor tud-e valaki elfogadható áron gigabiteset? Olyan ez kb, mint a HDTV. Készülék van, adás nincs, de itt fordítva.

Igen, de asszem nalunk nem mpeg4 tomes lesz, hanem rendes mpg2. Keress utana, assszem a zindex biztosan lehozta, de tobb mas, szavahihetobb organum is, szoval a hir valoszinuleg igaz, csak mar nem tudom, hol olvastam utoljara.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Akkor forditva tudtam. De amikor elkezdtek a tesztelest, azt tudom, hogy a boltokba tomentelen MPEG-2 keszulek erkezett, es az also arkategoria most sztem nagyjabol ezekbol tevodik ossze (aruljak ki a raktarkeszletet).
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

most amíg van ipv4 cím addig nem ráér ezzel foglalkozni? ha elfogynak a 32bites címek majd gondolom jön az átállás ipv6-re, vagy nem?

Én nem tervezem, főleg, mivel nem érzem, hogy szükségem lenne rá.

De nemrég észrevettem, hogy csendes forradalom történt: az irodai hálózaton van kb. 10 kliens gép (windows egy kivételével mind), meg két linux, egy fájlszerver és egy tűzfal.

A fájlszerver logjában láttam a minap, hogy bizony a belső hálón a gépek kb. fele ipv6-tal kommunikál.

Én ehhez konkrétan semmit nem állítottam be, és meg is lepett ezért, mert pl. a dhcp szerverben fix ipv4 címeket határoztam meg minden géphez, így van megoldva a belső névfeloldás is... és persze a v6-os címmel kommunikáló gépeket a dns már nem is tudja azonosítani.

Szóval kikényszerítik, hogy az ember foglalkozzék vele :-)

Mikor fog az Adatpark a szimpla hostolt gépeknek is IPv6-ot adni? ;)

BTW LVS IPv6-tal (>>Linux 2.6.28-rc3) van valakinek tapasztalata?

Szervereket üzemeltetünk (pontosabban egyet, amin virtuális gépek futnak). Egyelőre mindegyikhez csak IPv4-es címet tudunk igényelni, mert a felhasználók messze túlnyomó többsége nem ezt használ, nem beszélve a köztes hálózatokról. Ennek fényében akkor tudnám elképzelni, hogy igazán terjedjen az IPv6, amikor már a végfelhasználóknál és a köztes hálózatokban (elsősorban ISP-kre gondolva) már gördülékenyen megoldottá válik.
Addig szűken annyi IP címet használunk, amennyit meg tudunk fizetni. Ez különösen a virtalhostoknál lenne érdekes, ahol jó lenne minden domainnek saját SSL kulcsot használni. (Ha jól tudom, ez még nem megoldott külön IP címek nélkül.) Ráadásul attól tartok, hogy ahogy fogynak az IP címek, egyre drágábbak is lesznek.

Üdv,
Ned

csak ket telefon erejeig felcsorgettem a fibernetet [cable-net otthon], es a vodafone-t [mobilnetem], mettol lehet igenyelni ipv6-os cimet, azt mondtak, hogy halvany lila gozuk sincs, hogy mikortol kezdodoen van naluk.

csak zaklattam oket egy kicsit :) :D