Hétköznapokon a közeli csehóban eszünk minden nap a spanjaimmal, akik egyben a munkatársaim is. Ebéd után rendszerint (öt napból négyszer, mert hétfő szünnap) beugrunk Győr egyik legjobb nevű cukrászdájába. A Tiramisu marha jó náluk (ebben egyetértünk Imrével és Sancho-val, pedig ritka, hogy mi valamiben egyetértünk), de sajnos csak ritkán van. Többnyire hétvégén, de mi hétköznap dolgozunk, így ez sucks.
Elterveztem, hogy ma összeütök egy Tiramisu-t. Régóta akarok csinálni, de valahogy mindig elmaradt... De majd most :) Az egyik kedvenc receptoldalamon ki is néztem a forráskódját. Első körben nem sütök hozzá piskótát, hanem babapiskótából csinálom. Ha azzal jó lesz, akkor ezt még lehet finomítani.
Rumot nem említ a forrás, de az szerintem musthave, így azt is veszek. Egy kétdekásat. Ha elkészült, beszámolok az eredményről ;)
- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 1435 megtekintés
Hozzászólások
Ha van rá igény, szívesen bekommentelek ide egy jó tiramisu-receptet, nekünk bevált. :)
-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Akár le is írhattad volna :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem akartam feleslegesen offolni, ha minek... szóval a Tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone, 4 tojás, 8 kanál cukor, 1 rumaroma (vagy egy kanál rum/konyak), 3 dl feketekávé, 1 csomag babapiskóka, 2 csomag bourbon vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Belerakjuk a mascarpone -t, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A kávét és a rumaromát összekeverjük. A piskótát egy pillanatra belemártjuk a kávéba, és egy tálba szorosan egymás mellé rakjuk. Rá a krém felét, majd a következő réteg piskótát, és végül a maradék krémet.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána pedig kakaóval (nem nyuszis) megszórjuk a tetejét.
Nekünk annyira bevált, hogy az asszony elég csúnyán nézett, hogy megosztom a receptjét, de hát opensource... :) A receptet mi is úgy kaptuk, szóval nem tudom, hogy eredetileg honnan származik.
-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Köszi. Ezt az egy éjszakás témát kihagyom szerintem. Megcsinálom ma délután, de este ebből már nem hiszem, hogy lesz :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pedig elég sokat dob rajta, összeérnek az ízek. :)
-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
babapiskóta tökéletes hozzá.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A rum szinte mindenbe jó (vagy hoz, hez, höz), valószínűleg ezért is nem említi a legtöbb recept, mivel evidens... :)
- - - - -
And the man in the rain picked up his bag of secrets, and journeyed up the mountainside, far above the clouds, and nothing was ever heard from him again...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jó minőségű babapiskóta kell hozzá, mármint olyan ami a kávé felszívása után megtartja az állagát nem pedig szétázik. Én olyan cseleket szoktam bevetni, hogy idősebb eladó hölgyektől megkérdezem melyik is lenne jó tiramisuhoz.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pont ma csinált a csajom. Igazából nem sok hétvége van, hogy nem csinál, mert nagyon szeretjük, de nálunk is elfogy 1-2 nap alatt.
Majd képet linkelj már be, kivéncsi vagyok milyen lesz :-P
sne
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ja, ha el nem k.rom akkor majd csinálok. :) Alkatrészeket már megvettem.
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hú, most rohanok, de később én is leírom, hogy hogy szoktam csinálni :) Illetve pont tegnap láttam valamelyik főzős csatornán egy nagyon gyorsan készíthető azonnal iható(!)/ehető tiramisu receptet, azt is leírom :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Anya szokott csinálni, de ő a receptet a mascarpone dobozarol olvassa. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Végül én is arról csináltam :) Már egy órája hűl.
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szívesen olvasnék wokos történeteket. :)
:)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
nem tom melyik mascarpone fedelének a belsején van recept. Az egész jó, kb egy hónapja csináltam meg.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szarvasi. Én is abból csináltam. Már belekóstoltam. Kib. jó lesz holnapra :)
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
És jó lett?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni