Android VS DLNA (miniDLNA)

Fórumok

Sziasztok,

a következő a probléma:

A Feleségem a gyerekek miatt, gyakran néz filmet telefonon DLNA -n keresztül, de nem is ez a lényeg, ez inkább, hogy értsétek, hogy miért használ telefont erre a célra.

Adott volt egy DTEK50 BB Android 6 -al, ami remekül működött egy ideig a miniDLNA -n keresztül gyönyörűen játszotta a filmeket, míg nem a legtöbb filmnél a következő jelenség volt megfigyelhető:

- Nem tudom a video szlengben használt szaknevét a hibának, de olyan tüneteket produkált lejátszás közben, mintha alacsonyabb lenne a frame per sec a normálisnál és ilyen fura volt az emberek mozgása pl...majd telefont váltott Honor 8 -ra, ami szépen is ment szintén hónapokon keresztül, ezen a készüléken már Android 7 van, majd egyszercsak mindentől függetlenűl ugyanez a jelenség, mindkét telefont hiába factory reset -eltem semmi nem változott...holott a hálózaton lévő többi telefonnak most sincs gondja, ugyanazokkal a videókkal.

WTF?

és itt kb. elvesztettem a fonalat, hogy hol is keressem a hibát, hiszen a DLNA okés, a kiszolgálót, már próbáltam mediatomb -ra átmigrálni, ami nem is okozott problémát de a jelenség ugyanaz, mint a fent említett...ez a két telefon factory reset után sem produkálja az elvárt szintet, a többi igen, holott az első X hónapban nem volt velük probléma. Nem tudjuk összekötni sem rendszerfrissítéssel, sem egyéb frissítéssel a jelenséget, a lejátszásra droid -on a VLC -t használjuk, de egyéb DLNA képes lejátszok is ugyanezt produkálják a problémás készülékeken.

Ötlet?

Köszi előre is.
FBK