Egy kis tudnivaló:
A tojáson lévő kódokat már tisztázták. Ami még szóba került, de nem tisztázott: szalmonella.
A szalmonelláknak rengeteg (több mint kétszáz) faja ismert. Az EU ban kettő ellen kell védekezni. Az egyik a szalmonella enteritidis, a másik a szalmonella tiphimorium.
Régóta ismert, és tényleg problémákat okozhat az emberi szervezet müködésében. Ami fontos: Csak a nyersen felhasznált tojás lehet veszélyes (feltéve, hogy van benne valamelyik fennt említett szalmonellából úgy kb 10 az ötödiken , 10 a hetediken számú )
Miért általában nyári probléma ez ? Egyszerü: kedvez a magas hőmérséklet a szaporodásának.
Mivel 60 fok felett elpusztul, ezért nyáron kerüljük azokat az ételeket amikben nyersen használják (használjuk) fel a tojást.
Még egy nagyon fontos dolog.
Tojást csak a közvetlen felhasználás elött mosd meg.
*-------------------------------*
* Ami nem öl meg, az erősít..*
*-------------------------------*