Megnéztem az indukciós kínálatot, és nem nagyon értem a dolgot. A mostani főzőlapunk 6,3 kW-os, és amikor vettük, ez egy átlagos lapnak számított a teljesítmény szempontjából. Most a legtöbb indukciós lap 7 kW felett van. Egyes helyeken azt írják, hogy 50%-os megtakarítás a kerámialaposhoz képest. Ebből nekem az következne, hogy az indukciós lapoknak 3-4 kW között kellene lenniük, mert akkor nyújtanák a korábbi lapok „főzési teljesítményét”. Ugyanis a húslevest (a hús fajtájától függően) 1–2 óra alatt akarom megfőzni, nem pedig 30 perc alatt. Tehát nem a főzési időt akarom csökkenteni, hanem a felhasznált energiát. Az egy dolog, hogy a kerámialapos tűzhely lassabban melegszik fel, de ennek egy 2 órás főzésnél már nem lesz túl nagy jelentősége.