Videó megosztás LAN-on androidra

Fórumok

Sziasztok! Van egy gépem amin Lubuntu fut. Vannak rajta filmek. Adatokat tárolni jó, de a HD minőségű videó lejátszása nem teljesen akadásmentes. Van egy androidos TV boxom is. Az persze adattárolásra alkalmatlan, de hw gyorsítással a full hd videót is akadásmentesen játsza le. A kérdés az, hogy milyen módon, milyen protokollal érdemes megosztani lubuntu alól a meghajtóimat úgy, hogy egy android 4-es rendszer könnyen, zökkenőmentesen és különösebb barkácsolás nélkül olvasni tudja?

Köszönöm!

Hozzászólások

A minidlna teljesen jó erre a célra.

Nem, permission gond volt mégis. Csak valamiért nem írta ki hogy hiba van.

Most már megy minidlna. Nem akad a kép. Most már csak az a bajom hogy ez a tv box 720p vagy 1080i-t tud. Így is élvezhető, de jobb lenne 1080p. Valaki tud jó android tv boxot ami hw gyorsítással tud videót lejátszani, és 1080p kimenetet is képes produkálni?

Nem tudok egzaktul válaszolni. *Tudtommal* az okosTV-k többsége DLNA-t támogat, de hálózati megosztást nem - sok esetben persze a DLNA-t is valami hangzatosan semmitmondó névvel illeti. (Konkrétan a mi Samu TV-nk ilyen; ha nem Samygo-s FW van rajta, akkor rádugott FAT/NTFS diszkről lejátszik sok mindent, és noha ő maga Linuxot futtat és XFS fájlrendszerre menti a felvételeit, ezzel együtt is semmilyen linuxos FS-t és semmilyen elterjedt hálózati fájlrendszerelérést nem támogat.) E miatt nekem a DLNA volt az alap, és a miniDLNA konfigja kimerült a szerverneve és a "mit osztok meg"-könyvtár beállításában, és már működött is. (Mindezt FreeBSD-n, ami pedig az ilyen alapból megy jellegű dolgokban azért nem dúskál.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

SMB vagy NFS? DLNA protokoll korlátaiba belefuthat az ember.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Az otthoni laptopom egyfajta házi szerver, Samba segítségével van megosztva egy mappa, azt az Apple TV-n futó VLC eléri, de megy iPhone SE + VLC és Samsung Galaxy S6 Edge + VLC-vel is.
Nem biztos, hogy a legoptimálisabb megoldás, de Ubuntu Mate alatt egy kattintás volt a megosztás, és a párom is könnyen tudja kezelni.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nálam a Linux Minten rygel fut, a TV boxon pedig AnDLNA.
Mind a kettő faék egyszerűségű, de tudja amit kell.

Itt is volt már szó róla:
https://hup.hu/node/143465

Kodi az androidra + samba megosztás a lubuntura.

Samba share és kodi a kliensen? (Én ugyan pi-n használom céldisztróval, de android-ra is van kodi, azzal mennie kellene.)
Másik tipp: néztem már tableten filmet nas-ról a kádban fekve, ott mxplayer játszott le, és total commander-rel használtam valami smb plugin-t.

Ha vezetéken csatlakozik a két végpont akkor az egyszerűt válaszd: CIFS (másnéven SMB), oszt kész.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Asztali gépen Samba, Androidra pedig BsPlayer vagy Kodi.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Plex.

Pár éve kihajítottam az SMB-n keresztül raspbmc-n keresztüli lejátszást. Feltettem egy plex-et, és bárhonnan, bárhova lehet streamelni. Az adatbázist karbantartani kell néha, de alapvetően semmi más probléma nincs.
A szoftverbolt kliensben tematikusan kell megadni a mappát, hogy sorozat, film hangoskönyv, vagy akármi a content, és ezzel simán lehet segíteni a szoftírozást.

csak persze legyen a tvboxra kliens.