Teljes Mac OS X fut az iPhone-on

Címkék

Greg Joswiak - az Apple iPod marketing részlegének alelnöke - megerősítette Steve Jobs MacWorld-on elhangzott bejelentését, miszerint az Apple iPhone (ami még más néven is megjelenhet, ahogy az iTV-ből is Apple TV lett) egy teljes, flash memóriából futó OS X rendszert futtat, 500 MB-os méretben. Ezt a méretet többek között a csak desktopon használatos applikációk eltávolításával érték el. Az OS X alapvető vizuális és architektúrális elemei tehát változatlan formában lesznek majd elérhetőek iPhone-on is.

Forrás: MacWorld

Hozzászólások

mosma unom ezt vazzeg... nekem pl a windowsom kevesebb mint tiz sec es nem hibernalasbol. igaz nem most, csak ha nagyon akarom akkor meg tudom csinalni. sot. egyszer levittem 5 sec ala egy xp-t. kb fel oraig ment ugy az igaz, de csinalta. es tudok olyan os-t aminek 1 sec se kell. ha mar erre izgulunk... se a telefonoman se a szamitogepemet nem kapcsolgatom kibe csak azert, hogy oruljek, hogy ezt gyorsan csinalja es fagyni se fagy egyik se, hogy magatol tesztelgesse. akkor meg nem teljesen mindegy?

tusko? :) ez most mire kell erteni?
amugy hw: amd939 3000+, ati9200,gigabyte lapka. teljesen ar/ertek aranyra mentem. az os meg egy win2k3. es nem, nem tart most sem 20secet hogy betoltse. jah ize. bb4win van fent ez annyit segit, hogy login utan nincs csak 1-2 sec toltesi ido.

esetleg ha telefont hasznalnatok szamitogep helyett telefonalasra :)
az en telefonom tobb mint egy hetig birja es van hozza egy mindig fullra toltott potakku nalam ami ugyanannyit viszi, hogy hosszabb utazasnal se aggodjak a tolto miatt :)
igaz ha napi egy oranal tobbet beszelek akkor olyan 4-5 napra leesik akkunkent :)

Itt most az iFun-ról volt szó, ami gyakorlatilag vezetékes telefon ha használod is valamire. Ja és pótakkut sem lehet bele rakni :) Amúgy egytértek veled, nekem is ilyen telefonom volt, amíg el nem lopták. Innen is üzenem a parasztnak hogy remélem gyógyszerre költi az árát.

1. azt unom, hogy megkerdeztek egy telefonon egy O.S. mennyi ido alatt bootol be. meg azt is unom, hogy te egybol kozolted, hogy egy gepen ugyanaz az O.S. mennyi ido alatt bootol be.
2. egyebkent meg sorry, hogy a te postodra reagalltam, sokkal inkabb szolt az elso kerdesnek, de hat en szeretem a threadeket tartani, es a tied is beleesett picit :)
3. ha szamodra annyira fontos, hogy 20 sec alatt bootol a kedvenc O.S.-ed, akkor miert zavar, hogy esetleg valamikor szamomra is fontos volt? a kulonbseg, hogy en nem ragadok meg minden alkalmat, hogy vilagga kurtoljem. kinohettem mar ebbol azthiszem:) toled viszont ket nap alatt most olvasom harmadjara azthiszem. ez is unalmas. van ennel jobb tema is amit ismetelgethetnel.
4. ha neked szabad egy telefon helyett desktopgeprol beszelned akkor hadd vigyem tovabb en is a temat. kulonben se dicsekves volt, hanem megmutattam az ertelmetlenseget az egesz "mennyi ido alatt bootol" szovegnek.
5. es koszi, tele vagyok LAMP success storiessal, tekintve, hogy evek ota ebbol elek, de azt hiszem most nem ez volt a tema :) majd ha az lesz, akkor lehet azt irom. bar akkor meg valszeg az fog erdekelni, hogy mennyi ido alatt bootolok.

ps. es szepen kerlek ne szolj be megint.
ps2. bar le mernem fogadni, hogy nem allod meg.

mivel ilyen jo trollpajti vagy, tovabbviszem a flamethreadedet.

a kulonbseg, hogy en nem ragadok meg minden alkalmat, hogy vilagga kurtoljem.

aha ertem, akkor nem toled olvashattuk 5 mondaton keresztul annak a kalvariajat hogy "bar most nem ugyvan, valamiko' megcsinaltad hogy 10 sec alatt bootoljon a windowsod?"
te tenyleg Kulonbozol

kinohettem mar ebbol azthiszem:)

elj boldogul erettseged tudataban akkor, bar mivel miutan levezetted hogy mennyire kulonb vagy mindenkitol, azt irod hogy a boot time-ra izgulsz, ketelyeim vannak
ja varjal hogy csak "azthiszed", ugy mar mindjart mas

toled viszont ket nap alatt most olvasom harmadjara azthiszem.

ez az "asszem" most se jott be

megkerlek felsobbrenduskodo offtopic trolling ostobasagoddal ne zavard a threadet tovabb

Tudod, sajnos még mindig jobban beszélek magyarul és németül, mint angolul. Persze ez csak egy állapot, nem szégyen, de azért majd javítok rajta. (Folyamatban.)

