Betelt az ftp.fsn.hu. Melyik Linux disztribúciót töröljük?

 ( trey | 2004. július 17., szombat - 14:12 )

Betelt az ftp.fsn.hu. Melyik Linux disztribúciót töröljük?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

OFF

Hehe. Mo.-on két dologból kifolyólag kerülhetsz bajba:
1. nem vagy demokratikus
2. demokratikus vagy

(Egyébként sokszor nem azzal van a baj _amit_ csinál az ember, hanem azzal, _ahogyan_ csinálja. Egyébként meg mindenkivel úgysem lehet jóban lenni. )

ON

Vesszenek a régi stuffok. Üdv. dacas

Üdv!

Debian-t törölni? :D
Volt egy szavazás itt a HUPon, a kedvenc linux disztrókról....
A szerint többen használnak Debiant a magyar szavazók, mint az összes többi disztrót együttvéve...

AntiDebianisták, legyetek már egy kicsit realisták :)

Aki nincs képben, olvasson utána, anélkül nem leszel okosabb :twisted:

Van még kérdés? :)

Üdvözlettel: rho

tudjátok, ezt a magatartásformát útálom legjobban...
valaki csinál valamit, ingyen, hogy másoknak legyen jó, erre 1-2 droid meg beszólogat neki értelmetlen butaságokat, meg személyeskedik...
ha én lennék az admin, én is valószínű szavazást csinálnék, mert igaz ott van a statisztika, de egy disztib teljes törlését meg kell gondolni, és jobb minél több véleményt begyűjteni...
én nem tudom megérteni az ilyen barmokat... ha pénzt kérne érte, akkor jogos a panasz, de ha valaki ingyen csinálja, akkor annak max javasolni lehet dolgokat, és nem panaszkodni neki...

az ilyen debil droidok veszik el az ember kedvét a nyílt forrású programok készítésétől... (ez lehet valami új microsoft startatégia? :D)

Egy jól működő rendszerhez nem kell naponta letölteni az iso-kat. Elég a frissítés, meg esetleg az rsync :-) akik használják tudják. Ezért kell megbeszélni, hogy mi maradjon, mi ne. De a veszekedésnek semmi értelme. Sokat köszönhetek az fsn szervernek ,mert nem kell soxor agyonterhelt külföldi oldalra mennem gentoo-val.
Köszönöm!
Amennyiben esetleg megszűnik a gentoo itteni tükre, akkor az eddigi segítséget köszönöm!

[quote:4903180506="DIldus"]Egy jól működő rendszerhez nem kell naponta letölteni az iso-kat. Elég a frissítés, meg esetleg az rsync :-) akik használják tudják. Ezért kell megbeszélni, hogy mi maradjon, mi ne. De a veszekedésnek semmi értelme. Sokat köszönhetek az fsn szervernek ,mert nem kell soxor agyonterhelt külföldi oldalra mennem gentoo-val.
Köszönöm!
Amennyiben esetleg megszűnik a gentoo itteni tükre, akkor az eddigi segítséget köszönöm![/quote:4903180506]

Nem szunik meg a Gentoo tukor, sot... Pont a Gentoo tukrozes kibovitese miatt indult el a hely ``csinalas''.

Szerinetem a SuSE-t nyugodt szivvel letorolhetitek.

- Ez foglalja a legtobb helyet
- A SuSE sajat frissitoprogramja az ftp.suselinux.hu-t hasznalja automatikusan.

Egyebkent SuSE-t hasznalok, mielott barki elkezd kopkodni.

fel vagyok háborodva!! hogy meri bra meg trey terrorozálni a népet holmi szavazással törlésekről?! nem értitek, hogy nekünk mindent fentről mondanak meg...majd jól szólok az illetékeseknek ezügyben! :D

jahh;azt az utasítást kaptam fentről, hogy az old dolgok mennyenek a kukába :lol:

OFF
[quote:4ccd4694fc="norcrys"]Dirac-delta: egységimpulzus, olyan függvény, amely minden időpillanatban 0 értékű csak egyetlen időpillanatban nem, amikor is végtelen nagy értéket vesz fel.[/quote:4ccd4694fc]
Hát igen, csak az a baj, hogy ilyen nem csak fizikailag, hanem matematikailag sincsen, mert a végtelen az nem egy szám, másrészt pedig, az integrálszámításnál ha egy függvényt egy pontban megváltoztatok, akkor az integrálja nem változik meg, így a deltának ugyanannyi lenne az integrálja, mint a nullafüggvénynek.
A fentiekből már világos, hogy a Dirac-delta nem egy függvény, hanem valami más: egy általánosított függvény. Ezeknek nem mindig van adott pontban felvett értékük. Az egyre keskenyebb, egyre magasabb, 1 területű négyszögimpulzusok általánosított függvény-értelemben egyre jobban megközelítik a Dirac-deltát.
Ilyen jel persze fizikailag nincsen, de amikor ki akarod számolni, hogy valami egy tetszőleges bemeneti jelre hogyan reagál, akkor a közbenső számolási lépésekhez a Dirac-delta egy hasznos matematikai segédeszköz. És persze van deriváltja.
ON

Latom, nem csillapodnak a kedelyek. Az, hogy valaki ingyen csinal valamit, meg nem vagyok koteles isteniteni, hozzateszem, nem kell megszuntetni semmit, kezd ez is olyan lenni, mint a magyar demoscene, olyasmit csinal itt sok-sok ember, ami csak nekik tetszik, a tobbi meg kiterdekel. Emiatt (is) bukott az egesz hun scene, meg is szunt.
trey, mar Te is ezzel jossz, hogy a kohinoor es a lloydd ugyanaz? A BSD power c. hozzaszolasok vegen van smiley is, de az mar nem szamit, csak kiragadni mindent a szovegkornyezetbol. _Kerdezzetek_ meg tomcat-et, hogy ki a lloydd es ki a kohinoor. Gondolom senkit nem erdekel, de special O tudja.
Ezek a droidozasok meg mindenfele szadista kivegzesi es nevelesi modszerek bemutatasa infantilis, mondjatok eszerveket, miert nincs igazam. Par embernek sikerult.
Az, hogy sok itt a problema, meg debian manias, mas nem is letezik csak elodazza azt, hogy a legsuxabb portalla valjon. Trey csinal BSD-s howto-kat, es burkoltan, de ugyanugy lefikazzak, ez meg jo lett volna, ezt kihagytad, stb. Csinaljanak a tobbiek is howtokat. Peldaul. Berakni M$ hireket szerintem nem tul jo otlet, ugyis mindenki csak pocskondiazza (jogosan, en sem vagyok M$ rajongo). De. Aki M$-bol el, akar attetelesen, az szedje mar ossze a gondolatait. Attol meg, mert UNIX portal, az interoperability dolgokrol lehetne sok-sok howto. BSD vagy Linux es Windows Server 2003 active directory replikacio, stb. Csomo helyen az van, hogy win sok helyen, linux meg egyeb szevernek, tuzfalnak; sokaknak lehet szuksege ilyen doksira, hiszem lehet, hogy iszony nagy unix guru, de ebben az esetben csak beginner. Inkabb M$ sux, utalom, mindenre es mindenkire raerolteti az ingyenes rendszert, aztan kiderul, hogy bukas van...

kohinoor

Bukás van..... Nálad mindenesetre.

[quote:51ac1ad694="kohinoor"]Latom, nem csillapodnak a kedelyek. Az, hogy valaki ingyen csinal valamit, meg nem vagyok koteles isteniteni, hozzateszem, nem kell megszuntetni semmit, kezd ez is olyan lenni, mint a magyar demoscene, olyasmit csinal itt sok-sok ember, ami csak nekik tetszik, a tobbi meg kiterdekel. Emiatt (is) bukott az egesz hun scene, meg is szunt.
trey, mar Te is ezzel jossz, hogy a kohinoor es a lloydd ugyanaz? A BSD power c. hozzaszolasok vegen van smiley is, de az mar nem szamit, csak kiragadni mindent a szovegkornyezetbol. _Kerdezzetek_ meg tomcat-et, hogy ki a lloydd es ki a kohinoor. Gondolom senkit nem erdekel, de special O tudja.
Ezek a droidozasok meg mindenfele szadista kivegzesi es nevelesi modszerek bemutatasa infantilis, mondjatok eszerveket, miert nincs igazam. Par embernek sikerult.
Az, hogy sok itt a problema, meg debian manias, mas nem is letezik csak elodazza azt, hogy a legsuxabb portalla valjon. Trey csinal BSD-s howto-kat, es burkoltan, de ugyanugy lefikazzak, ez meg jo lett volna, ezt kihagytad, stb. Csinaljanak a tobbiek is howtokat. Peldaul. Berakni M$ hireket szerintem nem tul jo otlet, ugyis mindenki csak pocskondiazza (jogosan, en sem vagyok M$ rajongo). De. Aki M$-bol el, akar attetelesen, az szedje mar ossze a gondolatait. Attol meg, mert UNIX portal, az interoperability dolgokrol lehetne sok-sok howto. BSD vagy Linux es Windows Server 2003 active directory replikacio, stb. Csomo helyen az van, hogy win sok helyen, linux meg egyeb szevernek, tuzfalnak; sokaknak lehet szuksege ilyen doksira, hiszem lehet, hogy iszony nagy unix guru, de ebben az esetben csak beginner. Inkabb M$ sux, utalom, mindenre es mindenkire raerolteti az ingyenes rendszert, aztan kiderul, hogy bukas van...[/quote:51ac1ad694]

Szemellenzős barom módjára szólsz hozzá. :) Más gond szerintem nincs. A NYITÓ HOZZÁSSZOLÁSBÓL KIDERÜL MINDEN! Egyébként pont azért van szavazás, több is itt, hogy ne az legyen, hogy 1-2 "örült" majd jól megmutatja mi a jó nekünk, mert az a Bill Gates effektus.

[quote:c917c84ca0="trey"]Nem szunik meg a Gentoo tukor, sot... Pont a Gentoo tukrozes kibovitese miatt indult el a hely ``csinalas''.[/quote:c917c84ca0]

argh.

[quote:1071b7ad89="snq-"][quote:1071b7ad89="trey"]Nem szunik meg a Gentoo tukor, sot... Pont a Gentoo tukrozes kibovitese miatt indult el a hely ``csinalas''.[/quote:1071b7ad89]

argh.[/quote:1071b7ad89]

Ez plusz vagy minusz? :-)

[quote:badf64f266="trey"]Ez plusz vagy minusz? :-)[/quote:badf64f266]

mind1, ne szamoljatok duplan, az az 1db gentoo szavazat ugyis az enyem :twisted:

Éljen a Gentoo, vesszen a Suse!

sztem is a régi cuccokat kéne törölni, és akkor minden maradhatna, és lenne is hely. ha már választani, akkor suse :wink:

[quote:a44a11b043="Anonymous"]A RTFM rovidites a 'read the _friendly_ manual' roviditese. Ezert miert vagy ideges? Vagy akkor nezd ugy, hogy nem friendly, hanem fine az F betu.[/quote:a44a11b043]
sokminden lehet, de f*cking az nem
bővebben [url=http://www.acronymfinder.com/af-query.asp?String=exact&Acronym=rtfm&Find=Find]itt[/url] :wink:
p.s.: nem kéne lassan áthelyezni ezt a topicot a flame kategóriába? :?

A Slackware mindenképpen maradjon! :wink:

Alolam az este toroltek a toltesemet.
Most olvasom csak a topikot.
Gondoltam felrakok a sok koze itthonra egy Slackware-t.
Kivalasztottam a 10-est (volt 9x-es is).
Fura volt, hogy a masodik lemez nincs fent, de gondoltam lekapom az elsot.
Gondoltam.
Feluton megakadt, ma reggel amikor raneztem mar a masodik lemez volt fent, az elso sehol.

A szereny velemenyem az, hogy ilyen torleseknel lehetne talan a regebbi verzioikat torolni.

(mindenesetre majd veszek egy teglat, hogy legyen valami fejlodes)

Udv.

sziasztok
vmiklosnak igaza van :) lassan mar nem szavazas lesz hanem bra es trey es egyeb emberkek szidasa.
a kerdesre kene aze valaszolni
Kohinor neked meg csak annyit hogy ha elobb gondolkodnal... mielott irsz vmit
ja nyugtato hat tudod van egy jo ideggyogyasz ismeros megadjam a szamat? :)
Trey grat az oldaladhoz csak igy tovabb
udv
LmL

Ha már a Debian nincs a listában :lol: :lol: :lol:, a Yellowdogot választottam (használja egyáltalán valaki?), de felőlem is mehet a SuSE. Azt úgyis megkapom CD-n. :D

Üdv. Mindenkinek !

Véleményem szerint -és ha ez lehetséges - akkor első körben csak a régi ISO-kat, csomagokat kellene eltávolítani minden disztribúcióból.
Azt, hogy mi számit réginek, azt célszerű lenne a hozzáférések száma alapján megállapítani, amennyiben ez naplózva van.

Egy ilyen jellegű tisztogatás minden disztribúcót érintene és nem végezné ki azokat a kisebb disztribúciókat, amelyeket kevesebben használnak.

