Palm M500, M505, M515

Palm M500, M505, M515

Hozzászólások

Hi!

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e és ha lehet, akkor hogyan a fent említett Palm PDA-kat USB-n kereszül szinkronizálni.

Szóval...
kell hozzá a kernelben USB serial converter support, és egy Handspring Visor. Sztem jobb modulban, mert úgy pl. hotpluggal jól lehet automatizálni a dolgokat. (Egyébként mivel USB, az eszköz csak akkor látszik az 'lsusb'-vel, ha elindítod a sync-et.)

Kell még egy-két device, amin keresztül el is éred a Palm-od. Ha devfs-t használsz, akkor minden OKé, egyébként létre kell hozni:
~# mknod /dev/pilot c 188 1
(van mégegy eszköz - a 0-ás, generic -, de azt nem tudom mire lehet használni, szóval annyira nem fontos létrehozni...
~# mknod /dev/gen-pilot c 188 0)

Aztán érdemes a hotplugnak is a legutóbbi változatát feltenni, mert abban már benne van minden azonosító a Palm-hoz (VendorID,DeviceID, stb.)

És kell még egy userspace program; valamelyik:
kpilot, pilot-link, gnome-pilot, evolution, jpilot...stb.

--
bYe
Arnold

Hi!

Sikerült egy M515-öt soros kábelen keresztül szinkronizálnom. Egy dolog nem megy. Vannak olyan pdb file-ok, amik egyszerüen nem mennek fel.
Úgy vettem észre, hogy alkalmazásfüggő a dolog. Pl. Handmap alá tudok pdb-ket tölteni, míg Palmreader alá nem. Vannak pdb-im Palmreader alá. Próbáltam többet is, de nem. Végső megoldásként megpróbáltam Win alatt Palmdesktop-pal, úgy ment. Amit Linux alatt próbáltam, az kpilot, jpilot, szimlán pilot-link. Azt írja ki a kpilot, hogy 'can not install file to PDA', a jpilot és a pilot-link parancssorból csak annyit mond, hogy failed.
Mi lehet a hiba okozója?