( xclusiv | 2017. 11. 15., sze – 18:10 )

Nah:

http://portal.nebih.gov.hu/termek-osszehasonlitas-2017

Kizárásos alapon ez az

Viszont idézném a linkedet: "A termékek mintegy harmadánál tapasztaltak összetételbeli vagy érzékszervi eltérést."

Vagyis a termékek több, mint kétharmadánál se összetételbeli, se érzékszervi eltérést nem tapasztaltak.

És ahol tapasztaltak is, ott is van ilyen: "A külföldi termék több zöldfűszert tartalmaz és intenzívebb illatú, mint a magyar termék. A magyar termék sűrűbb állagú a külföldi termékhez képest." Knorr Fokhagymakrémleves zsemlekockával, melyik a jobb?

Aztán: "A magyar termék illata intenzívebb és az íze aromásabb, mint a külföldi terméké."
"A magyar termék sárgásabb árnyalatú."
"Érzékszervi különbség: A külföldi termék sósabb, mint a magyar termék.
Megjegyzés: A sósabb ízt analitikai vizsgálatok igazolták, az eltérés csupán 0,2 % (sajtkészítés során előfordulhat)"
"Az érzékszervi bírálatok során a háromszögpróbát elvégezve a bírálók 100 %-a egyértelműen azonosította a két termék közötti különbséget. A pontozásos bírálatnál a bírálók nem egyértelműen minősítették jobbnak az egyik terméket a másiknál."
"A külföldi gyümölcs kevésbé érett, gyengébb ízű."
"A külföldi gyümölcs édesebb, lédúsabb, jobb ízű."

Szóval itt is van minden.
Megfejtem: a 24.hu a cikkcímet is a minisztőr nagyotmondása alapján adta, valójában itt sem sikerült alátámasztani a hazug állítást.