Mivel az FSN.HU elsődleges magyar Debian tükör szerver, ezért a Debian teljes törlése nem lenne jó ötlet, különös tekintettel a a disztró népszerűségére. Ugyanakkor a Potato felhasználók között szét lehet nézni, hogy vannak-e még.

Esetleg megoldható, hogy átgondolni, hogy az FSN.hu mely disztrókhoz nyújt teljes tükör támogatást, a többi esetén csak a legfrisebb ISO-kra terjedne ki a szolgáltatás.

Ez csak egy ötlet volt, remélem nem okoztam senkinek kellemetlen pillanatokat.

Üdv.

Duggy

Trey!

Törölj mindent és indíts szavzást, hogy mi legyen fenn! Aztán kezdődhet előlről az egész!
Közben mellékesen sok mindent tudahtunk meg (idegállapot, Dirac-delta, IQ-viszonyok, anyázási módszerek, stb.)

ja igen amugy torlesre visszaterve sztem a regieket kene kitorolni amiket mar kevesen toltenek le :)

[quote:6a89c7aca6="rpsoft"]OFF[...][/quote:6a89c7aca6]

mivan arpi, hirtelen tul sok szabadidod lett? :P

Suse nalam nem lenne kerdes :) Igen, tobben is irtak pl potato es a tobbi regi cumot kellene torolni,szerintem is.

Ezt a topikot kéne törölni.
Nem hagynátok már abba?

Nézzétek már meg, hogy mikor lett indítva, és abból ki lehet spekulálni, mennyire időszerű. :mrgreen:

Szerintem se kérdés, egyszerűen meg kell nézni a logokat és az alapján, amelyik kevesebb töltést generál, törölni.
Egy lista amitől meg lehetne szabadulni:
/CDROM-Images/
Directory: astaro 07/23/04 09:07:00
Directory: aurox 05/14/04 06:33:00
Directory: beowulf 08/10/03 00:00:00
Directory: caldera 11/01/03 00:00:00
Directory: collegelinux 12/23/03 00:00:00
Directory: crashrecoverykit 07/16/04 06:33:00
Directory: darwin 08/10/03 00:00:00
Directory: e-smith 08/08/03 00:00:00
Directory: elx 08/08/03 00:00:00
Directory: hurd 09/18/04 14:43:00
Directory: immunix 08/08/03 00:00:00
Directory: ipcop 03/12/04 00:00:00
Directory: lycoris 08/08/03 00:00:00
Directory: novell 08/10/03 00:00:00
Directory: openslackware 03/01/04 00:00:00
Directory: openwall 08/08/03 00:00:00
Directory: plac 10/10/01 00:00:00
Directory: qnx 08/10/03 00:00:00
Directory: redhat 08/08/03 00:00:00
Directory: skunkware 08/08/03 00:00:00
Directory: sulix 10/31/03 00:00:00
Directory: suse 10/05/04 11:47:00
Directory: trustix 03/06/04 00:00:00
Directory: turbolinux 08/10/03 00:00:00
Directory: vectorlinux 05/20/04 12:52:00
Directory: xfld 08/31/04 18:06:00
Directory: yellowdog 08/10/03 00:00:00
/pub/linux/distributions/
Directory: adamantix 07/05/04 11:53:00
Directory: asplinux 04/25/04 20:55:00
Directory: astaro 06/01/04 15:50:00
Directory: aurox 05/13/04 10:30:00
Directory: beehive 08/10/03 00:00:00
Directory: caldera 11/01/03 00:00:00
Directory: collegelinux
Directory: e-smith 08/05/04 19:16:00
Directory: elx 09/16/03 00:00:00
Directory: gibraltar 10/14/02 00:00:00
Directory: immunix 08/10/03 00:00:00
Directory: knoppix 08/25/04 02:31:00
Directory: lfs 11/01/03 00:00:00
Directory: lycoris 10/10/04 09:07:00
Directory: mandrake 10/10/04 09:30:00
Directory: mklinux 08/10/03 00:00:00
Directory: owl 04/15/04 19:22:00
Directory: redhat 10/04/04 02:40:00
Directory: smoothwall 01/09/04 00:00:00
Directory: sorcerer 10/05/04 21:35:00
Directory: suse 10/10/04 06:59:00
Directory: trustix 10/08/04 13:22:00
Directory: uhulinux 09/29/03 15:17:00
Directory: vine 08/10/03 00:00:00
Directory: yellowdoglinux 12/03/03 00:00:00
Directory: yoper 10/10/04 07:59:00

Betelt az ftp://ftp.fsn.hu. Melyik Linux disztribúciót töröljük?

[b:f36cc6dd19]Kérek mindenkit, hogy jól gondolja meg, hogy mit választ, mert mindannyiunk érdeke, hogy tényleg csak a legfeleslegesebb disztró legyen eltávolítva![/b:f36cc6dd19]

Mivel az összes disztrót nem tudom a szavazógépbe betenni, fel vannak alább sorolva. Ha olyanra szavaznál amire nem tudsz, akkor a hozzászólásokban légy szíves indokold meg, hogy miért arra szavaztá!. A végén összesítjük a hozzászólásokat is. A hozzászólásból világosan derüljön ki, hogy melyiket szeretnéd eltávolíttatni!

[u:f36cc6dd19]A teljes Linux lista és a helyfoglalás:[/u:f36cc6dd19]

[code:1:f36cc6dd19]
656M adamantix
10G archlinux
2.1G astaro
4.0G aurox
7.2G beehive
3.1G caldera
2.0G collegelinux
105G debian
1.0G debian-non-US
5.8G debian-security
2.9G e-smith
4.0G elx
16G fedora
37G gentoo
1.7G gibraltar
1.1G immunix
2.9G knoppix
883M lfs
1.7G lycoris
157G mandrake
3.8G mklinux
1.9G owl
112G redhat
15G slackware
475M smoothwall
16G sorcerer
170G suse
3.6G trustix
18G yellowdoglinux
4.8G yoper[/code:1:f36cc6dd19]

Én szerintem meg pont a kevésbé populáris anyagokat kellene meghagyni, s az olyat mint SuSe törölni. Ez nem olyan hely, ahol érdemes a legfrisebbet meghagyni, ha esetleg azt kismillió másik helyről is le tudom tölteni, ide pont az, hogy a ritkaságokat is tartsuk meg. Én a legfeleslegesebbeket törölném, amit 100.000 másik ehlyről is le tudnék szedni...

[quote:a0cf5683a1="doszy"]Ha már a Debian nincs a listában :lol: :lol: :lol:, a Yellowdogot választottam (használja egyáltalán valaki?), de felőlem is mehet a SuSE. Azt úgyis megkapom CD-n. :D[/quote:a0cf5683a1]
Kedves doszy!
Ez a probléma egyáltalán létezik még?
Az előtted levő utolsó hozzászólás 10 (azaz tíz) hónappal ezelőtti...

Én az OLD dolgokat ritkitanám meg.
A debian is és a Mandrake is 100 felett van. Tudom most népszerűtlen leszek, de akik pl debianoznak, azok most a legfrissebbet is felgyurják még 486-osra is (gatway, stb) tehát talán onnét érdemes törölni.

+ kérdés: a letöltések (eddigiek) számlálása?

BZs

Erdemes lenne, ha a konyvtarankenti letoltesek is idekerulnenek, mint info. 2 adat: hit szam, adott konyvtarbol letoltott adatmennyiseg.

masreszt, eleg problematikus valasztani, mivel a legtobb ember egy/nehany disztrot hasznal, es a tobbi kozul melyiket valassza?

talan erdemes lenne megforditani a kerdes:
Mi az ami mindenkepp maradjon.
tuti lesz olyan amire egyetlen szavazat sem esik, na azt kell torolni.

harmadreszt: erdemes lenne ideirni, hogy milyen disk-el lehetne felboviteni a gepet, hogy megse kelljen torolni, hatha van valakinek elfekvo...

Elárulná valaki, hogy a Debian GNU/Linux miért nincs a listában?

[quote:45d3dc5949="thuglife"]Elárulná valaki, hogy a Debian GNU/Linux miért nincs a listában?[/quote:45d3dc5949]

Mert az ftp.fsn.hu az elsodleges magyar Debian mirror (ftp.hu.debian.org) es igen-igen sz.rul jonne ki, ha az elsodleges magyar Debian mirroron nem lenne Debian. De egyebkent ott van a Debian is a felsoroltak kozott.

[quote:1b013f85a7="trey"][quote:1b013f85a7="thuglife"]Elárulná valaki, hogy a Debian GNU/Linux miért nincs a listában?[/quote:1b013f85a7]

Mert az ftp.fsn.hu az elsodleges magyar Debian mirror (ftp.hu.debian.org) es igen-igen sz.rul jonne ki, ha az elsodleges magyar Debian mirroron nem lenne Debian. De egyebkent ott van a Debian is a felsoroltak kozott.[/quote:1b013f85a7]
Nem látom a szavazás között. Szerintem mas is megvan jelolve magyar mirrorkent ami a szavazsban van btw. Ha nincs akkor elnézést.

[quote:a0c309d6f3="anr"]
Erdemes lenne, ha a konyvtarankenti letoltesek is idekerulnenek, mint info. 2 adat: hit szam, adott konyvtarbol letoltott adatmennyiseg.
[/quote:a0c309d6f3]

Tamogatom

[quote:a0c309d6f3="anr"]
talan erdemes lenne megforditani a kerdes:
Mi az ami mindenkepp maradjon.
tuti lesz olyan amire egyetlen szavazat sem esik, na azt kell torolni.
[/quote:a0c309d6f3]

Ezt is

[quote:a0c309d6f3="anr"]
harmadreszt: erdemes lenne ideirni, hogy milyen disk-el lehetne felboviteni a gepet, hogy megse kelljen torolni, hatha van valakinek elfekvo...
[/quote:a0c309d6f3]

Nem a disk nyersanyag a problema, hanem a fizikai hely. A legjobb lenne meg egy kulso disk doboz, mint peldaul a mostani promise, amiben belul IDE interface van, kivul meg SCSI, es a helykihasznalasa sokkal gazdasagosabb.

[quote:5c51fdf79f="thuglife"][quote:5c51fdf79f="trey"][quote:5c51fdf79f="thuglife"]Elárulná valaki, hogy a Debian GNU/Linux miért nincs a listában?[/quote:5c51fdf79f]

Mert az ftp.fsn.hu az elsodleges magyar Debian mirror (ftp.hu.debian.org) es igen-igen sz.rul jonne ki, ha az elsodleges magyar Debian mirroron nem lenne Debian. De egyebkent ott van a Debian is a felsoroltak kozott.[/quote:5c51fdf79f]
Nem látom a szavazás között. Szerintem mas is megvan jelolve magyar mirrorkent ami a szavazsban van btw. Ha nincs akkor elnézést.[/quote:5c51fdf79f]

Kar ezen porogni. Nem en allitottam ossze a szavazast, hanem bra, az ftp.fsn.hu karbantartoja. Ha te a Debianra szavazol, akkor ird le, a vegen osszeszamoljuk.

(Szerinted melyiket hasznaljak tobben? A Yellow Dogot vagy a Debian-t?)

[quote:ce9624bfe9="testerlnx"]Szegény SuSE-t mindenki bántja :(
Pedig Én szeretem...
Szerintem is a régi cuccokkal kéne kezdeni...[/quote:ce9624bfe9]

Roppant egyszerű nekkik van pénzbevételűk rendessen tartsa öket el a Suse.

[quote:693ede661a="trey"][quote:693ede661a="thuglife"][quote:693ede661a="trey"][quote:693ede661a="thuglife"]Elárulná valaki, hogy a Debian GNU/Linux miért nincs a listában?[/quote:693ede661a]

Mert az ftp.fsn.hu az elsodleges magyar Debian mirror (ftp.hu.debian.org) es igen-igen sz.rul jonne ki, ha az elsodleges magyar Debian mirroron nem lenne Debian. De egyebkent ott van a Debian is a felsoroltak kozott.[/quote:693ede661a]
Nem látom a szavazás között. Szerintem mas is megvan jelolve magyar mirrorkent ami a szavazsban van btw. Ha nincs akkor elnézést.[/quote:693ede661a]

Kar ezen porogni. Nem en allitottam ossze a szavazast, hanem bra, az ftp.fsn.hu karbantartoja. Ha te a Debianra szavazol, akkor ird le, a vegen osszeszamoljuk.

(Szerinted melyiket hasznaljak tobben? A Yellow Dogot vagy a Debian-t?)[/quote:693ede661a]
A YD 18G a debian pedig 105G. Sot azt is gaznak tartom, hogy ftp.fsn.hu megvan jelolve magyar openbsd mirrornak, holott egy csomo file hianyzik. Ez igy nem kóser.

[quote:6c35ac1e2d="thuglife"]A YD 18G a debian pedig 105G.[/quote:6c35ac1e2d]

Igen ez igaz. Csak van kb. 10 Yellow Dog szintu ``nagyon fontos'' Linux disztro, amitol meg lehetne szabadulni. Ha azt a 10-et letoroljuk, ugyanott vagyunk. A debian-t magyarorszagon a legnepszerubb disztronak valasztottak itt a HUP-on tobbszor is. Sok ceg, iskola hasznalja. En nem torolnem le.

