Mivel a szülői ágakon több égtáj felé is volt rokonság Budapesten kívül, így valószínűleg egy nem szokványos ízlésem alakult ki a "hurkakolbász" témakörben. A mai napig a legjobb hurkát úgy gondolom, hogy Mezőkövesden és környékén készítik, nagyon jó a fűszerezése, általában Mindenszentek előtti "vándorlások" során sikerül hozzájutni és pár napig töltött galambként közlekedni - érdekesség, hogy a helyi kolbásztól viszont a világból kiszaladnék, olyan rossznak tartom. Kolbász színtéren a Csongrád megyei az egyik etalon számomra, ebből is évente egyszer van szállítmány, mivel nagyon kedvesek, ezért nekem külön szoktak őrölt köményes szálakat gyártani (rosszul vagyok az egészköményestől...), viszont az ottani hurkából meg egy falatot sem bírok megenni, annyira nem ízlik ? Kolbászból már sikerült Budapesten is olyan hentest találni, ami hasonló minőséget tud prezentálni.