Milyen PDA-t hasznalsz?

Milyen PDA-t hasznalsz?

Hozzászólások

Ti milyen PDA-t hasznaltok?
Szeretnek venni, s utananeztem...

Amikrol nagyon jokat irnak, amik sok jo tulajdonsaggal birnak, mind Windows-osak (vagy csak nekem tunik ugy?)... Felhuzott orru s minosithetetlen sznobsagombol kifolyolag a Wint szeretnem elkerulni, de ha nem megy, az lesz...

Szoval:
Ti milyen PDa-t hasznaltok?

Sharp Zaurus SL-C860.

pdaXrom http://www.pdaxrom.org linux terjesztessel, de most gondolkozok, hogy visszaterek az eredeti SHARP image-re. Ez a disztrib tul gyorsan lemeriti az akkut, es en PDA-kent is szeretnem hasznalni a kutyut.

Egyebkent eleg jo. Hatranyai: draga, a Sharp nem forgalmazza europaban.
De van par europai ceg aki igen. En naluk vettem: http://www.trisoft.de

Ezt meg kifelejtettem, ha linux-os mobil kutyukrol szeretnel tobbet tudni, akkor a http://www.tuxmobile.org -on nezelodj.

Egy csomo HP (Compaq) Ipaq PDA-ra telepitheto valamilyen linux disztrib. A fenti cimen nezelodj a PDA kategoriaban.

Vagy vegyel PalmOS-es PDA-t. Pl tungsten T3-at, azt lehet itthon is kapni.

Nekem harom Palm-om is van (volt).
Ebbol ketto elhalalozott. Egy meg fiokban van. (m130)

Ha masra is akarod hasznalni mint a normal PDA funkciok, akkor ne vegyel semmikepp PalmOS-el rendelkezo PDA-t.
Amennyiben tenyleg szigoruan csak PDA-nak akarod hasznalni, akkor tudom ajanlani, atombiztosak.

pl ssh kliens tok jo van palm osre, es az sem normal pda funkcio, vagy de?

Nem akarok flamelni.

Nagyon sokaig hasznaltam palm-ot es a mai napig meg vagyok vele elegedve teljesen.

Azonban a linux joval rugalmasabb. Joval tobb programot be lehet legalisan szerezni.

Persze leteznek jo Palm-os warez site-ok :)

nekem egy t3 palmom van már 3 hónapja imádom

nem értem mi a baj vele

van térkép gps-el
van egy csomo játék
sokkkal jobb mint a ppc
mp3,avi,mpg lejátszik
ssh,vnc,web,imap,pop3 mindhez van palmos progi
van msn messenger is ami mellesleg még icq,yahoo-t is ismeri

van egy csomo pim program

ahány ppc ismerősnek mutattam mind a kuka felé akarta hajítani a saját "Csodás" pocetpcjét
meg voltak lepve hogy ennek nem telik be mindig a memóriája a futo programokkal

hátrányt is írok
aksi nem az igaz 1-3 nap ha nem játszol nem halgatsz zenét rajta tehát pdanak használod 3-4 nap

eredetileg én is sharpot akartam venni de magyar forgalmazó nincs aki kiirta az is azt mondta hogy PONT MOST nem tud behozni de majd jövőhéten lesz, ez 1 hónap után meguntam

600 $ körüli árával szerintem drága nagyon a saurus de mondjuk jó

a 6000 nagyon jó csak éppen hatalmas nagy és az aksija

Jó oreg Zaurus ZL-5500-at használok és a mai napig meg vagyok vele elégedve. Egyelőre biztosan nem fogom lecserélni. Egy ideig volt nálam egy iPaq telepitettem rá familiar linuxot, de az egyelőre nincs azon a szinten mint a zaurus qtropia felületü linuxa.
Hibrid rommal használom, ami az eredeti sharpos rom hasznos kiegészitésekkel. Innen lehet letölteni: http://zaurususergroup.com/modules.php?op=modload&name=UpDownload&file=index&req=viewsdownload&sid=35

Sok free sw szerezhető be innen zaurushoz legálisan: http://killefiz.de/zaurus/

A beszerzése sajnos nálunk nehézkes, ausztriában már kapható, szerintem megéri az utat, vagy az online rendeléssel járó hercerurcát.