[quote:6c35ac1e2d]
Sot azt is gaznak tartom, hogy ftp.fsn.hu megvan jelolve magyar openbsd mirrornak, holott egy csomo file hianyzik. Ez igy nem kóser.[/quote:6c35ac1e2d]

Ez igy van. Annak idejen (OpenBSD 3.5 megjelenesekor) szoltam is az illetekesnek, hogy kene ezen vatoztatni. Gondolom a mostani lomtalanitas celja, hogy ez is valtozzon.

[quote:e8efeeecec="thuglife"]
A YD 18G a debian pedig 105G. Sot azt is gaznak tartom, hogy ftp.fsn.hu megvan jelolve magyar openbsd mirrornak, holott egy csomo file hianyzik. Ez igy nem kóser.[/quote:e8efeeecec]
Ez az, le kell toroni az OpenBSD-t.

[quote:defea2dd0d="trey"][quote:defea2dd0d="thuglife"]A YD 18G a debian pedig 105G.[/quote:defea2dd0d]

Igen ez igaz. Csak van kb. 10 Yellow Dog szintu ``nagyon fontos'' Linux disztro, amitol meg lehetne szabadulni. Ha azt a 10-et letoroljuk, ugyanott vagyunk. A debian-t magyarorszagon a legnepszerubb disztronak valasztottak itt a HUP-on tobbszor is. Sok ceg, iskola hasznalja. En nem torolnem le.

[quote:defea2dd0d]
Sot azt is gaznak tartom, hogy ftp.fsn.hu megvan jelolve magyar openbsd mirrornak, holott egy csomo file hianyzik. Ez igy nem kóser.[/quote:defea2dd0d]

Ez igy van. Annak idejen (OpenBSD 3.5 megejelensekor) szoltam is az illetekesnek, hogy kene ezen vatoztatni. Gondolom a mostani lomtalanitas utan ez is valtozni fog.[/quote:defea2dd0d]
Jo rendben csak azert mondom mert a full 3.4 es release hianyzik, holott az meg novemberig supported.

Mit jelent pontosan az, hogy pl. a Mandrake 157GB helyet foglal? Gondolom, hogy ebbe meglehetosen regi isok es csomagok is benne vannak, es valoszinuleg a tobbi disztribucio eseteben sincs ez nagyon maskepp. Ha ez a feltetelezes nayjabol megallja a helyet, akkor en nem disztribuciot torolnek, hanem a regebbi pl. 2003 elotti anyagokbol takaritanek.

Eddig nem pörög a szavazás :-D de mi, RHellenesek vagyunk eddig túlnyomó többségben :-D
Ha nem érdekli a népeket, hogy mit töröltök, akkor akármit leszedhettek :-D
Szerintem viszont aki RedHatet szeretne feltenni, az talán pont a támogatásért fogja azt választani, akkor meg úgysem innen tölti le...

az osszeset
:)

[quote:fc8f33f549="trey"]Betelt az ftp://ftp.fsn.hu. Melyik Linux disztribúciót töröljük?

[b:fc8f33f549]Kérek mindenkit, hogy jól gondolja meg, hogy mit választ, mert mindannyiunk érdeke, hogy tényleg csak a legfeleslegesebb disztró legyen eltávolítva![/b:fc8f33f549]

Mivel az összes disztrót nem tudom a szavazógépbe betenni, fel vannak alább sorolva. Ha olyanra szavaznál amire nem tudsz, akkor a hozzászólásokban légy szíves indokold meg, hogy miért arra szavaztá!. A végén összesítjük a hozzászólásokat is. A hozzászólásból világosan derüljön ki, hogy melyiket szeretnéd eltávolíttatni!

[u:fc8f33f549]A teljes Linux lista és a helyfoglalás:[/u:fc8f33f549]

[code:1:fc8f33f549]
656M adamantix
10G archlinux
2.1G astaro
4.0G aurox
7.2G beehive
3.1G caldera
2.0G collegelinux
105G debian
1.0G debian-non-US
5.8G debian-security
2.9G e-smith
4.0G elx
16G fedora
37G gentoo
1.7G gibraltar
1.1G immunix
2.9G knoppix
883M lfs
1.7G lycoris
157G mandrake
3.8G mklinux
1.9G owl
112G redhat
15G slackware
475M smoothwall
16G sorcerer
170G suse
3.6G trustix
18G yellowdoglinux
4.8G yoper[/code:1:fc8f33f549][/quote:fc8f33f549]

Az obsolete cuccokat lehet kidobni kifelé szerintem (1897-es .iso-k, stb.).
Red Hat: beleértendő a Fedora? A non-Fedora Red Hat az felejtős.

Miért nem Gentoo mirror az fsn?

Dw.

ezekutan mar kivancsi vagyok mi lesz torolve :)
de a mandrkae regebbieket lehetne szerintem is torolni

Suse

1 a legtőbb tárterűlet felszabadítása
2 van saját szerverűk amiről lehet frissiteni.
3 a legtöbbet szidják egyel több ok fel sem tűnik.

Törlődött már valami? Aktuális még egyáltalán a kérdés?
A letörölt disztrók könyvtárában azért meghagynék egy readme.txt-t hogy ezért és ezért letöröltük, elnézést a kellemtlenségért. Itt és itt elérheted amit keresel. :idea:

Kicsit nezelodtem az ftpszerveren.
Szeritnem az ftp.fsn.hu elsosorban nem archivalasi celt szolgal, tehat a regi dolgok (pl: openbsd 2.6...3.3, yellowdog-2.3, smoothwall 0.9, slackware-[89], archlinux-0.[1-6], redhat 2.0-9, suse 8*) kerdes nelkul torolhetok.
Nem tudom mekkora a CPAN mirror, de nem hiszem, hogy valaki innen toltene le.
Masreszt a kereskedelmi disztrok(SUSE,Red Hat) ugyis dobozt arulnak, sajat viszontelado halozattal, nincs szukseguk nonprofit mirrorra.

Megneztem melyik distribucio listazza az fsn-t mirrornak, es melyik elsodleges mirrornak.

656M adamantix - outdated [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914], kfki.hu is mirror
10G archlinux - egyetlen [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
2.1G astaro - kommersz, csak reg. utan lehet letolteni
4.0G aurox - az oldal lengyel, nincs listazva az fsn
7.2G beehive - nem leltem ra
3.1G caldera
2.0G collegelinux - egyetlen magyar [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
105G debian - elsodleges [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
1.0G debian-non-US - elsodleges [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
5.8G debian-security
2.9G e-smith - egyetlen magyar [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
4.0G elx - nem leltam ra
16G fedora - mirror oldal 404
37G gentoo - nincs listazva, gentoo.math.bme.hu az egyetlen magyar mirror
1.7G gibraltar - 30 napos licensert kell reggelni
1.1G immunix - nincs mirror lista
2.9G knoppix - nincs listazva, xenia.sote.hu van
883M lfs - nincs listazva, egy pecsi gep az egyetlen mirror
1.7G lycoris - nem leltem ra
157G mandrake
3.8G mklinux - [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
1.9G owl - nincs listazva magyar
112G redhat
15G slackware - nincs listazva, ftp.kfki.hu az egyetlen
475M smoothwall - penzes, gpl-es verzio mar nem tamogatott
16G sorcerer - eltunt
170G suse
3.6G trustix - nincs listazva magyar
18G yellowdoglinux - az egyetlen es elsodleges magyar [b:ee41c76914]mirror[/b:ee41c76914]
4.8G yoper - nincs listazva magyar

Azt a 170GB-ot simán lehetne törölni, hiszen a suse pénzes és általában saját szervereik vannak, én kérdés nélkül törölném.
Meg ezen kívül fenn van csomó elavult sz*rsz*r, ezekre csípőből küldeném az rm -rf * -t, nem kérdezgetnék. Ugye a fenn levő disztrók többsége - a populárisakat kivéve - elavult.
Nyilván azért állt elő ez a helyzet mert az admin máshol is melózik, nemnagyon ér rá.
Esetleg segítene egy script ami kigyűjti a 2 évnél régebbi cuccokat, aztán ebből már lehet nyugodtan válogatni törlésre.

Lehetnének sokkal értelmesebb dolgok is fenn, pl: Xfree86, Xorg, Gnome, Kde, hivatalos mirror lehetne.

Én a régi dolgokat szedném le, de azért szavazok, egy suse-ra. van külön szerverük, és van miből eltartani.

Hogy jött ki ennyi a mandrake-ra? Mert én Mandrake-et használok, és a 3 installCD-n kívül kb. még 2-3 giga contrib van fetn. Így még a source-okkal együtt is csak egy 15 G-t tippelnék a 9.2-esre. És amelyik Mandrake-re már nem jönnek frissítések (9.0 és régebbiek), azt már úgysem érdemes használni. Elég lenne a 9.2-est és a 10-est fenntartani, esetleg az MNF-et (1 iso), és máris lefeleződne a Mandrake.
És gondolom hasonló a helyzet a SuSéval, Redhattal, Debiannal is.

Üdv,
L. Á.

[quote:3ecdc4c335="tms"]Törlődött már valami? Aktuális még egyáltalán a kérdés?
A letörölt disztrók könyvtárában azért meghagynék egy readme.txt-t hogy ezért és ezért letöröltük, elnézést a kellemtlenségért. Itt és itt elérheted amit keresel. :idea:[/quote:3ecdc4c335]
Végülis azt a megoldás választottam, amit régebben is: szelektíven töröltem az egyes disztribúciókból a régebbi fájlokat.
Így most van kb. 150-200 GB hely, ami még pár hónapig talán elég lesz.

[quote:7465ddba34="rpsoft"]
És gondolom hasonló a helyzet a SuSéval, Redhattal, Debiannal is.

[/quote:7465ddba34]
A debianban egyedul az unofficial kozott van ket potato iso, azonkivul minden a legfrissebb, mig a suse-ban van meg 8.0-as iso is. Minek?

[quote:1326284be3="bra"]
Végülis azt a megoldás választottam, amit régebben is: szelektíven töröltem az egyes disztribúciókból a régebbi fájlokat.
Így most van kb. 150-200 GB hely, ami még pár hónapig talán elég lesz.[/quote:1326284be3]

Ennek örülök, szerintem az LME továbbra is az FSN mellé állna diszkbővítési kérdésekben, mondjuk kérdés, hogy ha valaki úgy tudna majd diszket adni, hogy cserébe reklámot kér (cégek) azt meg lehet-e oldani...

Ja elfelejtettem irni, van idom, ha kell segitseg a mirror scriptek atirasahoz (pl: az old cuccok excludolasa)

A RedHat tudomásom szerint fizetős lett. Ha helyette a Fedora van fenn, az részemről OK, de az FSN-ben az F az Free. Akkor mit keresnek itt a fizetős dolgok (beleértve az összes többi fizetőst is)? Jó, tudom, hogy a free az szabadot jelent, és nem feltétlenül ingyenest... Szerintem a fizetősök menjenek olyan helyre, ahol fizetnek érte (vagy az FSN is kérjen a disztribútoroktól pénzt a mirrorért, s vegyen belőle vinyót vagy akármit). Amíg van igény ingyenes (és így értve free, azaz szabad) dolgokra, addig viszont azoknak elsőbbséget kéne élvezniük - legalábbis itt.

Még egyszer: szerintem. (Ja és persze az ingyenes/szabad cuccok közül a régieket - melyeket már senki sem használ - semmi értelme megtartani.)

Újabb szavazat a Red Hat és SuSE eltávolítására. A fizetős disztribek gondoskodjanak saját mirrorról, az fsn.hu szerintem nem erre való elsősorban.

Továbbá a jigdo-val összerakható Debian (vagy egyéb) image-ek többségét is törölni lehetne. Elég lenne, ha megmaradna az a néhány, amely egy-egy architektúrára való telepítéshez, és a jigdo beüzemeléséhez szükséges.

Mint előttem n+1-en elmondták, a régi dolgokat kellene törölni, nem egy disztribet egy az egyben eltávolítani. A Debian két régi Potato extra CD szerintem maradhat, de az unofficial Sid és Sarge DVD image-ek törölhetőek. Azokkal több hely szabadul fel és egyébként is tessék jigdo-t használni.
A régi SuSE live-eval CD-ket sem hiszem hogy nagyon meg kellene tartani, stb.

[quote:d5e2502fbe="thuglife"]
A YD 18G a debian pedig 105G. Sot azt is gaznak tartom, hogy ftp.fsn.hu megvan jelolve magyar openbsd mirrornak, holott egy csomo file hianyzik. Ez igy nem kóser.[/quote:d5e2502fbe]
Egy időben a Debian/unstable ágából is folyamatosan hiányoztak fájlok. :(

[quote:e6cb2396a9="drastik"]az osszeset
:)[/quote:e6cb2396a9]

késtél egy évet, ne légy már amatőr pls

:lol: A SuSe felhasználóknak nem ez a kedvenc portáljuk. ;)

Én meg már megijedtem, hogy megint betelt az "ftp". Már majdnem szavaztam. 8O

[quote:80e895ec35="Athes"]Én meg már megijedtem, hogy megint betelt az ftp. Már majdnem szavaztam. 8O[/quote:80e895ec35]
hát nem vagy egyedül... miaráknak' kell egy éves topikot előrángatni

[quote:41a034a9af="kovi"][quote:41a034a9af="drastik"]az osszeset
:)[/quote:41a034a9af]

késtél egy évet, ne légy már amatőr pls[/quote:41a034a9af]

szal letoroltek mar mindet?

remek remek

[quote:3e6c89f9e9="drastik"][quote:3e6c89f9e9="kovi"][quote:3e6c89f9e9="drastik"]az osszeset
:)[/quote:3e6c89f9e9]

késtél egy évet, ne légy már amatőr pls[/quote:3e6c89f9e9]

szal letoroltek mar mindet?

remek remek[/quote:3e6c89f9e9]

hát inkább nézd meg a saját szemeddel...
ui: ha fele ennyit offolnál meg osztanád az észt, akkor szerintem jógyerek lennél.