Örülök neki, hogy te viszont beszéled Shakespeare nyelvét, bár szóhasználatod alapján valszeg nem a klasszikusokat olvasod. Nem lehetne, hogy azért egy magyar nyelvü oldalon magyarul szólalj meg?
Nem csak miattam, lehet neked is jót tenne. Ez ugye egy kultúrnyelv, hátha ragad rád valami.

Szép napot!
Üdv: Tamaas

Semmi, csak ha már megint ugatuk a vesszőhibákért, akkor legalább egyféle helyesrási mércét alkalmazzunk, ne hid/hgid (hupperid/huppergroupid) alapján. ;-)
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Önmagadat hazudtolod meg néha.
Mai elsö hozzád címkézett hozzászólásomban nem a nyelvi képességeid korlátozottságát kifogásoltam, csak megjegyeztem, hogy annak ellenére, hogy végre küldtél egy normális cikket, már megint kezdesz visszasüllyedni hétköznapi örületedbe.

Erre reagáltál te a szokásos csökkött agyú hozzászólásoddal, ami a hagyományokhoz híven hiányolta a magyar szavakat. Csak ezután kifogásoltam ilyetén megnyilvánulásodat. (Korábban nem is volt rá okom.)
Mellesleg nem értem miért süllyedsz le a bejegyzéseidben állandóan a Gyözike szintjére. De ha neked ez jó...

Üdv: Tamaas

ui.: Nem igazán érzem magam néger rabszolgának, mint Tamás bátya, de örülök, hogy legalább eljutott hozzád egy magasabb szintü irodalmi mü is, nem csak a Színes Bulvárlap.

1. ertem en hogy szerinted a hupko magasroptu kommentjeiben (nagyapa es tsai 1-1 befingasa kozott) kell a magyar nyelv kizarolagossagat bevezetni, de ezen (mellesleg teves) elkepzelesedet nagyjabol leszarom, mivel

2. kb egyszerre tanultam mind2 nyelvet szoval hol ez, hol az, es egyebkent is az IT nyelve az angol

3. azt is leszarom hogy szerinted micsoda erkolcsi melypont amit valaszoltam, talan az eszosztas elott olvasd el (can you do it?) hogy mire. (nem, ne nekem valaszolj)

4. az altalad hasznalt iso-8859-1 nem alkalmas a magyar ABC betuinek megjelenitesere, szoval ezek utan igazan kepmutato^Wvicces amit irsz. :(((( a tovabbiakban kimelj meg a kukacoskodastol, mivel ez volt az utolso mézes-mázos-negédes irasom hozzad e temaban.

1. Nem értem miért várod el tölük (nagyapa és tsai) a magasröptü hozzászólásokat, ha láthatólag te sem vagy képes ilyet létrehozni. De nem izgat egyáltalán, csak értetlenségemnek adtam hangot (betüt) mivel épp ráérek téged bosszantani. :-)

2. Mélyen meghat, hogy te egyszerre tanultad mindkét nyelvet, de ha valaki magyarul szól hozzád, az a minimum, hogy magyarul is válaszolsz. (ez sem erkölcsi elöadás, hanem illemtan mielött beszólnál) Másképp igen nehéz reagálni. Persze bevezethetö, hogy mindenki az általa ismert legegzotikusabb nyelven írogasson ide bejegyzéseket, de annak aztán rohadtul semmi értelme nem lenne.

3. Nem tartottam neked erkölcsi prédikációt, legfeljebb a lehetö legfinomabb modorban utaltam rá, hogy hülye vagy. Ez lényeges különbség. Mellesleg egy fórumban (ugye a hozzászólások kvázi fórumként üzemelnek) maximum a halált érdekli az IT nyelve. Sokkal fontosabb, hogy a hozzászólások olvasói, ill. létrehozói milyen nyelven beszélnek. Emellett elolvastam a bejegyzéseket, nem szokásom össze-vissza írogatni. (I can read it.)

