opensolaris boot elszáll

Fórumok

A probléma: Elkezd bootolni, (mennek a pontok:) ) majd amikor elér a szöveges részhez ill a billentyűzetkiosztás kiválasztásához, először szétesik a kép, majd még mielőtt ki tudnám választani a kiosztást le is fagy teljesen. Anno a 2008.05 valamelyik bétája még működött. És virtualboxban is használható. a hiba fent áll belenix-el is, nexentával nem próbáltam. Az opensolaris HCL-en a laptopom (aspire 3100) reported to work-re van osztályozva. Hétvégén frissítettem bios-t, de ez sem oldotta meg a problémám. Viszont még mindíg beleásnám magam az opensolarisba kicsit, ezért nem adom fel.

Abban nem reménykedem hogy valaki már belefutott ebbe, netán még a megoldást is tudja, de egy olyan oldalnak is örülnék, ahol esetleg grub-ból megadható speciális opciók közül válogathatnék, hátha valamelyik eredményt hoz.
A legidegesítőbb persze az, hogy az egyik béta még hajlandó volt elindulni. csak az még minden áron az egész lemezt szerette volna magáénak tudni.

Hozzászólások

Próbálj grub-ban e-vel (edit) a boot sorhoz -kdv -t adni
(-k kernel debugger
-d azonnal induljon a kernel betöltése után
-v verbose mode)

Hátha kiköp valami értelmeset, mielőtt elszáll.

Itt van pici plusz info, van jobb is, de linket most csak ezt találtam. Indulásnak talán jó lesz! :)
http://blogs.sun.com/dmick/entry/diagnosing_kernel_hangs_panics_with

...bár jobban megnézve, amit írtál ( :) ), talán a -v elhagyható, mert mire odáig eljutsz, hogy bill. kiosztás választás, kifolyik a szemed a scrollozástól... :)))

üdv
a
<-------
You can't grep on dead trees.