Linux telepítés PDA-ra?

Linux telepítés PDA-ra?

Hozzászólások

Hali!

Csak érdekel, hogy valaki foglalkozik-e ilyesmivel itthon. Ha minden igaz, én hamarosan belevágok egy HP Jornada 565 hackelésébe (Ez számomra egyelőre pusztán a Linux telepítését jelenti, mert még nem értek hozzá annyira, hogy sokat tudjak rajta fejleszteni.). Szívesen fogadnám az eddigi tapasztalatokat, egyben biztatok másokat is, hogy vágjanak bele. Ha valaki érdeklődne, ajánlom ezeket a linkeket:

http://tuxmobil.org/pda_linux.html (egy összeszedett adatbázis a Linux portolás állapotáról az egyes gyártók modelljei szerint, jó kiindulási alap)

http://handhelds.org (Compaq által kezdeményezett és támogatott projekt az iPAQ PDA-k Linuxosítására, sajnos újabban a Compaq/HP fejlesztők már nem annyira segítenek a munkában - szinte csak HP/Compaq modellek)
Ugyanitt található néhány fontos PDA-s Linux disztribúció (Familiar, Inimate) és graf környezet (GPE, Opie).

http://linuxpda.com (Handspring Visor)
http://linux-7110.sourceforge.net (Psion)

és persze:
http://www.google.com
http://a9.com
keresésre.

Elfelejtettem: A Jornada 565/568-hoz a legutolsó rendszer már a 2.6-os kernelt tartalmazza!!!
(Nem semmi...) Erre azért volt szükség, mert rengeteg hardverproblémát nem sikerült megoldani a 2.4-es kernelre alapozva (érintőképernyő, hang, fényerő, akkuállapot).
Szóval remélem, hamarosan beszámolhatok a sikeres telepítésről.

http://handhelds.org/projects/jornada56x.html

Jó éjt!

Az előző hozzászóláshoz:

Nézd meg a nyitó üzenetem linkjeit :-)

Ez egy határozottan fejlődőképes dolog. A Jornada 565-öst fejlesztő srác valamikor februárban a 2.6-os kernellel kapásból meg tudta oldani a 3-4 legreménytelenebb hardverproblémát.
Most ott tartok, hogy a dokkolóba kell beforrasztani egy másik kábelt, és lesz rajta soros ÉS usb port is. Ha valami is lesz az egészből, ide biztosan megírom, talán screenshotok is lesznek... nézzetek még vissza!

Gábor

Changelog 06.27:

Soros dokkolót vagy soros adatkábelt keresek, kölcsön, pár napra! Addig tudok adni egy USB-set helyette. Ugyanis a bootloader-t csak minicom (soros porti modememulátor) segítségével lehet elérni.
Ha valakinek volna (vagy ismerősnek), NAGYON megköszönném, akár jelképes 'bérleti díjat' is fizetnék (nincs kedvem ezért külön rendelni)! Csere is érdekel!

Gábor

Hali!
Nekem ugyan nincs ilyen kabelem, de ha mar foglalkoztal a temaval, hatha tudod.
Lehet sd kartyara telepiteni valahogy? Az lenne a lenyeg, hogy azert megmaradjon a pocket win is a gepen (ipaq 3970). Lehet ilyent csinalni szerinted?
Kosz!
TH

Igen, megoldható a dual boot olyan iPAQ esetében, amiben van CF kártya (talán SD-vel is megy, vagy CF "kabáttal"?). Itt egy leírás angolul, vázlatosan. Az a baja, hogy amikor a Linuxot indítod, a Win-ből származó felhasználói adatok törlődnek a dinamikus RAM-ból, mivel a Linux azt a helyet is használja...
Többet én sem tudok, de ha akarod, csinálhatjuk együtt... :-)

http://www.handhelds.org/handhelds-faq/getting-started.html

Nekem egy Jornada 720-asom volt, direkt azért vettem(használtan), hogy Linuxot futtassak rajta. Tuti screenshotokat láttam róla. Hát nem volt nagy szerencsém... Az még csak ment, hogy elindult a Linux meg egy X session, de egyébként használhatatlan volt. Egy CE-s programmal lehetett elindítani a kernelt(ala loadlin), de ezután elveszett minden adat a CE-ből. A linux semmilyen powermanagement-et nem tudott, még a képernyőt sem tudta lekapcsolni, úgyhogy ha lemerült lehetett újra kezdeni az egész töltögetős macerát: Reset, WinCE újrakonfig, kernel/disztribúció bemásolás, újratöltés. Állítólag egy HP-s embertől lehetett volna rendelni olyan (BIOS?)-t amivel megoldható lett volna a power management... Végigbújtam az egész Jornada720 listaarhívumot, de nem jutottam sehová. Végül továbbadtam a ketyerét.
Csak azt tudom tanácsolni PDA ügyben, hogy nézzetek szét pontosan mit is tud az adott gép linux alatt ne szívjatok olyat mint én... ja ez kb. másfél éve történt, lehet hogy azóta javult a helyzet.