Eddigi PDA-im kozul nekem is a zaurus jott be legjobban :)

Nekem Dell Axim X5-ösöm van, ráraktam Opie-t de annyira instabil volt (10 perc kattingatás után lefagott mindig, majd a 6. reset után a CF-n megsérült az ext2fs amin az Opie volt)... Érdekelne ez a Zaurus, Nekem mondjuk a CL sorozat is tetszik a 5500-as meg már igen kedvező áron is láttam az amazon.com-on, csak még net-e kereaztül külföldről sose vásároltam...
5600-on is megy stabilan a Qtopia?

Nekem Palm TT2-m van és csak ghostot tudom ismételni. Nagyon jó, könnyen össze lehet szinkronizálni linuxszal, sok-sok sw szerezhető be hozzá, stb.

[quote:50184111d9="testerlnx"]Nekem Dell Axim X5-ösöm van, ráraktam Opie-t de annyira instabil volt (10 perc kattingatás után lefagott mindig, majd a 6. reset után a CF-n megsérült az ext2fs amin az Opie volt)... Érdekelne ez a Zaurus, Nekem mondjuk a CL sorozat is tetszik a 5500-as meg már igen kedvező áron is láttam az amazon.com-on, csak még net-e kereaztül külföldről sose vásároltam...
5600-on is megy stabilan a Qtopia?

Ugy tudom csak simán C sorozat (C700 C750 C860...) a japán zaurus válzotat. Szerintem formára a legjobban sikerült és ennek van a legnagyobb billentyüzete. Itt van egy kép róla: http://www.sharp.co.jp/corporate/news/031112.html
Bár hivatalosan csak japánban kapható nemhivatalosan import cégek forgalmazzák amerikában és angliában is, természetesen lecserélt angol kezelőfelülettel.
Az Aximon még igencsak gyerekcipőben jár az opie. Jelenleg a pocketpc-s PDAk közül csak iPaqokra érdemes opie-t vagy gpe-t telepiteni. Ezeket a fejlesztéseket egyébként a hp támogatja, a http://handhelds.org sitenak is a HP a fő szponzora. iPaqon elfogadhatóan megy az opie, de mint irtam fentebb, zauruson joval összecsiszoltabb minden. Pl iPaqon irda kapcsolathoz a GUIs program használhatatlan, igy marad a parancssoros megoldás és az /etc/ppp-ben valo matatás.

A Zaurus ugyanannyiba kerül mint a megfeleő pocketPC model, van rendes billentyüzete, ami nagyon jól jön pl a konzolnál. És fejlettebb hardware szinten is. (A Zaurus 6000 jelenleg egy egyetlen pda 640x480 felbontással)
Itt egy összefoglaló a zaurusokról: http://zaurus.spy.org/

Az 5600-on is stabilan megy a qtopia természetesen, hiszen ez a gyári kelelőfelület hozzá. Ebben már 400Mhz Xcale proci van még az 5500-ban strongArm 206Mhz.
5500-on is lehet 320x240 mpeg1 filmet nézni, söt még divxet is, bár csak mplayerrel. A huzosabb Mame játékokkal volt csak sebességgondom:)
Egyetlen hiányossága csak a zaurusoknak, hogy nincs hozzájuk olyan GPS térkepprogram mint a TomTom.

Szerintetek jó ötlet at amazon-tól rendelni PDA-t?

Amazontól eddig csak DVD-ket rendeltem, azokat rendben megkaptam. Imho korrekt cég.
A Qtopia opensource és free software. Ezért lehet az Opie egy Qtopia fork.