[quote:d4bca4acb1="drastik"]szal letoroltek mar mindet?remek remek[/quote:d4bca4acb1]
Jaj, Drastik! Muszáj mindig lila-fehérben járni fradimeccsre, harsány 'shalom'-mal köszönni a mecsetben, notóriusan az út bal oldalán vezetni, és csak azért is deriválni a Dirac-deltát :) ?

sztem az a kerdes h meik disztro mire jo.

mandrake redhat suse triumviratusbol eleg egy nem?

sztem toroljuk az osszeset!
rakjunk fel windoz imagekat azokbol nincs sok...

ha elég a régieket törölni, akkor azért jólenne, ha minden maradhatna :wink:

komolyra forditva a szot

gentoo
slackware
debian,redhat

ezek maradjanak tobbi szemet felesleges

Szerintem ha az szamitana, melyiket, hanyan hasznaljak, akkor nem minket kerdeznenek meg, hanem megneznek a letolteseket (bar gondoloom, meg is tettek/teszik).
Viszont a Linux filozofiajahoz a legkevesbe kozel -szerintem- a SUSE, RH, stb, ceges disztrok allnak. En oket daralnam (max a legujab verziok kivetelevel). Ok (marmint a cegek) gondoskodjanak letoltesi lehetosegrol, ha mar uzletet akarnak csinalni a dologbol...

Udv

Jujj, ne káromkodj (az utolsó két szóra gondoltam). :lol:

A régi cuccok egy részét tényleg lehet törölni. Ha véletlen lesz hely, akkor a Loki dolgait igazán mirrorozhatnátok, olyan nehéz azokat mostanában megtaláln és az nem is sok. ;(

Hali mindenkinek!
Olvasgattam itt a hozzászólásokat. Nem trey-t és a többieket kell szapulni. Megnéztem az ftp.fsn.hu-t és összeállítottam egy listát, hogy miket lehetne törölni:
-Yellowdog
-a SuSE könyvtárból a live eval 8.0, 8.1-et, ugyanígy a teljes8.0, 8.1-et is, ugyaninnen a Unitedlinux mappát is.
-Sorcerer
-Redhat 3.0.3
-Mandrake
-Immunix
-Beehiv
-Aurox

Ui.: Kösz trey hogy válaszoltál, már lemondtam róla teljesen, hogy visszaírsz. :D

drastik zsenialis arc, en birom a beszolasait :)
Akinek meg nincs humorerzeke, magara vessen.

Szerintem is a kommerszeket (pl. rh, suse, al3x utanajarasa alapjan a reggelos es trial cuccok) es a regieket (potatot is beleertve) lehetne torolni. Indoklas: rh helyett a pornepnek mostanaban fedora jar, suse eseteben ott van a suselinux.hu, es amugy is nekik lehet kozvetlen beveteluk, amibol infrastrukturat tamogathatnak.

(OFF) Flame-eloknek, debian utaloknak: debian, gentoo, fedora, *bsd valoszinuleg a hitek tulnyomo tobbsege. Nekem is van kevesbe/jobban szeretem oprendszerem, megis el tudom viselni, hogy mas felhasznalonak vagy mas celra a masik jobban fekszik. Egy statisztika esetleg meggyozo lenne, vagy az is ugyis meg van hamisitva es ujra kell szamolni *kezzel*, mint az amerikai valasztasokon szokas? :D

[quote:87122a22ea="pepo"]:lol: A SuSe felhasználóknak nem ez a kedvenc portáljuk. ;)[/quote:87122a22ea]
Én szeretem a SuSE-t is, de anno úgy szavaztam, hogy azt töröljék, ugyanis akkor még nem lehett a SuSE ISO-kat letölteni, akkor meg minek, illetve ami már a "mára" vonatkozik a Novell-nél nagyon jó magyar tükre van a SuSE-nak, tehát fölösleges az FSN.hu szerverét terhelni vele.

valoban... mivel uzemeltetunk egy hivatalos magyar tukrot, ezert nincs ertelme ott is tartani, illetve van meg egz tukor az egyik egyetemen.
annyi jo lenne, hogy a konyvtar maradna egy txt vel vagy barmivel, akit utbaigazit, ha megis odateved...

[quote:9e6161b1ef="trey"]Betelt az ftp://ftp.fsn.hu. Melyik Linux disztribúciót töröljük?

[b:9e6161b1ef]Kérek mindenkit, hogy jól gondolja meg, hogy mit választ, mert mindannyiunk érdeke, hogy tényleg csak a legfeleslegesebb disztró legyen eltávolítva![/b:9e6161b1ef][/quote:9e6161b1ef]

Ami valós megoldást jelenthetne, az egy nagy helyfoglalású disztró száműzése.

Én bár szimpatizálok a SuSE Linuxszal, mégis azon gondolkodom, hogy talán az lenne a jó választás. A SuSE meglehetősen jó mirrorokkal rendelkezik. Sajnos pont a hivatalos magyar mirorrjuk frissítése nem mindig aktuális.
Szóval azt hiszem a SuSE beszerezhető máshonnan is.
Tudom minden más is beszerezhető máshonnan, de a SuSE amúgy sem tartalmazza a teljes ISO készletet, tehát akinek SuSE kell, az vagy megveszi vagy CD-íróktól szerzi be. Az is igaz, hogy újabban az "egy-CD-s" SuSE ftp-ről teljessé tehető.

Adok magamnak egy nap gondolkodási időt és szavazok.

[quote:c5128676da="djula"]drastik zsenialis arc, en birom a beszolasait :)
Akinek meg nincs humorerzeke, magara vessen.[/quote:c5128676da]
Ja, csak akkor nem szabad felkapni a vizet, ha netán valaki visszafelé is beszól.
"Aki kurvának áll, ne sírjon hogy dugják."
(Ui. bocs a stílusért, háttérben épp Lőwy Árpádot olvasok :)...)

[quote:215729b26c="Athes"]Hali mindenkinek!
Olvasgattam itt a hozzászólásokat. Nem trey-t és a többieket kell szapulni. Megnéztem az ftp.fsn.hu-t és összeállítottam egy listát, hogy miket lehetne törölni:
-Yellowdog
-a SuSE könyvtárból a live eval 8.0, 8.1-et, ugyanígy a teljes8.0, 8.1-et is, ugyaninnen a Unitedlinux mappát is.
-Sorcerer
-Redhat 3.0.3
-Mandrake
-Immunix
-Beehiv
-Aurox

Ui.: Kösz trey hogy válaszoltál, már lemondtam róla teljesen, hogy visszaírsz. :D[/quote:215729b26c]

egyetértek, kivéve a mandrake...
elsősorban imho az olyan disztibúciókat kellene törölni, amik unsupportedek, aztán a kevesen által használtakat... és az olyanokat, amik nem -teljesen- ingyenesek...
a mandrake a legnépszerűbb disztribúció (forrás: www.distrowatch.com ), azt ne bántsuk :))

[quote:00eb2c1c53="pidro"]Éljen a Gentoo, vesszen a Suse![/quote:00eb2c1c53]

Gratulálok :-/

[quote:11593e9984="gsimon"][quote:11593e9984="drastik"]szal letoroltek mar mindet?remek remek[/quote:11593e9984]
Jaj, Drastik! Muszáj mindig lila-fehérben járni fradimeccsre, harsány 'shalom'-mal köszönni a mecsetben, notóriusan az út bal oldalán vezetni, és csak azért is deriválni a Dirac-deltát :) ?[/quote:11593e9984]

Cipruson vagy Angliában lakik?

OFF
[quote:f1713a8dbb="gsimon"]... és csak azért is deriválni a Dirac-deltát :) ?[/quote:f1713a8dbb]
Miért ne? A Dirac-delta deriváltja teljesen jól definiált dolog:
[code:1:f1713a8dbb]
\int f(x) \delta'(x) dx=-f'(0)
[/code:1:f1713a8dbb]
OFF vége

[quote:bf629ad090="Macskajancsi"][quote:bf629ad090="doszy"]Ha már a Debian nincs a listában :lol: :lol: :lol:, a Yellowdogot választottam (használja egyáltalán valaki?), de felőlem is mehet a SuSE. Azt úgyis megkapom CD-n. :D[/quote:bf629ad090]
Kedves doszy!
Ez a probléma egyáltalán létezik még?
Az előtted levő utolsó hozzászólás 10 (azaz tíz) hónappal ezelőtti...[/quote:bf629ad090]

Bocs. Csak azt tudnám, akkor mi a francnak van kiemelve... :?

[quote:dfcb73f2d4="doszy"][quote:dfcb73f2d4="Macskajancsi"][quote:dfcb73f2d4="doszy"]Ha már a Debian nincs a listában :lol: :lol: :lol:, a Yellowdogot választottam (használja egyáltalán valaki?), de felőlem is mehet a SuSE. Azt úgyis megkapom CD-n. :D[/quote:dfcb73f2d4]
Kedves doszy!
Ez a probléma egyáltalán létezik még?
Az előtted levő utolsó hozzászólás 10 (azaz tíz) hónappal ezelőtti...[/quote:dfcb73f2d4]

Bocs. Csak azt tudnám, akkor mi a francnak van kiemelve... :?[/quote:dfcb73f2d4]
Azért, mert nemrég hozzászólt valaki a topichoz...

[quote:b8225111d0="rpsoft"]OFF
[quote:b8225111d0="gsimon"]... és csak azért is deriválni a Dirac-deltát :) ?[/quote:b8225111d0]
Miért ne? A Dirac-delta deriváltja teljesen jól definiált dolog:
[code:1:b8225111d0]
\int f(x) \delta'(x) dx=-f'(0)
[/code:1:b8225111d0]
OFF vége[/quote:b8225111d0]
:offtopic
Hmm, ha jól emlékszem, Dirac-delta az a t=0-ban belépő négyszögimpulzus, aminek a hosszúsága tart nullához, az integrálja pedig 1, azaz 'végtelen magas'. Lévén belépő négyszögimpulzus, nullában mindenképp ugrása van, azaz deriváltja ott már nemigen lesz neki. Vagy túl sok minden kopott már ki az agyamból azóta :) ?
:noofftopic

A debianra miert nem lehet szavazni? Ez igy elegge gaz, en arra akartam szavazni. Mindegy. Ugy igazsagos, hogy az osszes megmerettetik, meg akkor is, ha valoszinuleg semmi ertelme az egesz szavazasnak, kotve hiszem, hogy par user donthet az egeszrol.

[quote:de830cef2f="phantom"]a mandrake a legnépszerűbb disztribúció (forrás: www.distrowatch.com ), azt ne bántsuk :))[/quote:de830cef2f]

az en olvasatomban ott a deb a legnepszerubb (deb + knoppix + ...), persze ez semmit sem von le a mandrake ertekebol, es nepszerusegebol

[quote:fb71b1deaa="kohinoor"]A debianra miert nem lehet szavazni? Ez igy elegge gaz, en arra akartam szavazni. Mindegy. Ugy igazsagos, hogy az osszes megmerettetik, meg akkor is, ha valoszinuleg semmi ertelme az egesz szavazasnak, kotve hiszem, hogy par user donthet az egeszrol.[/quote:fb71b1deaa]

Ezt már kérdezték előtted, elolvastad az előzményeket?
Egyébként meg van maximális lehetőség (asszem 12) a szavazásnál. Abba próbáld felvenni mindet. Lehetetlen. Valamelyik mindig kimarad. Valaki mindig elégedetlen. :)

[quote:215c5162a4="kohinoor"]A debianra miert nem lehet szavazni? Ez igy elegge gaz, en arra akartam szavazni. Mindegy. Ugy igazsagos, hogy az osszes megmerettetik, meg akkor is, ha valoszinuleg semmi ertelme az egesz szavazasnak, kotve hiszem, hogy par user donthet az egeszrol.[/quote:215c5162a4]

El is olvastad mi van leirva vagy csak hoborogsz. Nem fert minden bele a szavazogepbe. A listat az ftp szerver uzemeltetoje allitotta ossze. Ha olyanra akarsz szavazni, ami az alatta levo listan van (vak vagyok talan, vagy tenyleg ott a debian?) akkor a hozzaszolasokban jelzed. A vegen ossze lesz szamolva. Azt hittem magyarul irok. Vagy csak te nem tudsz magyarul olvasni?

