( strogg | 2011. 04. 14., cs – 13:00 )

Kenyér:
http://www.hazikenyer.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=8…

Ebből indultam ki, azóta kicsit "játszom" vele. Ma pl tervezek egy olyan cipót, amiben két gerezd fokahagyma izesit, némi köménnyel.

Sör.
http://kinszi.multiply.com/journal/item/196/196

A "kelta nászi ital"t javaslom első körben, mert nehéz elrontani.

Sajt: pl: http://sajtkesziteshazilag.blogspot.com/
Én ezzel a recepttel kezdtem: http://kisvaxkotyvaszt.blogspot.com/2008/04/sajt-kszts-hzilag.html

Dejo:
A sajthoz a tejet, a mézsörhöz a mézet termelőtől szoktam venni.
De a bolti tej is megfelel, ha elég magas a zsirtartalma, bár tény, hogy a "made in tehén" márka érezhetően jobb.
Van amit meg lehet úszni, és van amit nem, (pl: élesztő, olaj) és van amit nem érdemes alapanyagként magadban előállitani. (kömény, fűszerek komoly része, van ami túlságosan pepecselős)

De az biztos, hogy a házilag, saját magad által készitett kenyér, krémsajt sör ize sokkal jobb, minőségre nagyságrendbeli különbség. Ez még akkor is igaz, ha tesco-s a tej, vagy a liszt. mondok egy példát: az első kenyeret a leggagyibb alapanyagokból csináltam, hogy úgymond ne a drága alapanyagot pocsékoljam el.
ehhez képest a bolti kenyérnél sokkal jobb ize lett, és a 4. nap után is puha volt.
A bolti kenyér a sütés után 3. órában már morzsálódik, és 2. napon elkezd durván megkeményedni.
Annyi pénz/kg összegért amennyit egy bolti kenyérért elkérnek, azért én olyant sütök, hogy a vendégek nem hisznek a szemüknek.

--
A linuxot nem tudod "csak" használni. A linuxot kiérdemlik.