Mondok egy sokkal egyszerűbbet: Nincs hűtőd. Hány (hó)nap után szoknád meg? Például vajat vagy margarint csak annyit szabad venni, amennyit 2--3 nap alatt megesztek. Megoldás: a sertészsír hűtő nélkül is sokáig eláll. Felvágottból is annyit vehetsz, amennyit meg is esztek még aznap. A turista elvan 2--3 napig, de a párizsi (és a hasonló felvágottak) másnap már nem annyira tetszetős. Megoldás: füstölt áruk fogyasztása. Van egy száraz hely a lakásban, ahova ki tudod akasztani a füstölt sonkát vagy a kolbászt? A főtt étel sem áll el túl sokáig.
Ha valaki családi házban lakik, akkor egy kicsivel egyszerűbb a helyzet, mert könnyebben ki lehet alakítani egy helyiséget, ahol például a füstölt árut tárolja. Illetve ha váratlan vendég jön, akkor el lehet kapni egy csirkét az udvaron. A főtt ételt le lehet engedni a kútba, így szombaton el lehet készíteni a vasárnapi ebédet. Panelben már kicsit bonyolultabb az élet.
Régebben azért nem volt ez gond, mert vagy a feleség vagy az anya/anyós otthon volt egész nap, így nem okozott gondot, hogy mindennap főzni kellett. Viszonylag az is ritka volt, hogy a hajnalig tartó bulizás után, másnap csak délben ébredt fel a gazdasszony, így nem tudott ebédet adni a családnak.
-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."