4. Talán hallottál már róla, mivel a múltkor te is jelen voltál a szálon, hogy napközben egy olyan elcseszett gépnél dolgozom, ahol nem lehet beállítani a magyar billentyüzetkiosztást. Szóval ezen nem segíthetek, de ez az általam írottak érthetöségét nem befolyásolja. Szemben az általad használt módszerekkel. Emellett nem is az elgépeléseidbe kötöttem bele, hanem az általad írottakat kritizáltam... Amúgy a nevelö célzatú kritika és a kukacoskodás között lényeges a különbség. De majd egyszer rájössz.
(Kukacoskodás az lenne, ha felhívnám a figyelmed arra, hogy az ábécét így írjuk (ábécé), amit te írtál (ABC) az egy bizonyos üzlettípus újkeletü (60-as 70-es évektöl kezdödö) elnevezése. De mivel nem kukacoskodom, így ezt zárójelbe teszem. Ne vedd figyelembe.)

+1 Látom fejlödik a stílusod, magyarul írsz, már ezért megérte. :-D

Üdv: Tamaas

Mélyen meghat, hogy te egyszerre tanultad mindkét nyelvet, de ha valaki magyarul szól hozzád, az a minimum, hogy magyarul is válaszolsz. (ez sem erkölcsi elöadás, hanem illemtan mielött beszólnál) Másképp igen nehéz reagálni. Persze bevezethetö, hogy mindenki az általa ismert legegzotikusabb nyelven írogasson ide bejegyzéseket, de annak aztán rohadtul semmi értelme nem lenne.

de mivel nemreg a kommuna megszavazta az angol nyelvu cikkbekuldest is, a tovabbi eszmecsere lenyegtelen. angol nyelv permitted, period.

ja, mellesleg nem vagyok meggyozodve hogy a "magyar abece" irasmod helyes, de egyreszt nem is tetszik igy, masreszt veled ellentetben en nem szoktam mas helyesirasaba belekotni ok nelkul. szoval ne farassz.

Az adott kérdésben felmerülö kétségeidet eloszlatandó: A magyar helyesírás szabályai 8. oldal. Az ábécé c. fejezet.
De ezt nem azért írom, hogy beléd kössek, hanem mert láthatóan hiányosak az ismereteid a témában, és épp olyan kedvem van, hogy segítsek neked. ;-)

Mindenesetre az kiderült, hogy te sem túl sokat dolgozol napközben, ha ráérsz ennyit fórumozni. Én is unatkozom. Miért ne segítenék elhárítani a problémáidat, ha egyszer ráérek... :-D

Üdv: Tamaas

ui.: Mára eleget segítettem, lassan hazamegyek. :-)

Hmm, ez az 500MB nem kevés egy ilyen kis külyü meghajtására. (Tudom, nem a méret a lényeg, de akkor is.) A hasonló bonyolultságú eszközöknek is ilyen bazi nagy a szoftvere? Ebböl mennyi lesz vajon a ténylegesen (naponta) használt szoftver és mennyi a "ballaszt"?

Üdv: Tamaas

multkor direkt tok messzire raktam a telefonom, es reggel ott volt mellettem,
de ugy, hogy be voltam lepve az oraatallitas menube :-)

azt nem kell mondanom, hogy elkestem a munkabol, de ott mar megszoktak ;-)
bar neha neznek, hogy a 10 orai munkakezdesrol h tudok elkesni:)))

(azt szoktam csinalni, hogy "naaa, csak meg 5 percet...", es atallitottam a csorgest
5 perccel kesobbre. es ezt eleg sokszor... :P)

tobb modszer is van. pl. 7 oranal tobb idot hagysz alvasra. akkor valszeg elegge kialszod magad, hogy ne cseszd el.
nekem volt olyan, hogy 4 oram volt csak es hulla voltam, akkor sorban beallitottam ket ebresztoorat, a telefonomat, a szamitogepet(felhuztam a hangszorokat, es brutal zenet idozitettem:) ) valamint apamat es baratnomet megkertem hivjanak fel :)

erre mitortent? 3 es fel ora mulva megebredtem total kipihentnek ereztem magam, kikapcsoltam mindent, mindenki hivott es mar ebren voltam. kovetkezoben gondoltam megint ez lesz, es csak a telefont allitottam be, siman 5 orat aludtam 4 helyett :)

Egy részletkérdés.
,,teljes ... OS X rendszert futtat''
Nem is tudtam hogy az OS X -re nem lehet progamokat telepíteni (http://hup.hu/node/34193)

iPhone = Handle VPS

Már megbocsáss, de a Slashdot azt is írta, hogy "hánemlehetrajtaosxmerthogydarwintportolnikellgplésamúgyisszar", aztán kiderült hogy mégse. A Slashdot kezdte el terjeszteni ezt a "nemleszmajdszördpartiapp" dolgot egy NYTimes intejrúra hivatkozva, amiben KONKRÉTAN semmi ilyesmi nem volt, csak valami injekciós cikkíró a SD-nél kitalálta hogy majd akkor jó kis botrányt csinál. Szóval én Slashdotnak már nem hiszek, asszem nem alaptalanul.

Ezek szerint portolták ARM-re az OS X-et? :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.