Es ha nem olvastam el az elozmenyeket? Meglattam a szavazast, lattam, hogy igazsagtalan, kapasbol irtam. "Haborogtam". Nem lehet? Akkor bocsanat. Magyarul nem tudok olvasni, csak a disztribeket ismertem meg a listabol. A tamado hangvetelt azert sem ertem, mert egyreszt trey barmit megtehet itt, amit irl nem, masreszt ebbol a mentalitasbol (trey + debian nem szerepeltetese) azt szurom le, hogy igazam van, es valoban van mitol felni :-) Ettol az rtfm-tol meg szetb*sz az ideg, majd en is azt fogom mondani amikor 5-en rugdosnak teged az utcan, hogy rtfm, es tovabbmegyek. Ha pedig ezt kimoderalod, akkor vegkepp no comment...

[quote:ed90f87c6f="kohinoor"]Es ha nem olvastam el az elozmenyeket? Meglattam a szavazast, lattam, hogy igazsagtalan, kapasbol irtam. "Haborogtam". Nem lehet? Akkor bocsanat. Magyarul nem tudok olvasni, csak a disztribeket ismertem meg a listabol. A tamado hangvetelt azert sem ertem, mert egyreszt trey barmit megtehet itt, amit irl nem, masreszt ebbol a mentalitasbol (trey + debian nem szerepeltetese) azt szurom le, hogy igazam van, es valoban van mitol felni :-) Ettol az rtfm-tol meg szetb*sz az ideg, majd en is azt fogom mondani amikor 5-en rugdosnak teged az utcan, hogy rtfm, es tovabbmegyek. Ha pedig ezt kimoderalod, akkor vegkepp no comment...[/quote:ed90f87c6f]

rotfl. erre nem tudok mit mondani. idegeidet nezesd meg valakivel :-)

[quote:95525c8613="kohinoor"]Es ha nem olvastam el az elozmenyeket? Meglattam a szavazast, lattam, hogy igazsagtalan, kapasbol irtam. "Haborogtam". Nem lehet? Akkor bocsanat. Magyarul nem tudok olvasni, csak a disztribeket ismertem meg a listabol. A tamado hangvetelt azert sem ertem, mert egyreszt trey barmit megtehet itt, amit irl nem, masreszt ebbol a mentalitasbol (trey + debian nem szerepeltetese) azt szurom le, hogy igazam van, es valoban van mitol felni :-) Ettol az rtfm-tol meg szetb*sz az ideg, majd en is azt fogom mondani amikor 5-en rugdosnak teged az utcan, hogy rtfm, es tovabbmegyek. Ha pedig ezt kimoderalod, akkor vegkepp no comment...[/quote:95525c8613]

Na megegyszer..
Szoval. Rotfl, erre nem tudok mit mondani. Trey mindent megtehet itt, mert ez az egesz az o oldala. Szep is lenne, ha nem tehetne meg barmit.

trey + debian: mint mondtam a szavazast nem en allitottam ossze. bocsanat, hogy meg mertem irni.

Kimoderalod/nem moderalod. Itt nem szokas moderalni. Osszekevered ezt az oldalt baratom valamelyik masikkal.

a suse-re szavaztam, de mehet az összes RH vagy Mandrake is.

[quote:2711ea32db="kohinoor"]Es ha nem olvastam el az elozmenyeket? Meglattam a szavazast, lattam, hogy igazsagtalan, kapasbol irtam. "Haborogtam". Nem lehet? Akkor bocsanat. Magyarul nem tudok olvasni, csak a disztribeket ismertem meg a listabol. A tamado hangvetelt azert sem ertem, mert egyreszt trey barmit megtehet itt, amit irl nem, masreszt ebbol a mentalitasbol (trey + debian nem szerepeltetese) azt szurom le, hogy igazam van, es valoban van mitol felni :-) Ettol az rtfm-tol meg szetb*sz az ideg, majd en is azt fogom mondani amikor 5-en rugdosnak teged az utcan, hogy rtfm, es tovabbmegyek. Ha pedig ezt kimoderalod, akkor vegkepp no comment...[/quote:2711ea32db]
Hova lett az ertelem? Ez nem halado szellemiseg.
En kerek elnezest :oops: :mrgreen:

De akkor a Mandrake régi iso-it törölni kellene. :P

Eppen azert visszatetszo, hogy fennhangon megy itt a lecseszes, mert trey, te vagy az admin. Nyilvan senki sem az igazsag bajnoka, de en tuti nem kozolnek olyan szavazast, amiben nincs benne minden, amit valojaban hostolnak. Ez a vendeg fele nezesd meg az idegeidet pedig elkerulheto lenne (meg ha igaza is van :-) ), ha ilyen noname csokkerek nem irkalhatnanak. Regisztraljon es irjon. Szerintem :-) Aztan nyilvan ugyse igy lesz.
Legyszi torold az accomat innen trey. Koszonom szepen a kozremukodest. Legalabb nem rontom a halado szellemiseget, es az idegeim is rendbejohetnek :-)

Szegény... Komolyan sajnálom. :?

Dear Kohinoor, üzemeltess ilyen színvonalon egy akármilyen portált x évig, és kíváncsi leszek, te mit reagálsz. Már ha reagálsz egyáltalán: van olyan hely, ahol az ilyen felvetéseket válaszra sem méltatják. (Lehet, hogy nekik van igazuk? Abból nem lenne flame.)

Különben is: ha Trey nem is, de Bra (már ha jól emlékszem, hogy ő az ftp.fsn.hu üzemeltetője) megtehetné, hogy kérdezés nélkül leszedi akármelyik (szándékosan nem írtam semmit) disztrót, aztán még csak hírt se ír, hogy leszedte. Csak legközelebb, mikor használnám, venném észre, hogy eltűnt. Szerintem (nem Trey, nem Bra, hanem Boobaa szerint) ez a mostani módszer a rendelkezésre álló legnormálisabb elintézési módja a dolognak. Lehet, hogy Treynek nem volt ideje hekkelni egy kört a portállal, hogy ne csak 12, hanem mondjuk 400 választási lehetőség legyen (hogy a DistroWatch.com-on jelenleg és néhány éven belül szereplő összes disztrót fel lehessen sorolni)? Másrészt megkérdezhetnénk (mint ahogy tette ezt korábban valaki), hogy miért nem pozitívan teszi fel a kérdést: a felsorolt 12, izé, 315 vagy 400 vagy akárhány disztró közül melyiket tükrözze az FSN?

[size=9:3cd24e6455]Mondjuk egy ilyen utóbbi szavazásnak azért is lehetne talán több értelme, mert akkor a legtöbb szavazatot kapottat letükrözi Bra, aztán a másodikat, aztán a harmadikat, stb. egészen addig, amíg van hely (vagy disztró)... :)

Még egy dolog: amit én megtanultam ebből az egész szabad szoftver és társai dologból az az, hogy szabad őket nem használni. De ez már vallásháború, azt meg sehol sem szeretik.[/size:3cd24e6455]

Igen ez igy van.
Letorolhetne barmit kedve szerint. De megkerdezi a kozosseget.
Ez 31337
:wink:

[quote:34755cbdee="al3x"]
170G suse
[/quote:34755cbdee]

a 8.0 már nem támogatott, a 8.1 augusztusban lesz 2 éves, tehát megszűnik a támogatása, ezeket törölni kéne....

Megjöttem nyaralásból, mi lett a végeredmény?

[quote:db8ce97867="kohinoor"]Eppen azert visszatetszo, hogy fennhangon megy itt a lecseszes, mert trey, te vagy az admin. Nyilvan senki sem az igazsag bajnoka, de en tuti nem kozolnek olyan szavazast, amiben nincs benne minden, amit valojaban hostolnak. Ez a vendeg fele nezesd meg az idegeidet pedig elkerulheto lenne (meg ha igaza is van :-) ), ha ilyen noname csokkerek nem irkalhatnanak. Regisztraljon es irjon. Szerintem :-) Aztan nyilvan ugyse igy lesz.
Legyszi torold az accomat innen trey. Koszonom szepen a kozremukodest. Legalabb nem rontom a halado szellemiseget, es az idegeim is rendbejohetnek :-)[/quote:db8ce97867]

Reg rohogtem ilyen jot :-D
De most komolyan :lol:

Basszus, en is beszivtam. Azt hittem megint megtelt, es szavaztam. :)

Tenyleg amugy melyik lett torolve, vagy hogy oldodott meg a problema?
(En "csak" debian mirrornak hasznalom. Tudom-tudom, ftp.fsn.hu, es megnezem. De lusta vagyok :) )

Aki türelmetlen, ne szedjen hangyát. De ne is programozzon/linuxozzon, mert attól tényleg tönkremennek az idegei. Akkor már inkább hangyát szedjen.

[quote:2b47509533="Athes"]De akkor a Mandrake régi iso-it törölni kellene. :P[/quote:2b47509533]

nem csak a mandrake régi disztribjeit kellene :))

Csak a pontosság kedvéért. Jelenleg a 9.0 és a 9.1 az, amire van ingyenes support, mármint ha regisztráltad a terméket. (Most csak a prof. változatról van szó, a server termékek az más tészta.)
Tehát 8.2 és alatti verziókhoz már nincs support, no meg ha fsn.hu-ról töltöd le, akkor amúgy se, egyikhez se. (Nem tudod regisztrálni ugyanis.) Imho 9.0 még maradhat, a többi már nem érdekes. Úgyis hamarosan itt a 9.2 (10.0?). Ezt meg bízzuk a Novellre.

[quote:79de7888dd="trey"]
Reg rohogtem ilyen jot :-D
De most komolyan :lol:[/quote:79de7888dd]

Egészséges hozzáállás! :D

Ezek szerint én k**** intelligens vagyok, már elsőre felfogtam hogy miről szól a szavazás és hogyan működik :wink:

[quote:79de7888dd="Vendég"]
Aki türelmetlen, ne szedjen hangyát. De ne is programozzon/linuxozzon, mert attól tényleg tönkremennek az idegei. Akkor már inkább hangyát szedjen.
[/quote:79de7888dd]

Jobban jár az ember fia, ha egy kicsit körülnéz a témában, mielőtt háborogni kezd. Sajnos én is jártam már így :oops: , csak én tanultam belőle! 8)

OFF
Ha már itt vagy, Linuxfan, tervezted, hogy lesz Sulix 1.2 vagy ilyesmi?
ON

Én is azt mondom, suse, red hat, mandrake RÉGI cuccait kéne letörölni, ilyen yellowdog stb. szintű disztrókat meg akár teljesen.

Szegény SuSE-t mindenki bántja :(
Pedig Én szeretem...
Szerintem is a régi cuccokkal kéne kezdeni...

kohinoor-nak igaza van a lista nem teljes. Aki megszuri a listat az elfogult. Aki azt allitja magarol hogy nem elfogult, de megszuri a szavazasra bocsatott anyagot az hazudik. Aki nyilvanosan hazudik az olvasottsagot veszt. Ennyi.

lloydd

Hi

Red6 -ot szerintem nyugodtan torolhetned, meg talan mandraket is, ezeknek amugyse sok idejuk van hatra :D
Suse -ra lehet sokan szavaztak, de azt sokan is hasznaljak, ha nemitthon akkor kulfoldon es gondolom kulfoldrol is huznak errol az ftp-rol ugyhogy... :)

Azok a disztribek amik fennvannak ugyan ftpn de nem kerultek bele ebbe a listaba, egyertelmu hogy legjobb, legeletkepesebb disztribek es ense tettem volna oket bele.

Minden jot: Greg

[quote:496baa23b2="Anonymous"]kohinoor-nak igaza van a lista nem teljes. Aki megszuri a listat az elfogult. Aki azt allitja magarol hogy nem elfogult, de megszuri a szavazasra bocsatott anyagot az hazudik. Aki nyilvanosan hazudik az olvasottsagot veszt. Ennyi.

lloydd[/quote:496baa23b2]
buta vagy

olvasd el az elso nehany hozzaszolast es gondolkozz el. ha meg mindig ezt hiszed amit itt irtal, olvasd el megegyszer, talan egy szer te is meglatod a fenyt a sotetben;)

Erre nem szamitottam, hogy valaki mellettem szol. Vegulis valaki csak leszurte a listat, ha nem trey, akkor az fsn.hu admin. Ettol fuggetlenul miert kell teljes distrot torolni? Sokan irtak, hogy mindegyikbol a regi verziokat gyomlalni, szerintem is. Es gyanus, hogy a debian.hu -t melyik szerver is szolgalja ki? Es hol jelent meg a szavazas? Miert kell elfogultnak lenni? Ha szurt lista all rendelkezesre, semmit se er az egesz, miszerint az fsn.hu adminja leszallt a halandok koze, es megkerdezte, hogy mihogylegyen. Ugyis az a logikus, hogy a regi cuccokat torli, sokan ezt tennek, minek ehhez szurt listat kiadatni? Mint az atkosban, komolyan. Bizonyos dolgokra nem lehet szavazni, mert nincs ott. Persze ezen lehet jokat rohogni, en meg azokon rohogok, akik nem veszik eszre a visszas helyzetet.

[quote:bb4cd8ea2e="Greg_"]Hi

Red6 -ot szerintem nyugodtan torolhetned, meg talan mandraket is, ezeknek amugyse sok idejuk van hatra :D
Suse -ra lehet sokan szavaztak, de azt sokan is hasznaljak, ha nemitthon akkor kulfoldon es gondolom kulfoldrol is huznak errol az ftp-rol ugyhogy... :)

Azok a disztribek amik fennvannak ugyan ftpn de nem kerultek bele ebbe a listaba, egyertelmu hogy legjobb, legeletkepesebb disztribek es ense tettem volna oket bele.

