Rékának szóltam hogy a biztonság kedvéért főzzön pudingot desszertnek.
A rizottó nagyon finom lett de persze minden alapanyagot Olaszországból hozott hozzá. Külön létezik rizottó rizs is. Férjemmel szekáltuk Giuliot hogy egyszer meghívjuk egy magyarországi menzára hogy ott mit hívnak rizottónak.. Véleményünk szerint nálunk ami előző nap megmaradt azt összekeverik kis rizzsel netán raknak bele egy kis gombát aztán úgy árulják.
Szerencsére a mennyiséget jól eltalálta bőven jól lakott mindenki. Persze rájöttem hogy egyetemi évei alatt 5-en laktak együtt srácok így nem egykeként gondolkodik kaja főzésben.
Megértettem végre hogy mi az hogy illik egy bor a kajához és mi az amikor nem. Nem vagyok egy nagy alkoholfogyasztó, de mióta sűrűbben jön hozzánk Giulio rendesen megízleltem hogy milyen is a finom nedű. Megkóstoltam a rizottóhoz illő bort majd pedig puding után is ittam belőle. Nem tudom leírni azt átélni kell, hogy mi is a különbség. Egyszerűen értem hogy illik vagy nem illik.
- FébertI blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 709 megtekintés