Un*x sörözés

Fórumok

Un*x sörözés

Hozzászólások

Holnap, vagyis október 21.-én szintén találkozik a csapat, ismét Debrecenben, a DUSE pálya melletti Objektum című csehóban. Érdekes témákat fogunk érinteni és még érdekesebb híreink vannak a kedves érdeklődők számára. Találkozunk egy sör mellett!

Hosszú évek óta minden péntek délután kettőtől összegyűltünk Debrecenben, mi Unix rendszereket kedvelő urak és hölgyek. (Az igazat megvallva eleinte csak hárman voltunk, Rhiannon, pozako és Vakvarju). Beszélgettünk, kávéztunk, kóláztunk, söröztünk, attől függően milyen volt a hangulatunk. Mindünknek megvolt a maga agymenése, nekem pl. a nem PC-s számítógépek intenzív gyűjtögetése. Ez idén nyáron eljutott arra a pontra, hogy valamikor augusztus közepén egy agymenés kellős közepén kirukkoltam egy Unix labor megalapításának gondolatával. A gondolatot tett követte és megírtam a kis topicnyitómat "Egy Un*x labor kialakítása" címmel. Feldobtam a felhívást a debreceni Linux User Group levlistájára is, ahonnan szinte azonnal jelentkezett egy lelkes egyetemi hallgató (H.T.). Ő elvitt az Egyetem Informatikai Szolgáltató Központjába és összehozott E.K.-val egy kedélyes sörözés közepette.
Általában azzal szembesültem, hogy az ötletet mindenki támogatja akinek megemlítettem, helyet ellenben még mindig nem tudtam szerezni a gépeknek.
Azóta történt már pár pénteki Un*x sörözés és majdnem minden alkalommal többen és többen gyűltünk össze. Leutaztunk a szeged SFD rendezvényre is, ahol a szervezők figyelmességének köszönhetően szólhattam pár keresetlen szót kisded projektünkről. Sikerült néhány irományunkat pár előadónak a kezébe csúsztatnom. Ők is meglehetősen bátorítottak minket a tevékenységünk fel nem adására.
Azóta képbe került pár regionális pályázati lehetőség, hogy megfeleljünk a kiírásnak és hogy legyen valamiféle szervezeti keretünk megalakítottuk a UnixLab Egyesületet.
Szeretnénk a pénteki sörözést hagyománnyá tenni, egy nyílt eseménnyé, amikor bárki csatlakozhat hozzánk és kötetlen beszélgetések formájában megismerhesse a céljainkat, hozzászólhasson, hozzátehesse a saját ötleteit.
Mivel szeptember 15-én sikeresen kiszervezték a munkakörömet, magyarán szólva kihajítottak, így munkanélküliként intézem a UnixLab ügyeit.
Itt van egy jó térkép, hogy hogyan lehet az egyetemi sportelephez eljutni. Itt a Dóczy utca felől lehet a vendéglátóipari egységet megközelíteni. http://ttk.unideb.hu/erasmus/debrecen%20terkep.jpg

miert pont delutan kettotol? szerintem erdemesebb lenne egy estibb idpontoban :)

[quote:2832e01a69="thuglife"]miert pont delutan kettotol? szerintem erdemesebb lenne egy estibb idpontoban :)

Há' mer' pl. nekem van kettő darab kölyköm odahaza és gyün a harmadik így asszonypajtit nem tudom estve magára hagyni. Viszont -amíg volt munkám- pénteken délután kettőig dolgoztam és utánna szabad voltam kb. este 6-ig. Sajnos utánna este 9-ig gyermekistápolás a program. Aztán meg már túl késővé változik az idő, hogy másnap a reggel 5-ös kelés elviselhető legyen. Ezért alakult így a dolog.

persze megertem. csak kivancsi voltam miert esett erre a korai idopontra a valasztas. igy en csak jovo heten tudok menni szerintem.

