A Docker elnézést kért a nyílt forráskódú közösségtől a pánikkeltése miatt

Címkék
Elnézést kérünk azért, ahogy kommunikáltuk és végrehajtottuk a megszűnő Docker „Free Team” előfizetéseket, ami megriasztotta a nyílt forráskódú közösséget.

Előzmények:

A Docker március 14-én egy levelet küldött ki azoknak a Docker Hub felhasználóknak akik korábban "organisation"-t hoztak létre, tájékoztatva őket, hogy fiókjukat az összes image-dzsel együtt törlik, ha nem frissítenek fizetős csapatcsomagra. Az e-mail tartalmazott egy linket egy szűkszavúan megfogalmazott PDF-re, amelyből sok fontos részlet hiányzott, így a bejelentés jelentős szorongást váltott ki a nyílt forráskódú közösség tagjaiban és jelentős elvégzendő munkát helyezett kilátásba a nyílt forráskódú projektek karbantartóinak.

A problémáról a "Docker is deleting Open Source organisations - what you need to know" blogbejegyzés értekezik.

A bejelentés jelentős felzúdulást és elégedetlenséget szült, kezdett a negatív médiavisszhang visszahatni a Docker-re, így a vállalat a kármentés eszközéhez nyúlva elnézést kért a nyílt forráskódú közösségtől a We apologize. We did a terrible job announcing the end of Docker Free Teams közleményében, amelyben egy gyakran ismételt kérdések szekcióval próbálja tisztázni a helyzetet.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 03. 18., szo – 11:25

Amit a Docker művel, azt tanítani kéne a hogyan ne kurzuson. 

Itt van ez a példa, vagy hogy a sales-eseik LinkedInen írogatnak a cégek alkalmazottainak, ahol úgy gondolják hogy Docker for Windowst használnak megfelelő licenc nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a pricing modelljük katasztrófa, érdemi featurek hiányoznak belőle és tisztán a bevétel hajszolása az egyetlen célja. Hogy egy példát mondjak, hiába fizet elő egy szervezet team előfizetésre és osztja ki a licenceket a usereknek, az elsődleges account kivételével senki nem kap belőle semmi előnyt. Se magasabb limiteket a dockerhubon, se jobb rate limit konstrukciót.