Nagyon sokáig nem ittam kávét, mert egyszerűen ihatatlan vacaknak tartottam, amíg bele nem szaladtam egy olyan ismerősbe aki ért a kávéhoz. Legnagyobb döbbentemre hitetlen finom eszpresszó kávét adott. Most ott tartok, hogy 0-3 közötti kávét iszom egy nap, de csak olyat amit magamnak készítek, vagy profi barista csinálja.
Egy friss pörkölésű, jó őrlővel és géppel készített kávé köszönő viszonyban sincs a többi kávénak csúfolt borzadvánnyal. Ez nekem olyan mint a pálinka, amihez némileg értek, néha zsűrizek is versenyen. Abból is csak a minőséget iszom meg, ezért ritkán és keveset fogyasztok. A minőségi pálinka ott kezdődik, hogy vakkóstolással megmondod milyen gyümölcsből van.
A kéve minőség meg valahol onnan indul, hogy nem teszel bele semmit. A jó kávét csak elrontani lehet, a cukorral, tejjel, meg a por lapú méreg kemikáliákkal amiket krémpornak vagy minek csúfolnak.
Tényleg, arról is kéne szavazás ki, mit tesz még a kávéba.
Most gyűjtögetek profi gépre, mert az asszony eléggé kiakad, hogy hét számjegyű kávéfőzőt akarok venni :)