Nekem felemás főzőlapom van:
https://www.mosogatok.hu/aeg_hk634150xb_felindukcios_fozolap_453
2019-ben vettem olyan 140khuf-ert.
Es gőzsütőm, ami olyan 340khuf volt szintén 2019-ben:
https://www.preciz.hu/beepitheto-termekek/beepitheto-suto/gozsuto/aeg/a…
A főzőlap hátsó két és fél lapja kerámia az első kettő pedig indukciós. Így mindenféle edényt lehet használni. De edénytől függetlenül a vizes dolgokat (leves, tésztafőzés, kukoricafőzés, stb) az indukcióson főzzük, a kerámián meg palacsintát, és minden olyat, amihez palacsintasütő kell.
A gázos legnagyobb hátránya, hogy elhasználja a levegőt, és sütőnél pl. "vizes" lesz a tészta, egy normális kenyeret nem lehet benne sütni.
A főzőlapnál meg nem lehet mindig ugyanakkorára tekerni a lángot, míg az elektromosnál, ha 4-es fokozaton főzöm, akkor legközelebb is pontosan ugyanannyit kell főzni ugyanazon a fokozaton. Nem kell a láng nagyságával szemre szarakodni.
Itt feljebb mondták a wok edényt, hogy nem lehet indukcióson. Mielenek van 1.2Mft-ért, de lehet olcsóbban is (110eFt):
https://www.nagykonyhai.com/sku-127A6092
Emiatt ne vegyél gáztűzhelyt, mert az igazi wok főzéshez normális wok gáztűzhely jár:
https://www.ggmgastro.com/hu-hu-huf/gaz-wok-tuzhely-1-fozozonaval-27-5-…
(amin van beépített csap pl.)
Mind a kettőn van időzítő, a főzőlapon ki is kapcsol, a sütőn csak jelez (csipog).
A sütő goztisztitos, és elég gyakran ki is írja, hogy tisztítás szükséges. Érzésre kb. minden 5. sütés után. A víztartályaba csapvizet sose töltöttem. Mindig forrás vizet, vagy ha az nincs, akkor ásványvizet.
A maghomerot még sose használtam:(, pedig anno direkt emiatt(szuvidalashoz) választottam a drágábbik (maghomeros) modellt.
Sokkal jobban örülnék, ha lenne egy hoprofil funkció, ahol meg lehetne adni hogy hány perc legyen 100C, 140C, 190C, 210C, hogy a kenyér tésztát beteszem, és mindig ugyanolyan kenyér sülne ki, anélkül, hogy stopper órával kellene néznem. Mindezt időzítve, azaz este betenném a begyurt tésztát, megkelesztené és ki is sütné.
Minden adott hozza, tud keleszteni, aszalni, joghurt funkciója is van...
Mondjuk kelesztesnel a teszta tulkel, kidagad a formából, es megsuteskor is hatalmas buborékok lesznek, és jó vastag kemény héj.
Ha most építeném a konyhát, akkor mind a kettőnek tennék egy fokapcsolot, mivel mind a kettő nonstop be van kapcsolva az erintogombok miatt. És mind a kettőben megadta magát az erőlap:) (hivatalos magyar megnevezése az angol power board után), 3 hónap eltéréssel.
Azóta tudom, hogy egy 140ezres főzőlap alkatrészből összerakva olyan 500ezerre jön ki.
Mondjuk azóta legalább kiismertem a nyákot, és tudom hogy melyik 5 alkatrészt kell cserélni rajta. (furamod ez a 240->12V áramkör részlet kb. ugyanaz volt mind a főzőlapban mind a sütőben)