( SuperPityu2002 | 2013. 03. 11., h – 08:35 )

Azt olvastam valahol, hogy ezek a kapszulások elég jó kompromisszumot jelentenek a minőség és a kényelem között. A teljesen automata darálósokról azt írják, hogy mivel (az alapmodelleken) nem tudod állítani a darálás finomságát, a felhasznált kávébabtól és gépmodelltől függően eléggé szórhat a kijövő kávé minősége, és állítólag a finomra őrölt arabicákhoz szükséges hőmérsékletet sem mindegyik produkálja (illetve ha a darálóban nem jó kések vannak, akkor meg tudja égetni a babot, és megint csak nem lesz jó ízű a kávé). A kapszulással megvan az az előny, hogy nagyjából olyan finomságú kávét adnak hozzá és azt a gép olyan nyomáson főzi, ami kábé jó. Szóval nem olyan rosszak ezek a kapszulások sem (leszámítva a sok kukába hajított műanyagot és a kapszulák árát).
Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy rosszak lennének az automata darálósok (sőt, irodába szerintem az a legjobb), hanem hogy egy otthoni alkalmi kávéfogyasztónak jó kompromisszum lehet egy ilyen NesKutya. Az extra lelkeseknek meg egy Gaggia Classic vagy egy Rancilio Silvia. egy jó kis Iberital darálóval, külön gyártott fanyelű tamperrel, gőzcsőtuninggal, stopperrel és tejhőfokmérővel, sokelemű tisztítókészlettel, meg egy türelmes feleséggel, aki ezt a hóbortot elviseli :)