MorphOS SDK 2 frissítés - és még egy dolog

Új verzió jelent meg a MorphOS SDK-ból, amely tartalmazza a szokványos hibajavításokat és dokumentáció frissítéseket - és még egy dolgot, amely egy lépésben katapultálja a fejlesztői kényelmet ezen a platformon a középkorból a 21. századba.

A még egy dolog esetünkben a Scribble nevű, SciTE/Scintilla alapú szövegszerkesztő, amelyről már írtam itt, és amelyet időközben egy szinte teljes értékű modern IDE-vé tupíroztak. A Scintilla szövegszerkesztő komponenst teljesen natív MUI osztállyá gyúrták, így később más szoftverekbe is be lehet építeni. Ezenkívül hozzáadtak egy szintén teljesen natív MUI GUI-t, valamint olyan más platformokon már alapvető, de itt idáig hiányzó dolgokat mint a függvények paraméterezésének és a struktúrák elemeinek könnyített kiegészítése, környezet-érzékeny súgó és még rengeteg más apróság.

A Scribble elsősorban a C nyelvet támogatja, ezenkívül legalább syntax highlight szinten egy rakás más nyelvet is (pl. Amiga E, Lua, Python, Pascal, Perl, stb.)

A MorphOS SDK, benne a Scribble-vel letölthető a szokásos helyről, használatához legalább MorphOS 2.7 szükséges. Ízelítőnek pedig végül egy videó.