Hmmm, és milyen plusz költségek jönnek hozzá az amazon-on lévő árhoz (szállítási, vám...)? Vagyis kb mennyi lesz szerintetek a vége ennek a zaurus-nak (http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000088EDE/qid=1093585046/sr=8-8/ref=pd_ka_8/102-5689883-7836957?v=glance&s=electronics&n=507846) ? Valamint kb mennyi idő alatt szállítják ki? És fizetni a megrendeléskor kell vagy miután már kiszállították?

ui..: bocs a sok naív kérdésért :)

Sharp Zaurus SL-5600 PDA
Other products by Sharp

Availability: Usually ships within 1-2 business days

2 used & new from $329.00

Based on customer purchases, this is the #62 Early Adopter Product in Handhelds & PDAs.[/url]

Még egy szavazat a PalmOS-alapú kütyük mellett.

Nekem egy Visor Edge-em van, ami öreg (3.5.2-es PalmOS), csak szürkeárnyalatos az LCD-je és semmi csilli-villi funkciót nem tud.

Viszont nem is kell, én elektronikus határidőnaplónak, telefonregiszternek használom elsősorban és fogalmam sincs, hogy mennyi ideig bírná egy töltéssel. :))))))) Eddig ui. a leghosszabb időtartam, hogy nem raktam bölcsőre, egy kicsit több, mint egy hetes nyaralás volt, amikor azért használgattam közben és az akksija 80%-ra merült csak le.

Sajnos ma már nem lehet kapni, pedig igen kellemes kis cucc. A színes képernyő és az extra funkciók kellenek a fenének, nem kéne egy PDA-t összekeverni egy komputerrel!

Amúgy mellette van benne a GNU Keyring (jelszóletitkosításhoz), pár szabad szoftver játék, szótárprogram, doksiolvasgató (Plucker), program piszkálni infrán keresztül a Siemens mobiltelefonomat, meg pár apróság.

A beépített cuccok közül még a tennivalókat szoktam használni, valamint a jegyzetfüzetet és a számológépet. Megjegyzem, hogy a Visorokban normális tudású számológép van alapból, nem csak 4 alapműveletet tudja, mint a Palm gépeké.

[quote:d18578e1db="testerlnx"]Hmmm, és milyen plusz költségek jönnek hozzá az amazon-on lévő árhoz (szállítási, vám...)? Vagyis kb mennyi lesz szerintetek a vége ennek a zaurus-nak (http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000088EDE/qid=1093585046/sr=8-8/ref=pd_ka_8/102-5689883-7836957?v=glance&s=electronics&n=507846) ? Valamint kb mennyi idő alatt szállítják ki? És fizetni a megrendeléskor kell vagy miután már kiszállították?

ui..: bocs a sok naív kérdésért :)

Sharp Zaurus SL-5600 PDA
Other products by Sharp

Availability: Usually ships within 1-2 business days

2 used & new from $329.00

Based on customer purchases, this is the #62 Early Adopter Product in Handhelds & PDAs.[/url]

tapaszalataim szerint
általában gyorspostával jö az áru de eladodol függ
kb 1,5 éve még 2 hétig ált a vámraktárban (már ha bevitted)
ha az eladoval meg tudod beszélni hogy pl adja neked ajándékba és a fzetést máshogy rendezitek nincs vám (de ez necces)
egyábként rájön a szállítás költsége (ismét eladó függő)van aki belekaplulálj az árba

és a vám ami most hogy eusok vagyunk nem tudom van ee vagy mennyi de ha megvette tapaszatalataidat oszd meg velünk

sok sikert

Hali!

Tudom ajánlani a freewarepalm.com oldalt. Van freeware4pc.com és freewareppc.com is, de azokat nam néztem, mert nem volt rájuk szükségem.
Amúgy a Palm-ot tényleg öröm Linux-szal sync-elni.
Amit nagyon tudok ajánlani, az a Plucker. Rengetegszer vagyok úgy, hogy a munkahelyemen találok a net-en valami érdekes doksit, amit ott nincs időm elolvasni. Plucker-rel lehúzom, felrakom PDA-ra és hazaúton elolvasom. Illetve a Gentoo handbook is mindig kéznél van ;)

Üdv.: Tomyellow

Hali!