Minden jot: Greg[/quote:bb4cd8ea2e]

a redhat halott azt töröljétek imho, a mandrake-kel meg várjatok 2-3 napot, azt töltöm :))

Nos. Lehet hogy buta vagyok de legalabb nem vagyok besszivva.
Az hogy egy admin egeyedul nem tudja eldonteni hogy mit kell tarolni a szerveren az szanalmas. Legalabb a letoltesek szamabol rajohetne. Ez csupan szakmai kerdes. Ez tudjatok olyan mintha az ettermemben akarnam leszedni az etlaprol a teteleket, es fogalmam se lenne arrol hogy a vendegek az utobbi idoben mit rendeltek. Bar ha a warezolas generalja a forgalmat az egy ilyen adminnal ertheto. A kulfoldi szerverek adminjai legalabb tudjak managgelni a gepeiket (kiveve a Debian-osokat mint lattuk nemreg). Gondolkodni kell, illik, es van akinek kotelezo.

lloydd

hello

[quote:de30b066d0="Anonymous"]kohinoor-nak igaza van a lista nem teljes. Aki megszuri a listat az elfogult. Aki azt allitja magarol hogy nem elfogult, de megszuri a szavazasra bocsatott anyagot az hazudik. Aki nyilvanosan hazudik az olvasottsagot veszt. Ennyi.

lloydd[/quote:de30b066d0]

[quote:de30b066d0="kohinoor"]Erre nem szamitottam, hogy valaki mellettem szol. Vegulis valaki csak leszurte a listat, ha nem trey, akkor az fsn.hu admin. Ettol fuggetlenul miert kell teljes distrot torolni? Sokan irtak, hogy mindegyikbol a regi verziokat gyomlalni, szerintem is. Es gyanus, hogy a debian.hu -t melyik szerver is szolgalja ki? Es hol jelent meg a szavazas? Miert kell elfogultnak lenni? Ha szurt lista all rendelkezesre, semmit se er az egesz, miszerint az fsn.hu adminja leszallt a halandok koze, es megkerdezte, hogy mihogylegyen. Ugyis az a logikus, hogy a regi cuccokat torli, sokan ezt tennek, minek ehhez szurt listat kiadatni? Mint az atkosban, komolyan. Bizonyos dolgokra nem lehet szavazni, mert nincs ott. Persze ezen lehet jokat rohogni, en meg azokon rohogok, akik nem veszik eszre a visszas helyzetet.[/quote:de30b066d0]

Nemtudom miben lehetne kohinoornak igaza...
mert abban biztosan nem, hogy fel kell sorolni ennel tobb distro t.

Gondolom azert kerultek ezek a listara, mert ezeket torolnek takaritaskor es mast nem. A server nem kohinoor e nem o mondja meg hogy az fsn bol ne legyen tobbe debian mirror. Sztem a tul regi verziokat ugyis kiszurik de abbol nem lesz annyi hely mint ha egy full distrot szednenek le...

Amugy azt a hozzaszolastaminek alairasa lloyd volt sztem kohinoor irta mert mas normalis ember ugysem ertene vele egyet aki beleolvasott ebbe a forumba vagy legalabb elejerol elolvasott par hozzaszolast...

mas: Suse eltavolitasa sztem legjobb megoldas akarhanyan is hasznaljak.
Persze redhatot is lehetne torolni. kar hogy nem lehet tobbet megjelolni.

macskas

[quote:3d7ab64931="kohinoor"]
Persze ezen lehet jokat rohogni, en meg azokon rohogok, akik nem veszik eszre a visszas helyzetet.[/quote:3d7ab64931]
Nincs visszazs helyzet, csak te vagy neked nem adatott meg, hogy megertsd mi tortent.

Mivel ugy latom, hogy meghaladja a szellemi kepessegeidet, hogy elolvasd mi is volt a kerdes idemasolom:
[quote:3d7ab64931="trey"]
Mivel az összes disztrót nem tudom a szavazógépbe betenni, fel vannak alább sorolva.
Ha olyanra szavaznál amire nem tudsz, akkor a hozzászólásokban légy szíves indokold
meg, hogy miért arra szavaztá!. A végén összesítjük a hozzászólásokat is.
A hozzászólásból világosan derüljön ki, hogy melyiket szeretnédeltávolíttatni!

[/quote:3d7ab64931]

A debian patcheket es a pornot nem lehetne leszedni? lehet tobb hely lenne?

lloydd

[quote:85bb77073b="Anonymous"]A debian patcheket es a pornot nem lehetne leszedni? lehet tobb hely lenne?

lloydd[/quote:85bb77073b]

huh te olyan vicces gyerek vagy....

[quote:4763b6439b="Anonymous"]Nos. Lehet hogy buta vagyok de legalabb nem vagyok besszivva.
Az hogy egy admin egeyedul nem tudja eldonteni hogy mit kell tarolni a szerveren az szanalmas. Legalabb a letoltesek szamabol rajohetne. Ez csupan szakmai kerdes. Ez tudjatok olyan mintha az ettermemben akarnam leszedni az etlaprol a teteleket, es fogalmam se lenne arrol hogy a vendegek az utobbi idoben mit rendeltek. Bar ha a warezolas generalja a forgalmat az egy ilyen adminnal ertheto. A kulfoldi szerverek adminjai legalabb tudjak managgelni a gepeiket (kiveve a Debian-osokat mint lattuk nemreg). Gondolkodni kell, illik, es van akinek kotelezo.

lloydd[/quote:4763b6439b]

Abban egyet ertek veled, hogy buta vagy. De azt nemertem miert kell admint szidni, ha nem is ismered. Sztem o is tudja egyedul managelni csak felajanlott egy lehetoseget, de persze egybol is torolhetne mandrake redhat meg suse t.

macskas

macskas: ezt visszautasitom, nem en irtam, majd trey allast foglal, de ha mar itt tartunk, az megint azt jelenti, hogy bizony, itt gaz van.
Nyilvan a szavazas semmit nem er, persze, lehet, en szavaztam volna egyedul a debianra. Lehet, hogy az XY etterembe 1 evben egyszer megy segitseggel elo. De ki _kellene_ epiteni szamara akkor is a megfelelo kornyezetet. Es ha mindenki a debianra szavazna, az sem mervado...
Akar igazam van, akar nem, akar reszben, itt csak kiforgatjak az emer szavait, reszleteken lovagolnak, foghegyrol kommunikalnak. Fejlodo szellemiseg. Nekem nincs szuksegem arra, hogy magamnak irjak tamogato jelleggel, de a debiannak szuksege van elfogultsagra? Vagy warez palastolas? Talan sosem derul mar ki. Valojaban nem is erdekel. A szavazas szerintem innentol semmit nem er. Amugyse, ext3 a legjobb filerendszer, valaki meglatja, aztan azt hiszi az a jo. Ugyan.

Archlinux (10GB)
Fedora (16 GB)
Gentoo (37 GB)
Mandrake (157 GB)
Red Hat (112 GB)
Slackware (15 GB)
Sorcerer (16 GB)
SuSE (170 GB)
Yellowdoglinux (18 GB)

Szerintem ez ki van kozmetikazva, de semmi kozom hozza. Az biztos hogy az admin ha egyedul nem tudja eldonteni mit kell csinalni egy betelt vinyoval az szanalmas. Ez olyan mintha a katonasag a civileket kerdezni haboru elott hogy mivel tamadjanak. Vagy ha az allam megkerdezi hogy az adoval mit csinaljon. Akkor miert van ott? Ezt en bizonytalankodasnak nevezem, vagy tenyleg nem meri loggolni a szervert. Alapvetoen semmi kozom hozza.

lloydd

Kohinoor!
Miert varod meg amig a keresedet teljesitik?
Kattints a kilepesre. Nem?
:idea:

[quote:24b541452b="kohinoor"]macskas: ezt visszautasitom, nem en irtam, majd trey allast foglal, de ha mar itt tartunk, az megint azt jelenti, hogy bizony, itt gaz van.
Nyilvan a szavazas semmit nem er, persze, lehet, en szavaztam volna egyedul a debianra. Lehet, hogy az XY etterembe 1 evben egyszer megy segitseggel elo. De ki _kellene_ epiteni szamara akkor is a megfelelo kornyezetet. Es ha mindenki a debianra szavazna, az sem mervado...
Akar igazam van, akar nem, akar reszben, itt csak kiforgatjak az emer szavait, reszleteken lovagolnak, foghegyrol kommunikalnak. Fejlodo szellemiseg. Nekem nincs szuksegem arra, hogy magamnak irjak tamogato jelleggel, de a debiannak szuksege van elfogultsagra? Vagy warez palastolas? Talan sosem derul mar ki. Valojaban nem is erdekel. A szavazas szerintem innentol semmit nem er. Amugyse, ext3 a legjobb filerendszer, valaki meglatja, aztan azt hiszi az a jo. Ugyan.[/quote:24b541452b]

Szia.

Csak egy kicsit kellenne jobban korulnezni, es kiderul, hogy a gep FreeBSD + Promise kulso diszkdoboz.

A masik dolog amit szinten elfelejtettel: valamibol meg kell teremteni az infrastrukturat, de minden ingyen van, ebbol kovetkezik, hogy bevetelunk nincs, igy adomanyokra tamaszkodik az egesz. Peldaul van olyan eszkoz amit Debian mirror fejeben hasznalhatunk.

Lehet utalni a Debiant, de eleg nagy ra a kereslet itthon, igy nem sok ertelme lenne egybol azt letorolni.

[quote:b0a875b9af="kohinoor"]macskas: ezt visszautasitom, nem en irtam, majd trey allast foglal, de ha mar itt tartunk, az megint azt jelenti, hogy bizony, itt gaz van.
Nyilvan a szavazas semmit nem er, persze, lehet, en szavaztam volna egyedul a debianra. Lehet, hogy az XY etterembe 1 evben egyszer megy segitseggel elo. De ki _kellene_ epiteni szamara akkor is a megfelelo kornyezetet. Es ha mindenki a debianra szavazna, az sem mervado...
Akar igazam van, akar nem, akar reszben, itt csak kiforgatjak az emer szavait, reszleteken lovagolnak, foghegyrol kommunikalnak. Fejlodo szellemiseg. Nekem nincs szuksegem arra, hogy magamnak irjak tamogato jelleggel, de a debiannak szuksege van elfogultsagra? Vagy warez palastolas? Talan sosem derul mar ki. Valojaban nem is erdekel. A szavazas szerintem innentol semmit nem er. Amugyse, ext3 a legjobb filerendszer, valaki meglatja, aztan azt hiszi az a jo. Ugyan.[/quote:b0a875b9af]

Es mivan ha eppen warezt akartak takargatni??? akkor takargassak csak es ha az van akkor valoszinu, hogy nem azt fogjak ritkitani.
+te meg ott vagy leragva, hogy debiant miert nem raktak ki....
azert, mert ELSODLEGES magyar debian mirror > host -a ftp.hu.debian.org.

Elegge hulyenek neznek a felhasznalok az admint, hogyha azt is ide tette volna.

ja meg kit erdekel mi a legjobb fajlrencer?? ebben a temaban nem fajlrencerrol folyik tarsalgas, hanem arrol, hogy mi legyen torolve.

macskas

Nekem is furcsa, de milyen jo, hogy egyaltalan megkerdezte, legyunk halasak neki. Francot. Valaszoljon mar valaki, miert kellett az, hogy a lista csak ennyi elemet tartalmazzon! Ideoda fikazni nem sok ertelme van egymast, legalabb erre adjon az illetekes magyarazatot....

[quote:3eebceafe3="Anonymous"]kohinoor-nak igaza van a lista nem teljes. Aki megszuri a listat az elfogult. Aki azt allitja magarol hogy nem elfogult, de megszuri a szavazasra bocsatott anyagot az hazudik. Aki nyilvanosan hazudik az olvasottsagot veszt. Ennyi.

lloydd[/quote:3eebceafe3]
Aki nem gondolkodik, az hülye. (;

[quote:5234c6f977="kohinoor"]Valaszoljon mar valaki, miert kellett az, hogy a lista csak ennyi elemet tartalmazzon![/quote:5234c6f977]
Már korábban is megírták, h a motor miatt max 12 dologra lehet szavazni...

lloyd kohinoor.

Go make server hosting.
Szovegelni a legkonnyebb, a szavazas nem kotelezo, oprendszer sem kotelezo,
nem ertem...
fl44m3rz
egyebet nem tudok mondani.
:!:

A helycsinálásra két lehetőséget látok, a diszkbővítésen felül: a régi/kevéssé használt anyagok törlése, vagy komplett terjesztések elhagyása/törlése.

Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya, én mégis a régi cumók törlése felé hajlok, plusz a "regisztráció mellett letölthető" cucujkákat sem hagynám fent. (Plusz előny a distribwar elkerülése...)