[quote:204247614f="thuglife"]persze megertem. csak kivancsi voltam miert esett erre a korai idopontra a valasztas. igy en csak jovo heten tudok menni szerintem.

No problemo. Legalább akkor el tudod mondani, hogy hogyan megy az OpenBSD a két vason :-)

ott leszek.

[quote:9e56bf9f3e="thuglife"]miert pont delutan kettotol? szerintem erdemesebb lenne egy estibb idpontoban :)

-Igazad lehet,szerintem is a tanuloknak, dolgozoknak valoban korai az idopont. De ahogy vakvarju is irja, egyenlore akik jonnek, jottek eddig azoknak a 14:00 jo idopont. Ha tobben is mast gondolnak, ez kesobb biztosan valtozhat... ma paran mar biztosan ott leszunk 2-kor (ha jol sejtem sok lessz a megbeszelni valo).
Amugy az nem baj ha kesel, ahogy tudsz jossz, majd beszamolunk a tortentekrol...

ht

Én nem vagyok ilyen megszállott. A péntek délutánjaimat inkább nőkre áldozom, mint koczkafejekre :roll:

[quote:81b38c1da9="norcrys"]Én nem vagyok ilyen megszállott. A péntek délutánjaimat inkább nőkre áldozom, mint koczkafejekre :roll:

Ehehehehe én már beszereztem a magam stabil pakkját. És a koczkafejeket örülök ha látom időnként a sok egységsugarú júzer és 0.01-es cégvezető után.
Mondjuk downgrade-eltem ez utóbbiakat a kirugatásommal :-)
Tudod... a korral megváltoznak a társasági szokások. Plána ha az ember jó házasságban él asszonypajtással.
Szóval a részemről ennyi :)

[quote:70332ef744="norcrys"]Én nem vagyok ilyen megszállott. A péntek délutánjaimat inkább nőkre áldozom, mint koczkafejekre :roll:

-Ki mondta, hogy itt nincsenek nok? :)))))

[quote:23a65e086e="lepton"]
-Ki mondta, hogy itt nincsenek nok? :)))))

Vigyázz, mert a végén még csőstül fog özönleni a sok facér informatikus :)

[quote:d9b0ef2c22="PP"]Csak Debrecenbe lesz gyülés??

Hát mivel az egyesület is debreceni, a tagok is debreceniek ezért egyenlőre nem terveztünk relokációt. Ami természetesen nem akadályozhat meg senkit abban, hogy Un*x sörözést tartson bárhol máshol. Ahogy van/volt HUP sörözés, van BSD sörözés, tán Linux sörözés is szokott itt ott lenni.
Ha arra gondolsz, hogy az egyesület hol gyűlik.. hát az csak Debrecenben.

Hmmm, igaz is, meg kellene szervezni lassan egy újabb HUP sörözést. Eredetileg már úgy volt, hogy szeptemberben is lesz egy (23.-án, vagy 24.-én), csak aztán abból nem lett semmi, mert ütközött más programokkal is...

Elő is keresem az ide vonatkozó topicot, és mindjárt meghirdetem ott (mert ha itt beszélnénk róla, abból csak keveredés lenne, hogy akkor most ki és hol is találkozik majd...)

Kiváló sörözésnek lehettek tegnap tanúi Debrecenben az Ojjektum tisztelt törzsvendégei. Nagy számban voltunk jelen, olyannyira, hogy két asztalt össze kellett tolnunk, amire ebben a vendéglátóipari egységben tartott rendezvényeinken még nem volt példa. Újabb érdeklődőket köszönthettünk körünkben. Sajnos a szokásosnál hamarabb végét kellett vetnünk a zenének, mivel _ventura_, itan és jómagam PA-RISC vadászatra indultunk Szabolcs-Szatmár-Bereg homokdűnéi irányába. A vadászat sikeres volt, sikeresen elejtettünk néhány nemes vadat :-) .
Minden kedves egyesületi tagnak és érdeklődőnek köszönjük a megjelenését.