Nem ismerem a citált helyet, de ha az ingatlan 1 yard és szeretne a tulaj 10%-ot, akkor a bérleti díj 100 milla per év. Szóval értem a logikát, hogy itt kérem ennyit ki kell termelni. De azért a fasznak is van vége! :) A matematika mögött a probléma abból áll, hogy ilyen ingatlant nem azért veszünk, hogy kitermelje a saját árát, hanem csak lazán értéknövekedésre játszunk, lásd Monaco. :) Ha megtérülésre játszik mindenki, akkor pár év és drágábbak leszünk, mint a legmenőbb helyek Európában.
Persze ilyenkor sokan azt mondják, hogy az emberek kifizetik. Oké, van egy ilyen réteg és a turisták. A magyarok már offon vannak. A ugyanazok a turisták nem járnak ide minden évben, így az árak miatti rossz hír, pár év alatt terjed el. Megkérdezik őket: Milyen volt Magyarország? Szép, fasza, csak nagyon nem éri meg, mert kurva drága. Egy ilyen mondta pont elég ahhoz, hogy leépüljön a turizmus.
Több barátom 100m nettó feletti hazai jövedelem mellett azt mondja, hogy nem hajlandó kifizetni ezeket az árakat. Kapják be a faszt.
Mi lenne a megoldás? Termelékenység növelése áremelés helyett. Ez jelenleg Magyarország komplett problémája. Erre fogunk rábaszni, de nagyon.
Hogyan növelhetné egy-egy vendéglátóhely a termelékenységet?
- szűkebb étlap
- automatizált folyamatok (pl. rendelésfelvétel appal)
- gépesítés (robotizálás)