sony clie UX50 es linux szinkronizalasa

sony clie UX50 es linux szinkronizalasa

Hozzászólások

Hi all!

Egy UX50et szeretnek linuxal szinkronizalni, alapbol nem megy, hanem egy patch kell hozza, ahogy itt is leirjak. http://www.1src.com/forums/showthread.php?s=&threadid=45838
Gentoot hasznalok, es a patch nem megy fel 2.6.9-r1-re.
Syslogban ez latszik:
Nov 5 10:15:13 petya drivers/usb/serial/usb-serial.c: USB Serial support registered for Sony Clie 3.5
Nov 5 10:15:13 petya drivers/usb/serial/usb-serial.c: USB Serial support registered for Sony Clie 5.0
Nov 5 10:15:13 petya usbcore: registered new driver visor
Nov 5 10:15:13 petya drivers/usb/serial/visor.c: USB HandSpring Visor / Palm OS driver v2.1

Gnome-pilottal probalok szinkronizalni, es amikor a gepen megnyomom, hogy hotsync, kifagy a gep. Elvileg az ujabb kernelekben mar bennvan ez a patch, amivel lehet szinkronizalni ezt is, meg TH55ot is. Van valakinek ilyennel tapasztalata/otlete? /dev/pilot nincs nalam, meg semmi ilyesmire utalo, de usbserial es a visor modulok be vannak toltve.

petya

ez ok, ott nincs benne a supported listaban, elvileg arra lenne a patch, amit fentebb irtam, de volt arrol is szo, hogy az mar a kernel resze, vagy nemtudom mit akartal mutatni ezzel a linkkel

fő kérdés hogy milyen rendszert használsz ha
devfs akkor az usb eszközre kell kapcsolodni
ha nincs akkor létre kell hozni a nodeot

nekem ez van a profileban
ez is kell

export PILOTPORT="/dev/palm_ppp"
export PILOTRATE="115200"

udev-et hasznalok, de ha jol tudom az azt tudja, mint a devfs csak userspacebol, de valoszinu itt korul lehet a baj, most neztem, nincs /dev/usb/-em meg /dev/ttyUSB0, meg hasonlok. udevnek ezt nem kene letrehoznia?

[quote:b1c1960850="petya"]udev-et hasznalok, de ha jol tudom az azt tudja, mint a devfs csak userspacebol, de valoszinu itt korul lehet a baj, most neztem, nincs /dev/usb/-em meg /dev/ttyUSB0, meg hasonlok. udevnek ezt nem kene letrehoznia?

http://webpages.charter.net/decibelshelp/LinuxHelp_UDEVPrimerMisc.html

A szinkronizalas reszen mar tul vagyok, 2.6os kernel kellett hozza. A maileket hogy lehet palmmal szinkronizalni? Raktam fel egy Inbox To Go-t, amit tudok is szinkronizalni evolutionnel, de csak az inbox foldert (vagy barmelyik masikat, de csak egyet). Meg lehet csinalni valamelyik palmos-es mailklienssel, hogy az osszes foldert szinkronizalom?