A későbbi hozzászólók megjegyzései is reagálnék:
Az kétségtelen, hogy több gyógyszer felismerése az gyógynövény hatásból vált ismertté.
A gyógyszernél (általában tabletta vagy kapszula formában) legalább azt tudod, hogy milyen vegyületekből mennyit vettél be. A felszívódás mértéke ill a bio-hasznosulás az egy másik kérdés.
Ellenben a gyógynövényeknél hány vegyületből (pár tízezer?) mennyi kerül a szervezetbe? A különböző vegyületeknek milyen biológiai hatásai vannak?
Pippec leírásában 15 vagy 20 perc áztatás közt van hatóanyag (kioldódott) mennyiség különbség?
Az évszázadok folyamán nagyjából kialakult az, hogy különböző növényi anyagokból mi fogyasztható szabadon vagy korlátozásokkal, de ez nem jelenti azt, hogy korlátlanul - büntetlenül fogyasztható mindegyik.
Zárszóként: a gyilkos galóca is csupa természetes anyagot tartalmaz, semmi mesterséges vagy "E" anyag nincs benne.