Ha 12 dologra lehet szavazni miert van kint 9 tetel? Es ha jol tudom a Yellow Dog Linux az Mac specifikus. Nemhiszem, hogy egy evben 15-nel tobb letoltes iranyul arra a 18 gigara.

lloydd

[quote:ba4e3b5b12="Anonymous"]Ha 12 dologra lehet szavazni miert van kint 9 tetel? Es ha jol tudom a Yellow Dog Linux az Mac specifikus. Nemhiszem, hogy egy evben 15-nel tobb letoltes iranyul arra a 18 gigara.

lloydd[/quote:ba4e3b5b12]

Es szted 18G miatt inditottak szavazast???

macskas

[quote:693c4f7544="macskas"][quote:693c4f7544="Anonymous"]Ha 12 dologra lehet szavazni miert van kint 9 tetel? Es ha jol tudom a Yellow Dog Linux az Mac specifikus. Nemhiszem, hogy egy evben 15-nel tobb letoltes iranyul arra a 18 gigara.

lloydd[/quote:693c4f7544]

Es szted 18G miatt inditottak szavazast???

macskas[/quote:693c4f7544]

Ha a régi disztrókat legyakná vki, akkor máris egész sok hely lenne, így felesleges a szavazás is....

Hm csak nem a SoSe lesz a befutó? :D :) :lol: :twisted: :wink: :mrgreen: :o

Akkor a flamerek kedvéért, akik nem tudnak visszalapozni. (Segítség: az "Ugrás oldalra" szövegre keress rá az oldalon, és láss csodát ott lesznek mellette a linkek a fórum különböző oldalaira)
[quote:55872cb0bb="trey"]
...
Mivel az összes disztrót nem tudom a szavazógépbe betenni, fel vannak alább sorolva. Ha olyanra szavaznál amire nem tudsz, akkor a hozzászólásokban légy szíves indokold meg, hogy miért arra szavaztá!. A végén összesítjük a hozzászólásokat is. A hozzászólásból világosan derüljön ki, hogy melyiket szeretnéd eltávolíttatni!

[u:55872cb0bb]A teljes Linux lista és a helyfoglalás:[/u:55872cb0bb]

[code:1:55872cb0bb]
656M adamantix
10G archlinux
2.1G astaro
4.0G aurox
7.2G beehive
3.1G caldera
2.0G collegelinux
105G debian
1.0G debian-non-US
5.8G debian-security
2.9G e-smith
4.0G elx
16G fedora
37G gentoo
1.7G gibraltar
1.1G immunix
2.9G knoppix
883M lfs
1.7G lycoris
157G mandrake
3.8G mklinux
1.9G owl
112G redhat
15G slackware
475M smoothwall
16G sorcerer
170G suse
3.6G trustix
18G yellowdoglinux
4.8G yoper[/code:1:55872cb0bb][/quote:55872cb0bb]
Szóval nincs itt semmiféle szelektálás, se szűrt lista, se átkos rendszer! Ha te [Kohinoor | lloydd ] a Debianra akarsz szavazni, akkor annyit kell tenned, hogy "új hozzászólás" (ezt a részt úgy tűnik, hogy igen jól begyakoroltátok már :evil: ) és utána beleírni annyit, hogy "Debian leszedésre szavazok", PONT! :x Teccikérteni?!
Ha nem akarod indokolni, akkor ne indokold! Az inkább csak kérés, talán azért mert szeretnének többet tudni arról, hogy úgy általában mi az ami fontos az embereknek. (Meg aztán, ha egy értelmes indokot mondasz, lehet, hogy többet ér a szavazatod; lehet, hogy olyasmit mondasz, ami másonak nem jutott eszébe és lehet, hogy pont ez az indok fog dönteni. És nem utolsó sorban te is többet fogsz érni mások szemében)

Kohinoor=llolloyd=_Sting?

Ja, régi mandrake, suse lemehet, a kis disztribek maradhatnak, hatha vki ezekbol merit otletet egy ujhoz....

Debian semmikeppen se, tul sokan hasznaljuk _minden_ verziojat

[quote:00f5865558="kohinoor"]Ettol az rtfm-tol meg szetb*sz az ideg, majd en is azt fogom mondani amikor 5-en rugdosnak teged az utcan, hogy rtfm, es tovabbmegyek.[/quote:00f5865558]
[a tobbit mar tobben megvalaszoltak, es bocs ha en megint egy kis reszleten lovagolok]
A RTFM rovidites a 'read the _friendly_ manual' roviditese. Ezert miert vagy ideges? Vagy akkor nezd ugy, hogy nem friendly, hanem fine az F betu.

[quote:38b301991a="Anonymous"][quote:38b301991a="kohinoor"]Ettol az rtfm-tol meg szetb*sz az ideg, majd en is azt fogom mondani amikor 5-en rugdosnak teged az utcan, hogy rtfm, es tovabbmegyek.[/quote:38b301991a]
[a tobbit mar tobben megvalaszoltak, es bocs ha en megint egy kis reszleten lovagolok]
A RTFM rovidites a 'read the _friendly_ manual' roviditese. Ezert miert vagy ideges? Vagy akkor nezd ugy, hogy nem friendly, hanem fine az F betu.[/quote:38b301991a]
Ouch. En voltam, GCS, csak hogy vallaljam a nevemet.

[quote:9456b6309a="nehai"]Kohinoor=llolloyd=_Sting?[/quote:9456b6309a]
Az elso egyenloseg nagy valoszinuseggel igaz, bizonyos dolgokat nehez hamisitani, viszont annal arulkodobbak. Trey tutira meg tudja mondani a logokbol.

[quote:864566ff31="GCS"]Trey tutira meg tudja mondani a logokbol.[/quote:864566ff31]
Már ha egyáltalán foglalkozik még ezzel... (Én a helyében nem tenném. Az IRC-n is milyen régóta kitalálták az ignore-t; talán nem véletlenül.)

[size=9:864566ff31]Srácok, csináljunk egy phpBB patchet, hogy minden egyes felhasználó külön-külön, egymástól és főleg admintól függetlenül beállíthassa, hogy kit nem akar olvasni. Hátha a felszabaduló idegpályákat valami hasznos dologra tudnánk fordítani... ;-) [/size:864566ff31]

Meg mindig csak mosolygok, hogy egy artatlan szavazas mit ki nem hoz egyes emberekbol. Csak a tisztanlatas vegett:

Annak idejen az LME tobb diszket is adott ha ugy tetszik kolcson bra-nak (akkor meg szerintem nem volt alapitvany) azert, hogy legyen egy stabil magyar Debian mirror. A diszkeket ugy adtak oda, hogy addig maradhatnak, amig van Debian mirror. Akkor bra megigerte, hogy mindig lesz.
Ha nem lenne, gondolom ezeket a diszkeket vissza kellene adni. Mondjuk en errol nem is tudtam... Vegul is tok mindegy. Ha bra ugy dont, hogy holnaptol csak windows service pack-eket fog mirrorozni, ahhoz se lenne nagyon koze senkinek. Max azoknak, akik tettek mar valamit azert, hogy az ftp.fsn.hu mukodhessen (tamogatok). Nekik osztottak elsosorban lapot ebben a kartyapartiban. A tobbi ftp.fsn.hu hasznalo pedig elmondhatja velemenyet.

A szavazas egy gesztus volt, amelyben a tulajdonos/karbantarto felmerte, hogy mik azok a dolgok, amelyek torlesre kerulhetnek ugy, hogy az a legkevesebb fajdalmat okozza az embereknek. Ez egy olyan felmeres, amelynek az eredmenye biztos befolyasolni fogja a torles menetet. Ha O ugy dont, hogy csak bizonyos dolgokat akar letoroltetni, akkor ugy dont. Itt mondjuk nem errol van szo. Akar lehet a Debian-ra is szavazni, de nem hiszem, hogy bra 1 percig is gondolta volna, hogy a Debian letorlesre kerulne. Hogy miert?

Az FSN alapitvany (Free Software Network) szabad szoftverek terjesztesere jott letre. Azt hiszem a Debian az egyik legszabadabb szoftver terjesztes, ami jelenleg elerheto. Ha en lennek bra, en biztos, hogy nem torolnem. Helyette letorolnem a kevesbe szabad es regi dolgokat. De mivel en nem vagyok bra, maximum annyit tehetek, hogy szavazok az altala osszeallitott listan ugy mint barki mas. Ezt meg is tettem. Tiszteletben tartom az altala osszeallitott dolgokat, es nem kopkodok, hogy mit kepzel, hogy igy csinalta meg a listat. Joga van hozza. Majd ha mas csinalja, akkor masnak lesz joga hozza.

De majd gondolom jon, es elmondja ezeket a dolgokat ugyis, ha akarja.

A nehany minosithetetlen hozzaszolasra nem is akarok reagalni, mert olyan dolgokat tartalmaznak ami szamomra nevetseges. Egyet azert tisztaznek. Warez? Milyen warez? Emberek. Hogy jon ide barmilyen warez? Ezt bra neveben is visszautasitom. Aki ismeri, az tudja, hogy becsuletesen hosszu-hosszu (6-8?) evek ota csinalja az FTP szervert. Aki sertegeti az szamomra nevetseges ember, es nem is vagyok hajlando vele tarsalogni.

Na, latom, kiderult vegre, miert nincs a listaban debian. Par dolog, kulturaltan:
A warez temat visszautasitod, mert tudod, hogy nincs ott olyan. En meg tudom, hogy nem en vagyok a lloydd meg a _Sting vagyki. Te legalabb nem ezzel jottel trey :-)
Ha kapott lehetoseget az admin, hogy vasat adnak neki, miert nem kerdezte meg, tamogatna-e valaki. Mondjuk en adok neki 2 db 250-es vinyot, csak maradjon meg a Redhat, vagy Mandrake. Mondjuk tolem ugyse fogadna mar el, de lehet, mas tudott/akart volna adni valamit, csak hogy megmaradjon a kedvence. Persze, ha torolni akar, mindegy, kar, hogy elfajult, pedig ezt rogton az elejen lehetett volna kozolni, ez a szavazas nekem nem tunik gesztusnak ettol fuggetlenul.
Ez az "elfogultsag" most mar vilagos szamomra, es ami ebbol kovetkezhet, masik topicban irom le.

[quote:37b4fb8101="boobaa"]
[size=9:37b4fb8101]Srácok, csináljunk egy phpBB patchet, hogy minden egyes felhasználó külön-külön, egymástól és főleg admintól függetlenül beállíthassa, hogy kit nem akar olvasni. Hátha a felszabaduló idegpályákat valami hasznos dologra tudnánk fordítani... ;-) [/size:37b4fb8101][/quote:37b4fb8101]
;)
tedd fel a firefox-ba nukeanything extension-t
Es a _sting stilust latsz csak jobbgomb, es NUKE;)

bra-nak erdemes lenne nyomni egy emailt a kereskedelmi disztrok(SUSE,RedHat) Mo-i kepviseletenek, hogy ha akarnak adhatnak egy storage alrendszert. 1T eleg lenne:)
van penzuk ra, ha igenylik a nonprofit mirrorozast kifizetik.
De valoszinubb, hogy nincs szukseguk ra.

[quote:7edffc97c3="Szab"]Basszus, en is beszivtam. Azt hittem megint megtelt, es szavaztam. :))[/quote:7edffc97c3]

raadasul engen is megszivattal... Gondolotam megint lesz egy kis jo flame ebbol... de sajnos ez elmarad...

IMHO az osszes free, GNU stb. dolgot kellene torolni es egy windows tukrot csinalni, akkor mindenki boldog lehetene :)

Nehogy komolyan vegyetek!!!!

Csak tök érdeklődés szinten kérdezem. Most, hogy beértünk ebbe a nagy EU-ba, az fsn.hu nem próbálkozott még EU-s pénzeket elnyerni? Vagy nincs ember aki a pályázatírással foglalkozna?

Ja amúgy gusztustalan, amit egy két ember megenged magának. Valaki tök ingyen és bérmentve, foglalkozik az ftp-vel (de lehetne említeni a hup-ot is) és másnak van arca még ezt is becsmérelni. Ha 7 napból menne 3-at akkor jogos lenne. :( :( :( :(

Dirac-delta: egységimpulzus, olyan függvény, amely minden időpillanatban 0 értékű csak egyetlen időpillanatban nem, amikor is végtelen nagy értéket vesz fel.

[quote:35da2ccc50="Sun"]Csak tök érdeklődés szinten kérdezem. Most, hogy beértünk ebbe a nagy EU-ba, az fsn.hu nem próbálkozott még EU-s pénzeket elnyerni? Vagy nincs ember aki a pályázatírással foglalkozna?
[/quote:35da2ccc50]

Szerintem nincs ember. Ha van kedved segits az fsn-en. De keszulj fel mar a palyazat megtalalasa is el fogja venni 1-2 teljes napodat. (tobb ezer van kiirva egyszerre). Utana a megiras (N db melleklet, ahol nem nem kicsi;-)

Mostmar vegleg kiderult hogy Trey fogyatekkal elo mint admin. Sajnalom, szanalmas, hogy a forumozok adnak neki tippet hogy kene megoldani egy adott problemat. Szamos jopofa javaslat erkezett. A szavazasra bocsatott tetelek szama ezek szerint nem egyezik meg a publikus javaslatra letorolheto diszttrok szamaval. Mi ez ha nem gaz, es egy elbarmolt poll-t nem lehet gesztusnak nevezni csak egy szanalmas probalkozasnak, ez igy nem profi, ne is varja senki hogy tamogatni fognak egy olyan stie-ot ahol ilyen admin van. Raadasul senkinek nem erdeke az osszepacskolt debiant tamogatni amig nincs hozza normalis support, meg egy oracle se fut rajta official.
Az eredmenyek igazoljak a site vezetosegenek hianyossagait. Valojaban nem a unixhoz melto temak tartjak ezt a lapot eletben es ez sem tamogatando. Ha torekednenek valamifele szinvonalra akkor talan tamogattam volna, de nem nott fel soha az oldal.

