( trey | 2017. 04. 15., szo – 10:54 )

Olajos hallal ezt szoktam:

  • 1 doboz olajos makréla
  • 1-2 chili paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré
  • penne tészta
  • őrölt bors

Felteszem a vizet a tésztának melegedni. Só, kicsi étolaj bele.

Kinyitom az olajos hal konzervet, az olajat beleöntöm egy serpenyőbe. Felhevítem az olajat. Közben felaprítom a chili paprikákat és beledobom a forró olajba. Megkeverem, hogy kioldódjon. Ha már egy kicsit megpuhult, belenyomom a fokhagymát. Kicsit megkeverem. Utána belenyomkodom villával a konzervhalat és felengedem paradicsompürével.

Ha kész, a kifőtt tésztára teszem. Hami-nyami. Olcsó és gyors meleg étel.

--
trey @ gépház