A kenyérről ugyanez elmondható. Pár éve hoztak valami kenyértörvényt, hogy a kenyér nevű sütőipari termék mit tartalmazhat. Na olyat nem lehet kapni. Helyette megjelent a cipó, buci, vekni és még ezernyi hulladék. Tudom unalmas folyton a "régen minden jobb volt", de kétféle kenyeret lehetett kapni: fehér illetve félbarna. Morzsálódás nélkül lehetett szeletelni, és legalább három napig ehető volt. A helyzetet tetézi, hogy mindent elárasztottak az albán pékségek (és fagyizók, ez egy külön téma), ahol mindent ugyanabból az egy féle tésztából formálnak más-más alakra, valami kelesztővel felfújják, és így jóval a rendes pékségek árai alá tudnak menni. A gyanútlan (kevésbé tudatos) vásárló, kisnyugdíjas néni, sietős háziasszony pedig azt veszi, ami olcsóbb, vagy éppen az útjába kerül. Ezek gyakran a rendes pékségek 50 méteres körzetébe települnek. Még a Fornetti is bezár miattuk, pedig az aztán...