Mostantol lehet erre a szovegre ugatni, fujni, de kijelentem hogy ez egy maganvelemeny. Az admin nyilvanosan nem ismerhet el hibat, mert "tul nagy" ember ahhoz. Ez nem szemelyes, csak ennyi strategiai hiba utan kereshet olyan emebert aki segiti a munkajaban. Az, hogy a warez temaban kimossa a baratjat az varhato volt. Ha ram hallgat akkor nem csak vergodik hanem a forumot leszedi az oldalrol es helyette tobb ertelmes cikket hoz be olyan oldlakrol ahol figyelnek a minosegre.

lloydd

[quote:0d44b7a402="Anonymous"]Mostmar vegleg kiderult hogy Trey fogyatekkal elo mint admin. Sajnalom, szanalmas, hogy a forumozok adnak neki tippet hogy kene megoldani egy adott problemat. Szamos jopofa javaslat erkezett. A szavazasra bocsatott tetelek szama ezek szerint nem egyezik meg a publikus javaslatra letorolheto diszttrok szamaval. Mi ez ha nem gaz, es egy elbarmolt poll-t nem lehet gesztusnak nevezni csak egy szanalmas probalkozasnak, ez igy nem profi, ne is varja senki hogy tamogatni fognak egy olyan stie-ot ahol ilyen admin van. Raadasul senkinek nem erdeke az osszepacskolt debiant tamogatni amig nincs hozza normalis support, meg egy oracle se fut rajta official.
Az eredmenyek igazoljak a site vezetosegenek hianyossagait. Valojaban nem a unixhoz melto temak tartjak ezt a lapot eletben es ez sem tamogatando. Ha torekednenek valamifele szinvonalra akkor talan tamogattam volna, de nem nott fel soha az oldal.

Mostantol lehet erre a szovegre ugatni, fujni, de kijelentem hogy ez egy maganvelemeny. Az admin nyilvanosan nem ismerhet el hibat, mert "tul nagy" ember ahhoz. Ez nem szemelyes, csak ennyi strategiai hiba utan kereshet olyan emebert aki segiti a munkajaban. Az, hogy a warez temaban kimossa a baratjat az varhato volt. Ha ram hallgat akkor nem csak vergodik hanem a forumot leszedi az oldalrol es helyette tobb ertelmes cikket hoz be olyan oldlakrol ahol figyelnek a minosegre.

lloydd[/quote:0d44b7a402]

Koszonom, hogy leirtad a velemenyed. Nekunk minden velemeny szamit. Jo egeszseget a mas oldalakon valo bongeszeshez. :-)

[quote:8edfaba5e2="Anonymous"]...helyette tobb ertelmes cikket hoz be olyan oldlakrol ahol figyelnek a minosegre.

lloydd[/quote:8edfaba5e2]
ROTFLMAO.

Az a baj, hogy a lloydd.(hu|com|org|net) oldalon levő összes minőségi cikket már behozta.

Még két dolgot. 1. Bra != Trey, ftp != portal. Még csak nem is ugyanaz az IP. 2. Most nincs időm végignézni az egészet, de valaki ugyan mondjon már egyetlen egy fájlt az ftp.fsn.hu-ról, ami warez. Mert én eddig csak free cuccokat tudtam leszedni róla.

lloydd:

1. Trey és Bra a legjobb tudásuk szerint végzik a munkájuk, ráafásul ingyen és bérmentve használhatod mind a hup.hu-t, mind az ftp-t.

2. Nem kötelező ezeket használnod!

3. Szabad jobbat csinálni! Mi is a TE híroldalad címe??? :wink:

LOL
:lol: :lol: :lol:

[quote:3dbd94748a="anr"]Szerintem nincs ember. Ha van kedved segits az fsn-en. De keszulj fel mar a palyazat megtalalasa is el fogja venni 1-2 teljes napodat. (tobb ezer van kiirva egyszerre). Utana a megiras (N db melleklet, ahol nem nem kicsi;-)[/quote:3dbd94748a]

Tudom foglalkoztam vele (barátnőm vállalkozó), csak nekünk többe került volna a leves, mint a hús a végén. Szerény véleményem szerint, ha az fsn-es srácok komolyan gondolják, (fejlesztések, bővítések, új szolgáltatások beindítása) jövőben ez az út lesz járható. (És sajnos a reklámoknak is látok létjogosultságot)

Hat igen.

Szoval Trey a te reszedrol is van itt egy kis bibi. Mert ha mar kiteszed szavazasra akkor ird le mik a feltetelek, mert van nehany zoldhaju akinek folos agysejtjei rangatoznak az igazsagtalansag lattan.

Eloszoris milyen letjogosultsaga van a mirrornak? A hasznalat, gondolom nem tetlenkedett bra, es nagyabol tudja melyik mirror mennyire latogatott, aztan sulyozzatok a mirror meretevel, es a kialakkult sorrendbol kiveszitek azokat a disztribuciokat amelyeknek kotelezo maradni, es a tobbit sorrendben lehet szepen kiszedni ami nem fer bele.
Nemhinnem hogy a hup.hu aktiv forumozoi (200-300) ember velemenyere kellenne hagyatkoznotok egy ilyen sorrend kialakitasara.

Azonban ha mar szavazni akarjatok akkor az uzemelteto altal kijelolt torlesre varok kozul kellene szimpatia szavazast kiirni...
(marcsak abbol kiindulva hogy senki nem kompetens egy altala nem hasznalt mirror sorsanak eldonteseben)

Ha diszk kell akkor meg imho azt kellene irni.

Azert jellemzo, hogy ebbol a topikbol is sikerul negativ lehuzast csinalni. Szomoru.

[quote:205141bc72="Anonymous"]Mostmar vegleg kiderult hogy Trey fogyatekkal elo mint admin. Sajnalom, szanalmas, hogy a forumozok adnak neki tippet hogy kene megoldani egy adott problemat. Szamos jopofa javaslat erkezett. A szavazasra bocsatott tetelek szama ezek szerint nem egyezik meg a publikus javaslatra letorolheto diszttrok szamaval. Mi ez ha nem gaz, es egy elbarmolt poll-t nem lehet gesztusnak nevezni csak egy szanalmas probalkozasnak, ez igy nem profi, ne is varja senki hogy tamogatni fognak egy olyan stie-ot ahol ilyen admin van. Raadasul senkinek nem erdeke az osszepacskolt debiant tamogatni amig nincs hozza normalis support, meg egy oracle se fut rajta official.
Az eredmenyek igazoljak a site vezetosegenek hianyossagait. Valojaban nem a unixhoz melto temak tartjak ezt a lapot eletben es ez sem tamogatando. Ha torekednenek valamifele szinvonalra akkor talan tamogattam volna, de nem nott fel soha az oldal.

Mostantol lehet erre a szovegre ugatni, fujni, de kijelentem hogy ez egy maganvelemeny. Az admin nyilvanosan nem ismerhet el hibat, mert "tul nagy" ember ahhoz. Ez nem szemelyes, csak ennyi strategiai hiba utan kereshet olyan emebert aki segiti a munkajaban. Az, hogy a warez temaban kimossa a baratjat az varhato volt. Ha ram hallgat akkor nem csak vergodik hanem a forumot leszedi az oldalrol es helyette tobb ertelmes cikket hoz be olyan oldlakrol ahol figyelnek a minosegre.

lloydd[/quote:205141bc72]

Tudod az ilyeneknek, mint te és/vagy Mr. Kohinoor (aki kevéssé fényes mint a hasonlo nevu gyemant) kitaltaltam mar regen egy ket atnevelo modszert, az egyik le is irom okulaskepp. A dologban a legszebb, hogy talan konnyen talaltik olyan, aki ezen egyedeken segit... :)

Vegyunk egy vekonyabb damilt, majd a labfejtol indulva, kb 5-8 cm-enkent csontig vagjuk be vele a delikvens husat, termeszetesen elverezni nem szabad hagyni, mert akkor mar hiaba okulna ebbol. A hatás fokozható, a fülek mellé közvetlenül elhelyezett hajókürttel (köd), ami 150dB-nel nyit. Minden egy ujabb bevagas elott lehet akar 1-et kurtolni, a metodusban az a gyonoru, hogy nem kell elsietni. Az illetőt közben végig a saját hüjesegevel kell szembesiteni, hatha rajon a saját visszamaradottságára.

Egyebkent jambor es humanus szoktam lenni, de az itt tapasztaltak picit elkeseritettek. Az kulon problemam, hogy ezeket a droidokat (c - tomcat) nem lehet abszolut elkuloniteni, hogy boldogitsak egymast.

ON

Szerintem is az unsupported es/vagy regi cuccokat kene 'hanyagolni', esetleg ha van lehetoseg, akkor szervalni vmi 120-160GB-os vinyot, amire ezek kikerulnek, es a gyokerben archive-kent bekerulnek meg egy idore. Itt inkabb az unikalisabb nehezen beszerezheto cuccokra gondolok. Biztos sokan voltunk mar ugy, hogy valamiert olyan dolog kellett ami elegge nehezen fellelheto (legalabbis ugy hirtelen a semmibol) es ha esetleg meglett akkor nehany kbajt/seccel kegyeskedett lemaszni, ami persze inkabb kitolas volt, mint segitseg. Elottem mar valaki javasolta, hogy a fizetos disztribek valamilyen hozzajarulast tehetnenek, hogy ha mar elegge komoly eroforrast emesztenek fel, ezzel abszolut egyetertek. Az FSN raadasul alapitvany, igy a tamogatasa is egyszeruve valik.

Ja, olyan, mint egy tu. Vegulis, nem letezo fizikailag, csak elmeletileg. A letezesi ideje tart a nullahoz, mikozben a nagysaga a vegtelenhez. Szoval a minel rovidebb ideig tarto es minel nagyobb nagysagu jel kozeliti a Dirac-deltat.

[quote:81bf3002c2="norcrys"]Dirac-delta: egységimpulzus, olyan függvény, amely minden időpillanatban 0 értékű csak egyetlen időpillanatban nem, amikor is végtelen nagy értéket vesz fel.[/quote:81bf3002c2]

[quote:bd5e913784="willy"]Szoval Trey a te reszedrol is van itt egy kis bibi. Mert ha mar kiteszed szavazasra akkor ird le mik a feltetelek, mert van nehany zoldhaju akinek folos agysejtjei rangatoznak az igazsagtalansag lattan.[/quote:bd5e913784]

Le vannak irva a szabalyok. Lasd [url=https://portal.fsn.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2279#21793]topic indito[/url]. Fooldalrol ra van linkelve. Ha valaki valamihez hozzaszol nem art elotte tajekozodni. Kulonben konnyen beeghet. Az a nehany ember valoszinuleg egy ember. Lasd [url=https://portal.fsn.hu/modules.php?name=News&file=article&thold=-1&mode=flat&order=0&sid=5640#17254]ezt a cikket[/url] (bekuldo-elso hozzaszolo, vagy csak parban jarnak mindig). Az illeto [url=https://portal.fsn.hu/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=kohinoor]osszes HUP-os hozzaszolasat[/url] is erdemes elolvasni. 70%-ka ennyi: ``BSD power''. Nagyon epito.

[quote:bd5e913784]
Eloszoris milyen letjogosultsaga van a mirrornak? A hasznalat, gondolom nem tetlenkedett bra, es nagyabol tudja melyik mirror mennyire latogatott, aztan sulyozzatok a mirror meretevel, es a kialakkult sorrendbol kiveszitek azokat a disztribuciokat amelyeknek kotelezo maradni, es a tobbit sorrendben lehet szepen kiszedni ami nem fer bele.[/quote:bd5e913784]

En megkerdeztem mi legyen a szavazas. Az illetekes megadta a cimet, es az opciokat. En meg a keresnek megfeleloen kitettem. Hogy o mikent allitotta ossze, az az o dolga.

[quote:bd5e913784]
Nemhinnem hogy a hup.hu aktiv forumozoi (200-300) ember velemenyere kellenne hagyatkoznotok egy ilyen sorrend kialakitasara.[/quote:bd5e913784]

Miert ne? Az FSN tagja ezt elozoleg megbeszeltek. Igy dontottunk kozosen.

[quote:bd5e913784]
Ha diszk kell akkor meg imho azt kellene irni.[/quote:bd5e913784]

Nem kertunk diszket. Szerintem nem is az a cel, hogy ha nincs hely akkor diszket kerunk. Igy is elegge elhizott a cucc, sok a felesleges dolog. Azt kell szerintem megritkitani.

[quote:bd5e913784]
Azert jellemzo, hogy ebbol a topikbol is sikerul negativ lehuzast csinalni. Szomoru.[/quote:bd5e913784]

Heh. Ha valami mukodik Magyarorszagon, az mindig bantja valakinek a szemet. Nincsenek ellensegeid? Csinalj publikusan valamit, garantaltan leszenk par honapon belul :-)