Szólok, hogy az apronet-en láttam egy eladó Zaurus SL-5500-at 60.000 Ft-ért.
http://apronet.hu - keresés - zaurus

üdv
LG

Nekem egy Casio Cassiopeia BE300-am van, 50e volt kb két éve, színesszagos, a kézírásfelismerő vagy a billentyűzet akárhol lehet a képernyőn, én főleg mp3 hallgatásra használom, de a scientific számológépe is nagyon jó, tud mpeget, divxet, MIPS cpura épül, sajnos WinCE-t futtat, a linuxportolás erre a gépre elhalt, nem bírtak vele a fiúk.

Két komoly hátránya van: ugyan lehet beletenni bluetootht, ethernetet, wlant, de erre egy szem CF slotja van, tehát ha ezek benne vannak, akkor a memória nem fér bele, csak a sajátja, az meg kicsike (16M?). Infra viszont nincs rajta, tehát csak ezekkel vagy az USBs cradle-jén keresztül tud PCvel beszélni.

A másik hátránya, hogy mp3 hallgatással egyfolytában max 4-5 órát bír...

Kár, hogy vindózos, jó kis eszköz.

[quote:83c50113ba="testerlnx"]Hmmm, és milyen plusz költségek jönnek hozzá az amazon-on lévő árhoz (szállítási, vám...)? Vagyis kb mennyi lesz szerintetek a vége ennek a zaurus-nak (http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000088EDE/qid=1093585046/sr=8-8/ref=pd_ka_8/102-5689883-7836957?v=glance&s=electronics&n=507846) ? Valamint kb mennyi idő alatt szállítják ki? És fizetni a megrendeléskor kell vagy miután már kiszállították?

ui..: bocs a sok naív kérdésért :)

Sharp Zaurus SL-5600 PDA
Other products by Sharp

Availability: Usually ships within 1-2 business days

2 used & new from $329.00

Based on customer purchases, this is the #62 Early Adopter Product in Handhelds & PDAs.[/url]

Én mikor az amazontól vásároltam hitelkártyával fizettem on-line, és utána küldték. Számlájuk a zárt csomagban volt. Vámot nem kellett fizetnem, de lehet csak azért nem foglalkoztak vele mert elég kicsi csomag volt, és előre ki volt fizetve. Igy olyan mintha csak ajándék lett volna.
Kb. 2 hét mulva kaptam meg, de csak azért mert egy ritka dvd-t is rendeltem ami nem volt épp raktáron.

Sony Clié
Palm OS-el megy, nagyfelbontású képernyő, webkamera, billentyűzet van hozzá. Persze vannak kisebb tudású Cliék is, nekem ez bevált. Persze cégesen vettem meg.

[quote:4e013cbf9a="testerlnx"]Hmmm, és milyen plusz költségek jönnek hozzá az amazon-on lévő árhoz (szállítási, vám...)? Vagyis kb mennyi lesz szerintetek a vége ennek a zaurus-nak (http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000088EDE/qid=1093585046/sr=8-8/ref=pd_ka_8/102-5689883-7836957?v=glance&s=electronics&n=507846) ? Valamint kb mennyi idő alatt szállítják ki? És fizetni a megrendeléskor kell vagy miután már kiszállították?

ui..: bocs a sok naív kérdésért :)

Sharp Zaurus SL-5600 PDA
Other products by Sharp

Availability: Usually ships within 1-2 business days

2 used & new from $329.00

Based on customer purchases, this is the #62 Early Adopter Product in Handhelds & PDAs.[/url]

Én is szoktam vásárolni az amazon.com-tól. A szállítási költség a választott szállítási időtől is függ. Fizetni pl dombornyomásu EC/MC kártyával tudsz, az árát nem megrendeléskor, hanem akkor emelik le a kártyáról, amikor az árut postázzák. (mert pl. olyan könyvet is árulnak, ami nekik sincs készleten ...)
Szerintem az Amazon CSAK könyvet és CD-t/DVD-t szállít Magyarországra. :(
Annak pedig ebben a mennyiségben nincs vámja.

Geographical Shipping Restrictions:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/browse/-/468634/ref=br_bx_c_2_2/103-1842628-9767004

-jpi-