Parang

A múltkori szerszám után egy újabb - ezúttal egy nagyobb - tesztelése következik. A parang eredetileg egy maláj szerszám. Annak mintájára készült ez a stuff:

Parang #1

Parang #2

Hozzászólások

Mik vannak, majesty symbol-os túlélő atyafi. Érdekes kombináció.

nekem kell egy ilyen. ez mennyi volt?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Bár az utóbbi években már egyre ritkábban járok ki erdőbe oda még jól jöhet egy ilyen (könnyű, elfér hátizsákon is vagy bicajon), de inkább egy fölös kacatnak tűnik, nyaralóba baltával kell aprítani fát mert ugye ott sokat érdemes egyszerre, arra ez vicc kategória, hús vagy egyéb dolgok kezeléséhez kényelmetlen nem célszerű. Szóval rövid túrákhoz ha nincs autó és nem képes egy kis baltát cipelni az ember hasznos lehet. Összefoglalva városi embernek biztos tuti vétel lehet, de amúgy inkább játékszer.

+1 :) Ez a stuff oda való, ahol kitalálták, és arra amire: trópusi aljnövényzetben, bozótban utat vágni, és persze nem mellesleg fegyver az ottani meglepetések ellen. Amire nálunk használni lehet (a májerkodáson felül), arra egy könnyű és széles pengéjű kis fejsze jobb. És könnyebb is, ld. a fentebb hivatkozott fiskars stuffok között a kempingfejszét pl! Ezzel a paranggal egy kiadósabb tüzelőaprítás után kikészülne az ember alkarja :)

Ez nem vicc. A ZombiePrepNetwork elemzése a cuccról itt.

Video review of the Bear Grylls Survival Series Parang by Gerber with an towards a weapon / tool for the zombie apocalypse. How will this machete hold up to the undead hordes.

Ők számításba vették. :)

--
trey @ gépház